Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
3
Napisanych postów
903
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
6918
tamox walczy z estro powstalymi w czasie aromatyzacji z powstalej w wyniku duzej dawki testo, robisz mniejsza wage bo mniejsza retencja i z zalozenia mniej fety ciagniesz , reasumujac lepiej jest zbudowac czyste mieso stosujactamo/ari , z drugiej strony z czego jest zbudowany miesien? woda daje lepsze warynki do rozbudowy po zejsciu spada i pokazuje sie to co naprawde wychodowalismy, czyli male podlanie nie zaszkodzi ,przynajmniej ja tak to kminie
Zmieniony przez - pulok w dniu 2009-01-31 18:21:51
Zmieniony przez - pulok w dniu 2009-01-31 18:23:33
Szacuny
5
Napisanych postów
1698
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
9914
notoryczne uzywanie inhibitorow spowoduje bankoiwy wzrost LDL i co gorsza chyba spadku libido a tego chyba byscie nie chcieli
jestem za okresowym podlaniem,nie zaszkodzi to nikomu
Szacuny
5
Napisanych postów
1698
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
9914
co do nabialu jest roznica miedzy mlecznym a jajami i to znaczna
bialko jaja odstawia sie na ok 2tyg przed zawodami a tymczasem twarog/kefir lepiej na 8
reszty nie wymieniam bo wogole nie stosuje i nie polecam
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
"branie w kaplecie moze!!! wplynac na uszkodzenie komorek Leydiga" wlasnie moze , wielkie MOZE, nie potrafilem znalezc badan z ten temat w necie, tzn czestostliwosci wystepowania bezplodnosci, dla mnie dalej zagadka, nawet jak jest brane hcg co 3 dzien na clomidzie w dawce 1000 to jest raczej nic, wielu zawodowcow tak targa i nadaj maja dziec/moga je miec. Chyba ze by zaladowac hcg po sknczeniu clomidu, nie wazne
Dzieki za odp myslalem ze juz nie odwiedzasz tematu:)
Szacuny
5
Napisanych postów
1698
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
9914
znam juz osoby ktore borykaja sie z plodnoscia bo mieli takie same podejscie jak kolega wiec powodzenia do zawodowcoe brakuje wam jeszcze kilku lat amatorki i to znaczna roznica
Zmieniony przez - futurebody w dniu 2009-01-31 18:33:34
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
future - nigdy nie gadalem ze jestem zawodowca, ale gadalem z ludzmi co startuja nie na podwórkowych zawodach, tylko "troszeczke" wyzej, kazdy inaczej bierze(i nie rok dwa czy 10 lat, tylko wiecej), dlatego chciałem poznać Twoją wersje, kazdy swoja wersje inaczej popiera itp. Wiecej wiedzy nigdy nie zaszodzi. Pozatym wiec ile trenujesz i jaka masz wiedze, dlatego super ze udzieliłeś wypowiedzi, przynajmniej mam sie do czego odniesc.
Szacuny
5
Napisanych postów
1698
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
9914
co do odwiedzan tematu,zagladam i jak mam wene to odpowiadam.
kontrowerysjne tematy mnie ciekawia a zwlaszcza powielanie glupot
jak szukanie w opisach medycznych potwierdzen na bezplodnisc po stosowaniu polaczonego hcg i clomidu
ktos ci sie kiedys przyznal na forum ze ma kaplikacje albo nie odwracalny stan zdrowia?
ile takich przypadkow medycyna zna-jak polowa z nich to historie zmyslone i spreparowane pod podkretke