SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Kto wyciska i pompuje ten się w spamie odnajduje!

temat działu:

Ladies SFD

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 123994

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 736 Wiek 48 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 17884
hmmm trzeba poszukać żeberek :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lubiekaszke Redakcja SFD
Ekspert
Szacuny 471 Napisanych postów 13028 Wiek 33 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 79809
I może jeszcze flaki do tego? Bleeeeeeeh
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 125 Napisanych postów 12439 Wiek 50 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 85713
te minutowe to trzeba smazyc po 20s na strone inaczej sa gumowate
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2447 Napisanych postów 2779 Wiek 54 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 252680
lubiekaszke
Piekłam z mąki pszennej 1850 bułki drożdżowe ale nie wyrosły tak ładnie jak ze zwykłej mąki. Masz jakiś sprawdzony przepis?

Jak masz opakowanie sprawdź zawartośc białka w tej mące. Najlepsze do pieczywa są te o zawartości białka powyżej 12 %. Chlebowe typ 720 mają go ok. 14 %. Razowe rzadko mają aż tyle, a żytnia 1850 to nawet ok 6%. Dużo zależy też od producenta, np mąki orkiszowe 2000 mogą się różnic jeśli chodzi o zawartośc białka o kilka procent.
Nie twierdzę,że to było przyczyną,że bułki ci nie wyrosły, ale taka opcję biorę też pod uwagę.

"Niektórzy widzą rzeczy takimi, jakimi są, i pytają : dlaczego ? Ja śnię rzeczy, które nigdy nie istniały , i powiadam : czemu nie ? "
G.B. Shaw
http://www.sfd.pl/Alhambra_nowe_wyzwania-t1037040.html

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 125 Napisanych postów 12439 Wiek 50 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 85713
i dobrusie sa z sosem z jogurtu i musztardy francuskiej , mozna tez dodac czosnek i doprawic pieprzem i sola :D
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 54 Napisanych postów 8880 Wiek 44 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 71682
zjadła bym dobre flaczki mmm
dziś to już mam mętlik w głowie na temet mięsa na obiad i tak dziś jem rozmrażane curry
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lubiekaszke Redakcja SFD
Ekspert
Szacuny 471 Napisanych postów 13028 Wiek 33 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 79809
alhambra1970
lubiekaszke
Piekłam z mąki pszennej 1850 bułki drożdżowe ale nie wyrosły tak ładnie jak ze zwykłej mąki. Masz jakiś sprawdzony przepis?

Jak masz opakowanie sprawdź zawartośc białka w tej mące. Najlepsze do pieczywa są te o zawartości białka powyżej 12 %. Chlebowe typ 720 mają go ok. 14 %. Razowe rzadko mają aż tyle, a żytnia 1850 to nawet ok 6%. Dużo zależy też od producenta, np mąki orkiszowe 2000 mogą się różnic jeśli chodzi o zawartośc białka o kilka procent.
Nie twierdzę,że to było przyczyną,że bułki ci nie wyrosły, ale taka opcję biorę też pod uwagę.


Ta mąka co używałam miała 11,9% białka
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 54 Napisanych postów 8880 Wiek 44 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 71682
a dla drożdży robiłaś rozczyn czy tak je wsypałaś?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lubiekaszke Redakcja SFD
Ekspert
Szacuny 471 Napisanych postów 13028 Wiek 33 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 79809
Zawsze robię rozczyn. Uwielbiam rozczyn
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 54 Napisanych postów 8880 Wiek 44 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 71682
to pomysły się kończą, może drożdze słabo pracowały lub piekarnik miał za wysoką temperaturę drożdżowe ciasta to max 180C
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Trening

Następny temat

Zerwane więzadła kolanowe a FBW

WHEY premium