SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Kto wyciska i pompuje ten się w spamie odnajduje!

temat działu:

Ladies SFD

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 124396

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51569 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
o tak?: Czyli – mówić o smażeniu bez tłuszczu nie można, bo coś takiego po prostu nie istnieje. Jeśli kładzie się na suchej patelni mięso, czy warzywa, można mówić o prażeniu potraw. Ale taki zabieg jest bardzo szkodliwy – spali skórkę, a mięsa w środku nie przygotuje odpowiednio. To proces, który, by był zdrowy, należy przeprowadzić bardzo szybko – może trwać raptem półtorej minuty. Samo smażenie wymaga wiele większej ilości czasu. Prażenia więc nie należy mylić ze smażeniem.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 243 Napisanych postów 23792 Wiek 39 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 81252
NORMALNIE, BIORĘ to naczynie żeliwne, stawiam na palnik, kładę mięso/rybę/wbijam jajka , przyprawiam i sięrobi
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51569 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
nie ma czegos takiego jak smazenie beztluszczu
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51569 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
hellka
ale z grilla też pycha łyżeczka ziół , jak coś suche to kawałek masła kilka minut i już


Obli nie kazala nic z krowy jesc ze tylko mieso a nie ze mleko:D
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 243 Napisanych postów 23792 Wiek 39 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 81252
zwał, jak zwał.. jak ci np ze schabu tłuszcz wyleci, czy z wołowiny, to już smażysz na tłuszczu własnym, bez dodawania innych tłuszczy
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51569 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lubiekaszke Redakcja SFD
Ekspert
Szacuny 471 Napisanych postów 13028 Wiek 33 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 79809
A jak "smażę" bez tłuszczu na małym ogniu, tak że wycieka sok z mięsa to co to jest?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 243 Napisanych postów 23792 Wiek 39 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 81252
dokładnie to są soki z mięsa: tłuszcz + woda
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51569 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
ale nie kladzie sie na patelnie niczego bez tluszczu,zanim ten sie wytopi,patelnia musi miec chociaz 1 psik oleju
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lubiekaszke Redakcja SFD
Ekspert
Szacuny 471 Napisanych postów 13028 Wiek 33 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 79809
A ten "artykuł" jest napisany z wyolbrzymieniem. Cytat: "Znalazłem raptem kilka szczerych opinii o tym, co działo się w kuchni po „smażeniu” na sucho. Dym buchał z patelni, która, niestety, poległa w boju." mi się jakoś nigdy nic takiego nie stało A praktycznie wszystko robię bez tłuszczu na patelni...
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Trening

Następny temat

Zerwane więzadła kolanowe a FBW

WHEY premium