SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

[BLOG] Kucharzenie Mani

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 19141

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 54 Napisanych postów 221 Wiek 30 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 16317
Cześć!

Z racji mojej "pasji" pichcenia i posiadania aparatu w szafie postanowiłam raz na jakiś czas zarzucić fotką lub/i przepisem na coś co wyszło spod mojej ręki Spamu raczej nie będzie, aczkolwiek postaram się regularnie odświeżać wątek.

Mało mam ostatnio czasu, zawiesiłam wypiski w dzienniku treningowym, studiuję i staram się o pierwszą pracę więc czasu ubywa, ale gotowanie to codzienność i zawsze znajdzie się czas aby się tutaj odezwać.
Mam nadzieję, że blog nie będzie nudny i spodoba się choć garstce osób

Do usłyszenia!




Zmieniony przez - mania7984 w dniu 2015-06-01 10:38:35
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 54 Napisanych postów 221 Wiek 30 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 16317
I na szybko przed-wyjazdowo :)

- spagetti z mięsem mielonym wołowym, przecierem pomidorowym, marchewką i kulkami mozarelli
- placuszki z miodem podane z łyżką śmietany / potrawka z kurczaka z kalafiorem i kaszą (sos na bazie śmietany)
- kanapki z tuńczykiem i awokado (mniam!) / serek wiejski z jaglanymi, miodem i winogronem
- makaron z kalafiorem, awokado, tuńczykiem i pesto pomidorowym / groch łuskany z kurczakiem i warzywami

Do usłyszenia po powrocie!















Zmieniony przez - mania7984 w dniu 2015-10-08 20:49:43
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
Pokolorowałam i życzę powodzenia w prowadzeniu

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 94597 Napisanych postów 364559 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1669430
Witamy serdecznie.

treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 51 Napisanych postów 583 Wiek 29 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 6088
Będę zaglądać :) powodzenia
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 54 Napisanych postów 221 Wiek 30 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 16317
Dziękuję za miłe powitanie

Na początek więc prosty przepis - szybki kebab z bułką z soczewicy. Troszkę marny bo chcę się zredukować a i dzień mam dzisiaj długi. I tak przekroczę dzisiaj miskę z racji kina o 22, długiego powrotu oraz faktu oddawania dzisiaj krwi

1. Składniki na bułkę to: zmielona surowa soczewica, odrobina mąki pszennej, jajo, soda i łyżka lnu mielonego (nie jest konieczny).
2. Mieszamy bez dodatku wody, chyba że nie wszystko się sklei.
3. Konsystencja ma być zbita, ciasto ma się nie lepić do rąk i miski.
4. Smażę bez tłuszczu na małym ogniu oraz z użyciem przykrywki.
5. Gotowa buła. Ale prawdę mówiąc jakoś nie chciała mi rosnąć, wcześniejsze zawsze były większe
6. Nadzienie wg uznania, u mnie indyk, pomidor, sos czosnkowy, musztarda. Mam biedę w lodówce bo jutro wyjeżdżam

...i? :D Czekolada z krwiodawstwa, powoli rozdaję po ludziach aczkolwiek coś gorzkiego zostawię dla użytku własnego
Należy mi się, pierwszy raz poczułam jak to jest mdleć

PS. Buła wychodzi niesamowicie chrupiąca









Zmieniony przez - mania7984 w dniu 2015-06-01 16:22:20
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1158 Napisanych postów 95001 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 375707
Ale super! będę śledził
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 7 Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 1081
Wooooo buła świetnie wygląda, lece jutro po soczewice! Tylko pytanko ile jej trzeba zeby na patelnie ładnie sie zmieściło :D
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 9943 Napisanych postów 5623 Wiek 44 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 18359
cześć , będę zaglądać
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 54 Napisanych postów 221 Wiek 30 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 16317
Hej :)!
@wowowow Moja buła miała proporcje 65g soczewicy/ 30g pszennej/ 1 jajo, ale patelnia mała tak więc jak dla Ciebie zapewne trzeba będzie podwoić składniki, trudno zepsuć ten przepis, nie pojadłam ale takie uroki redu... Użyłam soczewicy czerwonej aczkolwiek pierwszy raz, zawsze była to zielona i bez mąki pszennej Polecam spróbować.
Taka rada: być może ciasto średnio urosło ze względu na jednak za bardzo zbitą konsystencję. Możecie dodać odrobinę wody czy mleka i rozprowadzić placka łyżką :) Dam znać jeśli najdzie mnie w najbliższym czasie ochota na kolejne eksperymenty z bułą

...a teraz znikam, jadę do domciu

Zmieniony przez - mania7984 w dniu 2015-06-02 09:21:16
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 72 Napisanych postów 258 Wiek 36 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 4920
Cześć ! Świetna buła, jutro spróbuje zrobić ;) Obserwuje i powodzonka ! :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 54 Napisanych postów 221 Wiek 30 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 16317
Dwie potrawki, którymi się dzisiaj zajadałam :)

1. Mini-al'a-hot-dogi

- ciasto z mąki graham (2 szkl.) typ 1850 (zaczyn 2 łyżki mąki graham, 20g drożdży, 1/3 szkl. wody, ciut cukru - no musiałam -10min )
- połączyć mąkę, rozczyn, jeszcze 1/3 szkl. wody, troszkę soli i łyżkę oleju
- ciasto ma wyrastać godzinę (około)
- wyrabiać dowolne placki

Bułeczki piekłam 15minut, gorące posmarowałam wodą. Prawie chłodne kroiłam nożem, wnętrze wysmarowałam musztardą, pomidorowym, dodałam parówkę z szynki, warzywa. Później podgrzałam :) Mniami.!



A wcześniej zabrało mi się na naleśniki graham z tuńczykiem Jednego nawet podgrzałam w mikrofali z serem i zjadłam z sosem pomidorowym, ale takie cuda to już trzeba lubić, ja lubię





Zmieniony przez - mania7984 w dniu 2015-06-03 21:02:18
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Sałatka z wedzonym kurczakiem i makaronem ryżowym

Następny temat

płatki jaglane

WHEY premium