Teraz się śmieje bo jak odcinek lędźwi przestał boleć tak boli góra pleców szczególnie po bokach takie kłucie . Ogólnie nie mogę mówić , że mam problem tylko z lędźwiami bo z plecami ( boki ) też . Tak to promienuje , że aż ciężko wskazać miejsce. Raz czuje jakby prostowniki później jakby tam okolice najszerszego grzbietu ( tam niżej nie wyżej ) i cieżko trafić w ten punkt gdzie to boli . Nie jest łatwo tego zlokalizować.
...
Napisał(a)
Dziękuje Wam ogólnie za te wszystkie odpowiedzi . Wiem , że męczący jestem ale kurcze czasem sam pomysłu na siebie nie mam co dalej robić. Wiadomo , że najlepsze byłoby nawet pójść do innego fizjo i jeśli będą problemy dalej cały czas pewnie tak zrobię bo boli mnie i w pracy przeszkadza mi to lub w innych czynnościach nawet z kobietą się skupić nie mogę haha. Dziś nie mogłem się dodzwonić ale jutro będę po pracy od razu próbować do tego fizjo co leczyłem się u niego co on na to powie. Spróbuje też zadzownić do innego i spytać o ewentualny koszt podjęcia leczenia. Muszę to wyleczyć bo nie chcę rok stać w miejscu z bólem.
Teraz się śmieje bo jak odcinek lędźwi przestał boleć tak boli góra pleców szczególnie po bokach takie kłucie . Ogólnie nie mogę mówić , że mam problem tylko z lędźwiami bo z plecami ( boki ) też . Tak to promienuje , że aż ciężko wskazać miejsce. Raz czuje jakby prostowniki później jakby tam okolice najszerszego grzbietu ( tam niżej nie wyżej ) i cieżko trafić w ten punkt gdzie to boli . Nie jest łatwo tego zlokalizować.
...
Napisał(a)
Ale co te RTG? tam przecież widać tylko kości. A ty nie masz nic złamane to co ma to wykazać. Jest zmniejszona przestrzeń między kręgowa a to może oznaczać rozlany dysk. Ale to tylko takie gdybanie. Gdybyś miał MRI to tam widać dyski, mięśnie, nawet rdzeń kręgowy. Widać by było czy jest ucisk i gdzie jest ten ucisk. A tak to można sobie pogadać.
Train like a beast, eat like a king & sleep like a deadbeat.
...
Napisał(a)
Czyli nawet jakbym zdecydował się na ten rezonans magnetyczny pleców to by tam wykazało dosłownie wszystko ? nie tylko kręgłopsup ale i też te mięśnie głębokie i w ogóle wszystko ?
...
Napisał(a)
Czy ten ból Ci promieniuje w dół na pośladek bądź niżej? Udo łydka? Czy to jest wszystko w obrębie lędźwi?
...
Napisał(a)
Nie promienuję mi na biodro , nogę czy nawet niżej od lędźwi. Nigdy nie promieniowało tam niżej a to chyba też dość dobry znak. Jak boli mnie to zaznaczam na foto poniżej 3 miejsca . I to jest tak :
1.) jeśli chodzi o krzyż ( zaznaczone kółeczkiem ) to nie jest to kurdę taki ból typowy jak stłuczenie czy coś tylko ciężko to opisać. Jak coś przeniosę nawet jak to jest 10kg w pracy to czuje takie spięcie tam dość mocne i to nie jest ból a taki lekki ból ale dyskomfort wyraźny. Jakby sztywniało .
2.) Góra pleców odcinek piersiowy też zaznaczone kółkami . Tutaj ciężko mi zlokalizować dobrze ten ból dlatego zaznaczyłem większe okolicę kółkami a strzałka wskazuje przybliżoną lokalizacje bólu. I najbardziej to czuć gdy np. stoję prosto wyprostowany ręce składam np. w skrzydełka i robię skręt np. w prawo lub w lewo i w tedy czuje ten ból w tym mięśniu co się naciąga . A tak to ciężko reszte zlokalizować bo to tak kurde jakby całe te okolice promienują .
Ból ustępuje np. podczas gorącej kąpieli ( gdy kładę się w wannie nic nie czuje ) . Podczas leżenia płasko na plecach ból jak ręką odjął wszędzie ustępuje.
Najgorzej jest gdy siedzę przy komputerze . Wiem , że to nie zdrowe ale program do pracy napisać muszę lub zrobić czynność związaną z pracy ( 3h dziennie ) . Nie jestem programistą ani informatykiem jak coś.
