...
Napisał(a)
fizjoterapeuta w Łodzi. Zna ktoś , kogoś godnego polecenia?...błagam
...
Napisał(a)
Ann..Dorota to jak znajdziesz firmę rękawiczek , które będą na Ciebie dobre to koniecznie daj znać bo ja jeszcze nie znalazłam.
Ann, trochę późno odpowiadam ale zawsze ostatecznie kupiłam rękawiczki Power System rozmiar XS i pasują. Producent pisze, że są na rozmiar dłoni 19cm. Ja mam ok 17,5-18cm (ciężko to samej zmierzyć) i jest ok.
...
Napisał(a)
Lithium- Piotr Wolf Profimedic Żeromskiego 52, to właściwie rehabilitant jest, ale może ten kontakt Ci pomoże, mnie bardzo pomógł.
...
Napisał(a)
mam już swoją kiszoną kapustę , także czerwona "dojrzewa" ...
po przeczytaniu:
"Obecnie możemy nabywać tylko i wyłącznie kapustę kwaszoną (z drobnymi wyjątkami) - dzieje się tak poniważ kwaszenie jest dużo prostsze od kiszenia. Wystarczy poszatkować kapustę, ubić ją odpowiednim tłuczkiem, a następnie doprawić octem i cukrem - tak, tak - kapusta kwaszona jest doprawiana octem i cukrem - nikt na handlel nie będzie się bawił w długi proces fermentacji kapusty, który zwykle trwa 2 tygodnie zanim bakterie mlekowe rozprawią się z surową kapustą. Kwaszenie przy pomocy octu daje nam jeszcze jedną przewagę nad kapustą kiszoną - dużo wiekszą skuteczność jeśli chodzi o powtarzalność smaku - stali klienci za każdym razem dostaną swój ulubiony smak, a nie tak jak w przypadku kapusty kiszonej, gdzie podczas 2 tygodniowego procesu fermentacji mogą różne rzeczy wpływać na ostateczny smak"
podaję źródło (zamiast gwiazdek wstawić kropki): http://gramzdrowia*pl/jedzenie/diety/kapusta-kiszona-czy-kwaszona*html
Zmieniony przez - babcia1950 w dniu 2012-02-07 12:15:43
po przeczytaniu:
"Obecnie możemy nabywać tylko i wyłącznie kapustę kwaszoną (z drobnymi wyjątkami) - dzieje się tak poniważ kwaszenie jest dużo prostsze od kiszenia. Wystarczy poszatkować kapustę, ubić ją odpowiednim tłuczkiem, a następnie doprawić octem i cukrem - tak, tak - kapusta kwaszona jest doprawiana octem i cukrem - nikt na handlel nie będzie się bawił w długi proces fermentacji kapusty, który zwykle trwa 2 tygodnie zanim bakterie mlekowe rozprawią się z surową kapustą. Kwaszenie przy pomocy octu daje nam jeszcze jedną przewagę nad kapustą kiszoną - dużo wiekszą skuteczność jeśli chodzi o powtarzalność smaku - stali klienci za każdym razem dostaną swój ulubiony smak, a nie tak jak w przypadku kapusty kiszonej, gdzie podczas 2 tygodniowego procesu fermentacji mogą różne rzeczy wpływać na ostateczny smak"
podaję źródło (zamiast gwiazdek wstawić kropki): http://gramzdrowia*pl/jedzenie/diety/kapusta-kiszona-czy-kwaszona*html
Zmieniony przez - babcia1950 w dniu 2012-02-07 12:15:43
przerwa: http://www.sfd.pl/TYGODNIK_babci-t749907-s2.html; http://www.sfd.pl/ATG_challange_:_-t821563-s50.html
2 + 2 = 5 (przy dużych wartościach "2")
...
Napisał(a)
Karniak rękawiczki z power systemu mam. również rozmiar xs . są za duże ale się już przyzwyczaiłam.
...
Napisał(a)
Babciu, a czy to kwaszenie tyczy sie tez ogorkow? A to fakt ze mozna kupic taka biala slodkawa kapuche i taka bardziej zolta, kwasna, bardziej mokra.
A ja mam ogloszenie parafialne. W super pharmie jest przecena omega 3, tranu w kapsulkach. Z 32 zl na 10 za fiolke 120 kaps. Dawka nie jest ogromna, ale sprawia ze spokojnie mozna po kilka lykac i sie nie zbankrutuje.
Zmieniony przez - yosis w dniu 2012-02-12 21:52:09
A ja mam ogloszenie parafialne. W super pharmie jest przecena omega 3, tranu w kapsulkach. Z 32 zl na 10 za fiolke 120 kaps. Dawka nie jest ogromna, ale sprawia ze spokojnie mozna po kilka lykac i sie nie zbankrutuje.
Zmieniony przez - yosis w dniu 2012-02-12 21:52:09
http://www.sfd.pl/t856312.html
http://tnij.com/5Rd9Z
In both architecture and human beauty, form follows function - Mark Rippetoe
...
Napisał(a)
yosisBabciu, a czy to kwaszenie tyczy sie tez ogorkow? A to fakt ze mozna kupic taka biala slodkawa kapuche i taka bardziej zolta, kwasna, bardziej mokra.
...
Zmieniony przez - yosis w dniu 2012-02-12 21:52:09
Ogórki kiszone kupuję w słoikach, sprawdzam tylko czy KISZONE, KWASZONE A MOŻE UKWASZONE, oraz co jest w środku (skład) ,
sama nie robię, nie mam źródła sprawdzonych, dobrych ogórków, a to połowa sukcesu by nie wyszły "kapcie" ...
w ALMIE znalazłam jedną firmę, ale nie zawsze są dostępne
przerwa: http://www.sfd.pl/TYGODNIK_babci-t749907-s2.html; http://www.sfd.pl/ATG_challange_:_-t821563-s50.html
2 + 2 = 5 (przy dużych wartościach "2")
...
Napisał(a)
babcia1950
"Obecnie możemy nabywać tylko i wyłącznie kapustę kwaszoną (z drobnymi wyjątkami) - dzieje się tak poniważ kwaszenie jest dużo prostsze od kiszenia. Wystarczy poszatkować kapustę, ubić ją odpowiednim tłuczkiem, a następnie doprawić octem i cukrem - tak, tak - kapusta kwaszona jest doprawiana octem i cukrem - nikt na
Ja kupuje w Lidlu kapustę kwaszoną. Jest koloru białego, ale w składzie ma tylko kapustę i sól. Nic nie piszą tam o occie czy cukrze, więc chyba jest dobra, co myślicie?
...
Napisał(a)
Karniak, wypłucz/wymocz dobrze kapustę w wodzie i sprawdź smak ... nie widzę innej metody. Ponieważ biznes rządzi się prawem zysku, a czas to pieniądz to trudno znaleźć kapustę KISZONĄ.
przerwa: http://www.sfd.pl/TYGODNIK_babci-t749907-s2.html; http://www.sfd.pl/ATG_challange_:_-t821563-s50.html
2 + 2 = 5 (przy dużych wartościach "2")
Poprzedni temat
Moja dieta do oceny - zahamowanie spadku wagi
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- ...
- 70
Następny temat
„Spalacze czynią cuda, czyli rzecz o naiwności”
Polecane artykuły