SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

ZDJĘCIA NASZEJ SZAMY :-)

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 323575

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 774 Napisanych postów 16448 Wiek 44 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 169363
A tak mnie naszło na chili











z chlebkiem domowej roboty



i dokładka

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 213 Napisanych postów 22991 Wiek 12 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 173464
Ty pit to lubisz gotować co?

"That's not normal because we don't want to be normal.
Normality is what weak people call living. I call it death."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 774 Napisanych postów 16448 Wiek 44 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 169363
Lubisz, lubisz, ale przede wszystkim jeść
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 213 Napisanych postów 22991 Wiek 12 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 173464
Ja tylko to drugie.

"That's not normal because we don't want to be normal.
Normality is what weak people call living. I call it death."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 54 Napisanych postów 1357 Wiek 37 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 57599
Dasz przepis na to chili?? Wygląda smakowicie.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 774 Napisanych postów 16448 Wiek 44 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 169363
Jasne, prosta sprawa..

Na rozgrzaną patelnię wrzucasz surową wędzoną szynkę (50g), pokrojoną w drobniutką kosteczkę.

Jak lekko puści tłuszczy, wrzucasz cebulę posiekaną w piórka.

Wszystko podsmażasz przez kilka minut.

Następnie dodajesz zmielone mięso z woła. Ja dałem ~500g.

Mieszasz, aż mięsko zmieni kolor i puści lekko soki.

Następnie dodajesz puszkę pomidorów krojonych, mieszasz.

Ja w tym momencie doprawiam - dziś dałem zioła prowansalskie, papryka wędzona mielona, wyciśnięte 2 ząbki czosnku, trochę przecieru pomidorowego i trochę sosu sojowego.

Wszystko mieszasz.

Dodajesz fasolkę z puchy. Ja kupiłem fasolkę chili w Kauflandzie.

Mieszasz.

Na sam koniec fchooj świeżo zmielonego chili.

Szybko mieszasz i gotowe.

Mała wskazówka - nie radzę dodawać chili wcześniej i go smażyć / gotować Jeśli jesteś ciekawy - spróbuj, to się przekonasz
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 54 Napisanych postów 1357 Wiek 37 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 57599
Dzięki wielkie. Już się robi, zamiast standardowego gulaszu z woła, mięcho zmieliłem i robię to chili. Ja już się kiedyś przekonałem i więcej nie chcę ;P
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 3294 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 19444
Taki tam ostatni posiłek na dzisiaj. Trochę prawdziwego kebaba od turka.

Projekt Masa 2014, czyli KUREK nie zniknie!
http://www.sfd.pl/KUREK_nie_zniknie__masa_zimą_2013_[DT]-t994269.html

[ART] Dlaczego białko to nie magiczny proszek i czemu z kreatyną warto poczekać?
http://www.sfd.pl/[ART]_Dlaczego_białko_to_nie_magiczny_proszek_i_czemu_z_kreatyną_warto_poczekać_-t1004088.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 774 Napisanych postów 16448 Wiek 44 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 169363
pro666
Dzięki wielkie. Już się robi, zamiast standardowego gulaszu z woła, mięcho zmieliłem i robię to chili. Ja już się kiedyś przekonałem i więcej nie chcę ;P


Cykni fotę
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1158 Napisanych postów 95001 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 375707
Nocna przekąska, Qrka grillowana z marchewką+szkl soku z marchewki



Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2014-01-26 00:45:17
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Kapusta z kurczakiem

Następny temat

POLĘDWICZKA WIEPRZOWA Z GRZYBAMI, GROSZKIEM I PUREE Z BATATÓW

WHEY premium