Szacuny
18
Napisanych postów
1065
Wiek
35 lat
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
15416
Jak w temacie. O ile nigdy nie miałem problemu z dostarczeniem odpowiednich ilości białka i tłuszczy, o tyle problem jest z węglowodanami. Zauważyłem natomiast, że świetnie wchodzą mi różnego rodzaju omlety gdzie mąka stanowi całe źródło WW, bądź jego część, gdy w omletach znajdują się również płatki owsiane. Ogólnie wtedy jestem w stanie zjeść np. 4-5g ww/kg.
Teraz pytanie, czy owa mąka może stanowić główne źródło węgli? Aktualnie używam pszennej pełnoziarnistej z Lubelli, natomiast jeśli jest jakaś inna, lepsza, chętnie ją wrzucę zamiast aktualnej.
Dam zdjęcie aby było wiadomo o co dokładnie chodzi.
W sumie, to mogę wrzucić to pojedyńczych pytań, więc jak coś to można usunąć temat
Zmieniony przez - JOVOVlCH w dniu 2013-03-20 20:10:47
Trening nie jest dodatkiem do diety, ani dieta do treningu.
To tylko niewielkie dodatki do genów, które posiadamy.
Natomiast wygląd początkującego, niekoniecznie musi odwzorowywać jego potencjał genetyczny.
Szacuny
369
Napisanych postów
8676
Wiek
44 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
130653
mąka ze zdjęcia jest OK, natomiast traktowanie jej jako jedyny/główny produkt węglowodanowy w diecie jest bezzasadne. warto dbać o urozmaicenie. Omlet mozesz zrobic z owsianych, ryzu. Poza tym włącznie do diety razowych makaronów, ziemniaków czy owoców rowniez pozwoli ci "umilić" spozywanie posilkow
Szacuny
18
Napisanych postów
1065
Wiek
35 lat
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
15416
Kocio2009, rozumiem idee urozmaicania posiłków. Natomiast chodzi mi o to, czy taki zabieg w stopniu czysto dietetycznym by się sprawdził :)
Zmieniony przez - JOVOVlCH w dniu 2013-03-21 10:30:01
Trening nie jest dodatkiem do diety, ani dieta do treningu.
To tylko niewielkie dodatki do genów, które posiadamy.
Natomiast wygląd początkującego, niekoniecznie musi odwzorowywać jego potencjał genetyczny.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6265
Napisanych postów
76015
Wiek
39 lat
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
754768
Nie ma produktu, który jest polecany jako jedyne lub główne źródło danego składnika odżywczego w diecie. Tak trudno Ci zejść worek ryżu lub trochę makaronu?
Szacuny
0
Napisanych postów
76
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
6772
Nie jestem pewien czy w ogóle jakiekolwiek produkty pszeniczne powinny być spożywane w większych ilościach: http://nowadebata.pl/2011/10/13/buszujacy-w-pszenicy/ węgle można przyjąć z ryżu (brązowy ma do tego sporo magnezu), warzyw, owoców.
Szacuny
18
Napisanych postów
1065
Wiek
35 lat
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
15416
domer
Nie ma produktu, który jest polecany jako jedyne lub główne źródło danego składnika odżywczego w diecie. Tak trudno Ci zejść worek ryżu lub trochę makaronu?
Jem dziennie worek ryżu, czasem i dwa, często też makaron i kaszę. Urozmaicam. Pytanie tyczyło się mąki, ponieważ produkty z niej wchodzą mi najlepiej, i w ten sposób najłatwiej podbijam sobie WW.
Ma być zdrowo... ale i przyjemnie.
Stąd owe pytanie.
Pozdrawiam
Trening nie jest dodatkiem do diety, ani dieta do treningu.
To tylko niewielkie dodatki do genów, które posiadamy.
Natomiast wygląd początkującego, niekoniecznie musi odwzorowywać jego potencjał genetyczny.
Szacuny
2
Napisanych postów
677
Wiek
29 lat
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
29702
Ogólnie z mąką to fajna sprawa. Wystarczy jedynie dodać odpowiednią ilośc wody, żeby różne rzeczy wychodziły. No może gdzieniegdzie drożdże lub jajko .
Szacuny
18
Napisanych postów
1065
Wiek
35 lat
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
15416
No to pięknie
Więc wrzucajcie coś pewnego panowie
Tę kupuję w Kauflandzie, cały regał zawalony mąkami a tylko ta jedna z Lubelli jest zdrowa. A teraz okazuje się, że i to nie jest pewne....
Zmieniony przez - JOVOVlCH w dniu 2013-03-21 17:47:26
Trening nie jest dodatkiem do diety, ani dieta do treningu.
To tylko niewielkie dodatki do genów, które posiadamy.
Natomiast wygląd początkującego, niekoniecznie musi odwzorowywać jego potencjał genetyczny.
Szacuny
2
Napisanych postów
677
Wiek
29 lat
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
29702
Oj, oj tam. Już lepiej ta niż biała. Dokup najwyżej żytnią 2000 i mieszaj je w różnych proporcjach. Ja np. upiekłem sobie dzisiaj bułeczkę ze 100g tej mąki z Lubelli i 50g żytniej.