SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Moje ciało się " sypie " co robić ?

temat działu:

Trening dla zaawansowanych

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 47750

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 34 Napisanych postów 1026 Wiek 5 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 38406
Ja mam praktycznie identyczną przypadłość.
Pospinało mnie wszędzie.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 139 Napisanych postów 6265 Wiek 41 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 34223
Ja też, można powiedzieć że od 2 lat roluje prawie codziennie.

>>> Maszeruj albo giń <<<

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 21 Napisanych postów 338 Wiek 34 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 3945
Sorki ze tak odświezam temat ale dziś np. Bol jest mocny wstalem do pracy to masakra nawet przy oddychaniu boli tam po bokach . Szkoda ze nie dostałem żadnych zastrzyków bo opinie maja bardzo dobre nawet w pracy mówili ze po nich po serii jak ręką odjal bóle. Może korzonki ale chyba nie ... W tym tyg sie wyjaśni
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 667 Napisanych postów 2385 Wiek 42 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 22105
Rozciąganie i rolowanie powinno być nieodłączną częścią treningu siłowego. Inaczej prędzej czy później nabawimy się takich problemów.

Train like a beast, eat like a king & sleep like a deadbeat.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 21 Napisanych postów 338 Wiek 34 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 3945
W czwartek mam dzień wolny od pracy załatwiłem i będę załatwiać wszystko. Z rana krew + mocz . Później RTG lędźwi a później na 18stą wizyta u fizjoterapeuty sportowego . Wyszukałem takiego z dyplomem itp i dobrymi opiniami . Także czwartek kluczowy dzień. Aż sam jestem ciekaw co powie.

Usługi :

Konsultacje fizjoterapeutyczne
70 zł
Magnetoterapia
15 zł
Kinezyterapia
30 - 70 zł
Rehabilitacja sportowców
70 - 120 zł
Terapia manualna
70 - 120 zł
Badanie układu ruchu
70 zł

Czyli pewnie utopie jeszcze kolejne 70zł za badanie układu ruchu a takie coś powinno być w wizycie a nie , że oddzielnie

A co do rolowania to dziś się rolowałem po pracy to mi zaczęło tak " strzelać " w plecach czułem jakby coś trzaskało i nie było to przyjemne ale po tym póki co znaczna poprawa niż jak było podczas pracy bez rolowania .

Zmieniony przez - Tomek19900 w dniu 2016-03-14 14:59:03

Zmieniony przez - Tomek19900 w dniu 2016-03-14 18:49:02
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 667 Napisanych postów 2385 Wiek 42 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 22105
No to sam widzisz jak się "zapuściłeś" Jak będziesz to robił regularnie to zobaczysz jakie będą efekty. Regeneracja, rozluźnienie mięśni, mobilizacja wszystko na duży plus

Train like a beast, eat like a king & sleep like a deadbeat.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
A te takie trzaski są bezpieczne ogólnie w np. Krzyżu podczas rolowania ?:)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 139 Napisanych postów 6265 Wiek 41 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 34223
Tomek może nie pisz nic do wizyty u fizjo bo tu nie ma jasnowidzów. Aczkolwiek ja obstawiam mega przykurczone dwójek, doł pleców, pośladkowy, i jakas niestabilność w naramiennych-ale czemu to okaże się po wizycie :)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 34 Napisanych postów 1026 Wiek 5 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 38406
Krawat piszesz, jakbyś mnie diagnozował
Mam dokładnie to, co napisałeś.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
To żadna magia tylko chyba dość częsta przypadłość-dużo siedzenia przy kompie.

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Ból pleców

Następny temat

4 krótkie pytnia

WHEY premium