SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

ZDJĘCIA NASZEJ SZAMY :-)

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 323886

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1158 Napisanych postów 95001 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 375707
Ja mam zasady, które się sprawdzają:
1.Wszystkie składniki w pokojowej temperaturze być muszą( drożdże niekoniecznie), ale mleko, czy jajka tak.
2.Mąka przesiana przez sitko
3. Dobrze zrobiony zaczyn, nie można go przesłodzić, bo nie wyrośnie
4. Rozpuszczone masło nie może być za gorące!
5. Najważniejsze: ciasto wyrabiam ok 15 jak nie 20 min!



Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2014-01-23 19:17:45
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 774 Napisanych postów 16448 Wiek 44 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 169363
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1158 Napisanych postów 95001 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 375707
Pizze z chęcią jutro zrobię krok po kroku, czy sam przepis chcecie?

Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2014-01-23 19:45:49
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1717 Napisanych postów 27216 Wiek 29 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 516400
No właśnie grekar, na te ciasto przepisik daj.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1158 Napisanych postów 95001 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 375707
Mega zajedwabiste ciasto do pizzy
2 szkl mąki
3/4 szkl ciepłej wody / może być pół na pół wody z mlekiem, ale polecam wodę
łyżeczka soli
łyżeczka cukru
20g drożdży
łyżka oliwy

Do szklanki wrzucamy
skruszone drożdże świeże
łyżeczkę cukru
zalewamy 1/3 szkl naszą cieczą
mieszamy
wsypujemy ok 2 łyżek mąki, mieszamy i zostawiamy w ciepłym miejscu.
Po ok 10 min szklanka powinna wybuchnąć drożdżami.
Do dużej michy przesiewamy 2 szkl. mąki, wrzucamy sól, wyrośnięty zaczyn i resztę wody, mieszamy widelcem chwilę i wyrabiamy DOKŁADNIE ciasto ok 10-15 min, aż będzie odchodziło od ręki(po 5 min wyrabiania zrobić dołek i wlać oliwę i dalej macać)
Oto cała filozofia.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17708 Napisanych postów 132171 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460727
Przed i potreningowy, pierś rozbita zamarynowana w oleju i ziołach i na teflon z oliwką w spreju. Ziemniaki na dwa razy ugotowane po treningu na pamie zasmażane z ziołami, nie to co w wiejskich chatach na głębszym oleju ale też dobre, sałatka sklepowa z patisonów.




Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 3294 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 19444
Słabe światło, ale wrzucam. 600g ziemniaków pieczonych w piekarniku, 200g kurczaka i 200g buraków. Mniam!

Projekt Masa 2014, czyli KUREK nie zniknie!
http://www.sfd.pl/KUREK_nie_zniknie__masa_zimą_2013_[DT]-t994269.html

[ART] Dlaczego białko to nie magiczny proszek i czemu z kreatyną warto poczekać?
http://www.sfd.pl/[ART]_Dlaczego_białko_to_nie_magiczny_proszek_i_czemu_z_kreatyną_warto_poczekać_-t1004088.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17708 Napisanych postów 132171 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460727
Fajna podkładka, mam taką samą

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
ja również xd
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 344 Wiek 36 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 6332
Gracie/Graliście w CS ? :>
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Kapusta z kurczakiem

Następny temat

POLĘDWICZKA WIEPRZOWA Z GRZYBAMI, GROSZKIEM I PUREE Z BATATÓW

WHEY premium