Gdy np. jadę na rowerze to czuję też ten dyskomofrt w krzyżu.

1.) jeśli chodzi o krzyż ( zaznaczone kółeczkiem ) to nie jest to kurdę taki ból typowy jak stłuczenie czy coś tylko ciężko to opisać. Jak coś przeniosę nawet jak to jest 10kg w pracy to czuje takie spięcie tam dość mocne i to nie jest ból a taki lekki ból ale dyskomfort wyraźny. Jakby sztywniało .
2.) Góra pleców odcinek piersiowy też zaznaczone kółkami . Tutaj ciężko mi zlokalizować dobrze ten ból dlatego zaznaczyłem większe okolicę kółkami a strzałka wskazuje przybliżoną lokalizacje bólu. I najbardziej to czuć gdy np. stoję prosto wyprostowany ręce składam np. w skrzydełka i robię skręt np. w prawo lub w lewo i w tedy czuje ten ból w tym mięśniu co się naciąga . A tak to ciężko reszte zlokalizować bo to tak kurde jakby całe te okolice promienują .
Ból ustępuje np. podczas gorącej kąpieli ( gdy kładę się w wannie nic nie czuje ) . Podczas leżenia płasko na plecach ból jak ręką odjął wszędzie ustępuje.
Najgorzej jest gdy siedzę przy komputerze . Wiem , że to nie zdrowe ale program do pracy napisać muszę lub zrobić czynność związaną z pracy ( 3h dziennie ) . Nie jestem programistą ani informatykiem jak coś.
Gdy np. jadę na rowerze to czuję też ten dyskomofrt w krzyżu.

...
Napisał(a)
Nie wydaje mi się żebyś miał dysk uszkodzony, raczej "na pewno" nie ma ucisku na rdzeń, bo wtedy ból by promieniował w dół tak jak pisałem wcześniej. Podejrzewam że masz tam po prostu coś pospinane + ta stabilizacja.
Jak stoisz obciążasz kręgosłup w 100%, jak leżysz w 20%( jak dobrze pamiętam), jak siedzisz to w 200%!!! Teraz już powinieneś wiedzieć dlaczego niektóre pozycje są komfortowe a inne nie.
Myślę że będzie dobrze, ale potrzebujesz specjalisty który Cię ponastawia.
Powodzenia.
Jak stoisz obciążasz kręgosłup w 100%, jak leżysz w 20%( jak dobrze pamiętam), jak siedzisz to w 200%!!! Teraz już powinieneś wiedzieć dlaczego niektóre pozycje są komfortowe a inne nie.
Myślę że będzie dobrze, ale potrzebujesz specjalisty który Cię ponastawia.
Powodzenia.
...
Napisał(a)
Ale myślisz że znów będą potrzebne te prądy, lasery ??:)
Dziś ból od samego rana lędźwie nie ale tam wyżej co zaznaczyłem na foto. Bardzo mi to przeszkadza . Przez to chciałbym tylko leżeć bo ulga jest wtedy. Nawet na ryby jutro nie jadę na jezioro bo nie dam rady :/ boli cały czas..
Zmieniony przez - Tomek19900 w dniu 2016-05-06 07:27:09
Dziś ból od samego rana lędźwie nie ale tam wyżej co zaznaczyłem na foto. Bardzo mi to przeszkadza . Przez to chciałbym tylko leżeć bo ulga jest wtedy. Nawet na ryby jutro nie jadę na jezioro bo nie dam rady :/ boli cały czas..
Zmieniony przez - Tomek19900 w dniu 2016-05-06 07:27:09
...
Napisał(a)
Jak dla mnie te prądy, lasery i inne bajery to jest placebo i powinno z miejsca dyskwalifikować "specjalistę". Uważam, że jedyną sensowną terapią tkanek miękkich jest terapia manualna i poszukałbym fizjo który się w tym specjalizuje. RMI warto zrobić, RTG bez sensu w tym przypadku.
...
Napisał(a)
Tomasz a masz polecić jakąś dobrą maść na te bóle? Bo przez weekend nic nie załatwię a chciałbym sobie trochę " ulżyć " . Mam tą maść woltaren max ale ona słaba jakąś jest. Może masz coś polecić? ? Coś co działa i mocne jest ?:)
Poprzedni temat
Ból pleców
-
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8