Dziś dodatkowy trening nóg, poszły same maszyny:
Prostowanie podudzi siedząc 4x10
Zginanie podudzi siedząc 4x10
Prostowanie podudzi siedząc jednonóż z rotacją zewnętrzną 4x10
Zginanie podudzi leżąc 4x10
Przywodzenie na maszynie 4x10
Wspięcia na palce stojąc 4xmax
Aero 30min
Wrzucam zdjęcia zrobione przed chwilką:
Co do zmian w diecie to ograniczyłem BCAA tylko do 10g po przebudzeniu, 20g przed treningiem siłowym i 20g zaraz po nim a przed aerobami.
Reszta bez zmian :)
Jutro wolne, choć może zrobię tylko aeroby :) teraz odpoczynek, z warzyw dziś do brokuł dorzuciłem szpinak który również uwielbiam, w sumie mógłbym jeść tylko brokuły, zieloną fasolkę szparagową i szpinak :)
A tutaj jeszcze dzisiejszy obiadek dla mojej ukochanej:)
Jakby ktoś chciał spróbować zrobić to wrzucam przepis:
Składniki
4-6 papryk
1 szklanka ryżu
1 litr wywaru warzywnego (może być z kostki)
1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
1 cukinia
1 pomidor
1 cebula
1 ser mozzarella
2 jajka
oregano
sól
pieprz
olej
Przygotowanie
Ryż moczymy przez kilkanaście minut w wodzie, następnie odcedzamy.
W garnku gotujemy wywar warzywny, dodajemy 1 łyżeczkę koncentratu pomidorowego, mieszamy. W tym wywarze gotujemy ryż.
Cukinię myjemy i kroimy w kostkę, a następnie smażymy na patelni z olejem.
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Pokrojoną cebulę dodajemy do cukinii i smażymy rzez 5 minut.
Pomidora obieramy ze skórki i kroimy w kostkę, a następnie wrzucamy na patelnię.
Dodajemy sól, pieprz, oregano i dusimy przez około 10-15 minut.
Całość zdejmujemy z ognia i dodajemy odsączony ryż. Dokładnie mieszamy.
Do całości dodajemy dwa jajka i dokładnie mieszamy.
Doprawiamy do smaku.
Papryki myjemy i dzielimy na połowy wzdłuż.
Na każdą połówkę nakładamy farsz.
Ser mozzarella kroimy na plastry i kładziemy po jednym plastrze na każdej połówce papryki.
Papryki układamy w naczyniu żaroodpornym, wlewamy trochę wywaru warzywnego i wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika.
Pieczemy około 25 minut.
Podajemy gorące.