Jest liderem w tym dzialeSzacuny
464
Napisanych postów
9051
Wiek
36 lat
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
91259
70g kazeiny(można spróbować z wpc, lecz z kazeiną jest lepsza konsystencja)
300g białka jaj 300g truskawek
trochę wody i słodzika
Słodzik rozpuszczamy w odrobinie wody, dodajemy kazeinę, białka jaj, miksujemy. Foremkę pryskamy pamem żeby nie przywarło, wykładamy truskawkami ile kto chce i do piekarnika na 180stopni na ok 15min, jak się zarumieni ciasto.
Takie samo można zrobić z rabarbarem, śliwkami czy innymi owocami. Z rabarbarem polecam dać więcej słodzika by trochę stłumić kwaskowatość.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
464
Napisanych postów
9051
Wiek
36 lat
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
91259
Z kazeiną i białkami wychodzi bardziej pulchne. Jak dacie żółtka lub zwykłe wpc to będzie mniejsze, mniej wyrośnięte, wtedy dobrze dać troszkę proszku do pieczenia, ale nie za dużo żeby nie było dziur w środku.