Szacuny
2
Napisanych postów
32
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
3568
czesc,
chcialem sie dowiedziec robiac ile serii, po ile powtorzen i mniej wiecej jakim ciezarem moge sie pozbyc tkanki tluszczowej? mianowicie chodzi mi o to, czy lepiej robic mniejszym ciezarem duzo powtorzen, czy wiekszym ciezarem mniej (oczywiscie jest tutaj mowa o przysiadach ze sztanga) i ile razy w tygodniu i chodzi mi o tluszcz na zadku dzieki z gory za odpowiedz
Szacuny
5711
Napisanych postów
73149
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
736995
Redukcja tkanki tłuszczowej nieodłącznie związana jest treningiem siłowym. Co do tego nikt nie powinien mieć wątpliwości. Istotne są jednak szczegóły tego treningu. Czego słychać pytania:
- "ile razy w tygodniu ćwiczyć?",
- "jakie odstępy między seriami?",
- "ile powtórzeń?",
- "jakie ćwiczenia?".
Wymieniać w ten sposób można długo. Dlatego też warto zapoznać się z podstawami treningu siłowego. Przede wszystkim istotne jest to, że cel, jaki obierzemy, zależny jest nie od treningu, a od diety. To ilość kcal decyduje o tym, czy będziemy redukowali, czy może budowali mięśnie. Aby redukować tkankę tłuszczową, bilans kcal musi być ujemny.
W przypadku treningu najpopularniejszy wybór to trening rozdzielny - split lub ogólnorozwojowy - full body workout. Zapraszam do zapoznania się z ich podstawami:
Odpowiedź na Twoje pytania nie jest ogólna. Możliwe jest wykonywanie różnej ilości serii, jak i powtórzeń. Nie ma co do tego jednej reguły. Bardziej istotna będzie technika treningu.
Szacuny
37
Napisanych postów
3062
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
29715
odpopwiedź- ŻADNYM
1.ćwiczenia siłowe nie powoduja spalanaia tłusczu
2. nie da sie tylko w jednym miejscu spalic tłusczu, tłuszcz spalasz z całego ciała
3. do spalania tłuszczu niezbędna jest dieta redukcyjne oraz ćwiczenia aerobowe
Szacuny
3
Napisanych postów
1
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
5
tak jak napisal Onkelfaka tkanki tluszczowej z wybranej czesci ciala nie zgubisz bo to by bylo za proste
ale odradzam cwiczenia aerobowe bo tracac energie organizm ratujac sie pobiera ja nie z tkanki tluszczowej a miesni co powoduje ich zmniejszanie i nawet duza ilosc weglowodanow tego procesu nie powstrzyma
ja polecam trening polegajacy na progresji powtorzen, czyli mniejszymi ciezarami a wiecej powtorzen (12-15)
a dzieki treningowi aerobowemu mozesz podniesc poziom zdrowia, zmniejszym ryzyko zawalu itp, ale jak juz wczesniej napisalem tkanki tluszczowej nie zgubisz
Szacuny
66
Napisanych postów
379
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
46587
@GruboPeta nie pisz farmazonów,bo jak masz tak doradzać to idź spać./
Autorze na schudnięcie to nie ma ćwiczeń ale jest dieta i to od niej wszystko zależy
a trening siłowy jeśli chce się mieć dobre rezultaty powinien się właśnie opierać na mniejszej ilości powtórzeń z dużym ciężarem (pozwala to znaczeni przyśpieszyć metabolizm), ale zwykły split dzielony czy nawet fbw na mase również nie będzie złe tak jak już napisałem i napisał Onkelfaka wszystko zależy od diety.
Pozdrawiam.
Aha i jeszcze do autora Onkelfaka "1.ćwiczenia siłowe nie powodują spalania tłuszczu "
Mylisz się dobra dieta i trening na siłowni to najlepsi przyjaciele podczas redukcji fatu poczytaj troszkę o tym Pozdrawiam.
Zmieniony przez - BarylaWSC w dniu 2011-01-28 07:27:04
Szacuny
99
Napisanych postów
3358
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
71270
ćwiczenia siłowe nie powoduja spalanaia tłusczu
&
ale odradzam cwiczenia aerobowe bo tracac energie organizm ratujac sie pobiera ja nie z tkanki tluszczowej a miesni co powoduje ich zmniejszanie i nawet duza ilosc weglowodanow tego procesu nie powstrzyma
Szacuny
4027
Napisanych postów
45377
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
344210
Poczekajmy na szeryfa() Apokalipsę
Bany się posypią.
GruboPETA
Jak myślisz autor nadal robi redukcję? To już prawie 6 rok!
„I would like to be the first man in the gym business to throw out my scale. If you don't like what you see in the mirror, what difference does it make what the scale says?„
Szacuny
383
Napisanych postów
37476
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
126440
nie chce mi się tego czytać- ale ban dla pierwszego ktory odświeżył się nalezy napewno!
trening redukcyjny wcale nie musi- a wlaściwie nie powinien- zbytnio róznic sie od masowego, moim zdaniem wskazana jest ez roznorodnośc i unikanie skrajności... bo jak duzo serii i 20 powt. sprawi że pozostanie skora i kości ... i tez trochu tłuszczu, to mała ilośc powt. znowu nie przyniesie piorunującego turbodoladowania metabolizmu, zachowa zapewne wiele siły...
trzeba to niejako połaczyc- jednak najefektywniejsze wydaje sie trenowaniae na relatywnie najwiekszych cięzarach i z mozliwie krotkimi przeerwami- świetnie do tego celu nadaa sie superserie, gigantserie; łaczymy w nich rózne grupy mięśniowe.
temat zamykam- jesli zas ktos ma pomysł na ciekawa dyskusje to można zalozyć sensowny temat, naweyt zachecam
"Każdy ma w swoim życiu swoje Westerplatte"
Jan Paweł II
"Gorzki to chleb jest polskość"
C. K. Norwid