SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Lady w kuchni, czyli nasze babskie przepisy ;-)

temat działu:

Ladies SFD

słowa kluczowe: , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 238524

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 1572 Wiek 50 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 13767
czasemkurna mi nie wychodzi zakwas nie wiem od czego to zalezy.
A jak robisz?

What is a calorie? Calories are the little bastards that get into your wardrobe at night and sew your clothes tighter...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 1218 Wiek 49 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 6535
mieszam 1,5 szkalnki maki z 1,5 wody odstawiam w cieple miejsce i czekam 2-3 dni i czasem albo nic sie nie dzieje a czasem zakwas plesnieje,zawsze stawiam w tym samym miejscu.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 1572 Wiek 50 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 13767
mieszam 1,5 szkalnki maki z 1,5 wody odstawiam w cieple miejsce i czekam 2-3 dni i czasem albo nic sie nie dzieje a czasem zakwas plesnieje,zawsze stawiam w tym samym miejscu.
To źle robisz, zakwas się dokarmia, a nie wrzuca wszystko na raz Na dzień dobry pół szklanki mąki razowej i pół szklanki wody, ma mieć konsystencję gęstej śmietany, przykrywasz, stawiasz w cieple, codziennie przez 5 dni dokarmiasz mąką i wodą. Po 5 dniach masz zakwas gotowy. Pomiędzy użyciami trzymaj w lodówce, albo zamroź, 5 dni przed zrobieniem chleba wyciągasz, ogrzewasz i znów zaczynasz dokarmianie :)
1

What is a calorie? Calories are the little bastards that get into your wardrobe at night and sew your clothes tighter...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 12 Napisanych postów 5688 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 34046




Składniki:

- jajka
- przyprawy
- warzywa

Sposób wykonania:

Jajka rozbełtać z przyprawami, dać na patelnię i na lekkim ogniu podsmażyć. Jak dół się zetnie i góra dochodzi - wrzucić warzywa. Całość z patelnią wrzucić na chwile do piekarnika.


PS. Mam prośbe o przylinkowanie tego tematu na samej górze w lejdis bo nie umiałam znaleźć

Zmieniony przez - zouzelina w dniu 2011-02-15 09:28:20

z Mayą http://www.sfd.pl/-t767671.html

Wolę być niedoskonałą wersją samej siebie, niż najlepszą kopią kogoś innego
Zwycięzcy to przegrani, którzy powstali i spróbowali o jeden raz więcej ..

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 1218 Wiek 49 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 6535
szklanki wody, ma mieć konsystencję gęstej śmietany, przykrywasz, stawiasz w cieple, codziennie przez 5 dni dokarmiasz mąką i wodą. Po 5 dniach masz zakwas gotowy. Pomiędzy użyciami trzymaj w lodówce, albo zamroź, 5 dni przed zrobieniem chleba wyciągasz, ogrzewasz i znów zaczynasz dokarmianie :)

Ja po 2-3 dniach dodaje nastepne 1,5.A jak zrobie po twojemu to ile mam dodawac codziennie tej maki i wody zawsze po pol szklanki,czy mniej lub wiecej,ale zeby proprcje byly 1:1.zaraz zaczne.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
obliques Zasłużona dla SFD
Ekspert
Szacuny 188 Napisanych postów 65575 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 188925


Prosta przekąska zamiast chipsow

Składniki
- chude mięso pokrojone w cieknie paseczki
- sos sojowy
- dowolne przyprawy suszone (czosnek, cebula, papryka, pieprz, oregano.....)

mieszamy mięso z przyprawami, polecam rozsadek w dawkowaniu to ma być zwykła marynata nie zalewajcie szklankami.
Rozkladamy na kratce w piekarniku na ok 80stopniC (dobrze polozyc cos pod spod) i suszymy z owiewem on 4-6h.
Mieso ma byc sztywne i kruche ale zasuszone na twarda kosc.
...
Napisał(a)
Usunięty przez obliques za pkt 1 regulaminu
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 1218 Wiek 49 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 6535
...
Napisał(a)
Usunięty przez obliques za pkt 1 regulaminu
Początkujący
Szacuny 12 Napisanych postów 5688 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 34046

z Mayą http://www.sfd.pl/-t767671.html

Wolę być niedoskonałą wersją samej siebie, niż najlepszą kopią kogoś innego
Zwycięzcy to przegrani, którzy powstali i spróbowali o jeden raz więcej ..

...
Napisał(a)
Usunięty przez obliques za pkt 1 regulaminu
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 1572 Wiek 50 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 13767

What is a calorie? Calories are the little bastards that get into your wardrobe at night and sew your clothes tighter...

...
Napisał(a)
Usunięty przez obliques za pkt 1 regulaminu
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 1218 Wiek 49 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 6535
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Jak zmniejszyc tkankę mieśniową?

Następny temat

Poppy/Poczatek, plan i pare pytan

forma lato