1. trenuje 4 rok, z czego tak NAPRAWDE mozna mowic o ostatnim roku; wczesniej treningi byly zawsze systematyczne, ale z dieta kiepsko. teraz dieta dobra, dorzucilem suplementy itd.;
2. ostatnie 3mce masa + aeoroby 2/3 razy w tygodniu, ostatni miesiac bardziej intensywne treningi + aeoroby 6 razy w tygodniu + basen. jesli chodzi o ofekty jestem zadowolony bardzo, przez ostatnie 6mcy przybylo ok. 4kg miesni, przy zachowaniu poziomu tluszczu. pytanie dotyczy bicepsa i tricepsa, wiec tylko ten trening opisze. bylo kilka wariantow, najczesciej byly to superserie:
1. uginanie ramion ze sztanga stojac / wyciskanie franc. lezac
2. uginanie ramion ze sztangielkami siedzac / pompki w podporze tylem
3. j.w. ale stojac, uchwyt młotkowy / wyciskanie franc. sztangielki siedzac.
wszystkie cwiczenia 3 serie po 8/10 powtorzen, przerwy ok. 2 / 2.5min.
czasem zmienialem trening, laczac cwiczenia na biceps i triceps nr. 1 i 2 w serie laczone, 3 pozostawala bez zmian. efekty: bardzo dobre, przyrosla sila i masa, ramie nie jest otluszczone.
3. i tu zaczynaja sie schody: przez caly ten czas nie udalo mi sie zniwelowac roznicy miedzy lewym a prawym ramieniem: ok 1,5cm. przyrost sily i masy z obu stron byl identyczny, ale niestety lewa caly czas jest zauwazalnie mniejsza. jak skorygowac ten problem, wziawszy pod uwage to, ze chcialbym sie teraz skupic nad rzezba?
4. trenuje w domu, sa gryfy, sztangielki, obciazenie od 1,25kg do 20kg. mozliwosci czasowe: trenuje 4razy w tygodniu + 6razy aeoroby i 1 basen, moge gdzies zmiescic jeszcze jeden trening silowy, aczkolwiek wolalbym obyc sie bez tego.
5. przeciwskazan medycznych - brak

to chyba wszystko, mam nadzieje ze wyrazilem sie jasno, i tak jak obiecane "otrzymam szybka i sprawna - wyczerpujaca odpowiedz"

let's come together for the stimulation!
let's come together for the stimulation!