[...] 40 g protein (7:00); białko o wolnej kinetyce, np. jajka; można uzupełnić np. WPC, białkami pochodzenia roślinnego Drugie śniadanie: 40 g protein (10:00); np. jajka, mięso; można uzupełnić np. WPC, białkami pochodzenia roślinnego Obiad: 40 g protein (13:00); np. jajka, mięso, białka pochodzenia roślinnego Drugi obiad: 40 g protein [...]
[...] parówek, kiełbasy, szynek, serów topionych, jogurtów słodzonych. W większości ich spożywanie jest obarczone określonym ryzykiem zdrowotnym, m.in. przetworzone mięso jest czynnikiem rakotwórczym I klasy wg IARC. MOM i nadmiar produktów mlecznych Bardzo często w składzie tańszych wyrobów znajdują się odpady, które powstają po [...]
[...] duża podaż tłuszczów nasyconych jest szkodliwa, bo zwiększa stężenie IGF-1, a zmniejsza stężenie białka, które je wiąże (IGFBP-3). Dużo gorsze działanie wykazują: czerwone mięso i produkty nabiałowe. Warzywa obniżały stężenie IGF-1 i jednocześnie sprzyjały występowaniu większej ilości związanego IGF-1 (podwyższały ilość wiążącego je białka). [...]
[...] większych dawek kreatyny są tak słabe, iż całkiem możliwe, iż te osoby były niewrażliwe na kreatynę. Drugie wyjaśnienie jest takie, iż te osoby miały dietę na tyle bogatą w mięso, iż dalsze podawanie kreatyny nie przyniosło już rezultatów. W końcu nie można wykluczyć, iż te osoby stosowały jakiś preparat kreatyny przed eksperymentem (rzekomo [...]
[...] przyswajalności). Soki nie są źródłem protein, białka są tam pomijalne (nieistotne ilości, np. <0,5 g w 100 g). Soki nie są źródłem witaminy B12 (zawierają ją np. mięso, produkty mięsne) oraz wielu innych niezbędnych związków. Problem nr 2. Diety niskokaloryczne (np. dostarczające 800-1200 kcal dziennie) oparte na pokarmach w formie [...]
Nie jest prawdą, że wystarczy tylko „mniej jeść” i „więcej się ruszać”. Zbyt ogólne zalecenia dotyczące aktywności fizycznej i stosowanej diety przynoszą więcej szkody niż pożytku. Ktoś może opacznie zrozumieć, iż treningiem jest w stanie nadrobić np. zjedzenie ciastka czy lodów. Przede wszystkim to, że ktoś „mało” lub „dużo” je, nic nie znaczy. [...]
[...] potrzeba było 9,2 miesiąca, aby stężenie spadło poniżej 10 μg/ dl! Źródła ołowiu alkohol (np. sherry) – 21 μg/cm3 alkoholu nabiał – ilości śladowe (np. mleko 0,004 mg/kg) mięso, ryby i drób – średnio 0,015 PPM (np. wieprzowina 0,05 mg/kg, wołowina 0,07 mg/kg, karp hodowlany 0,20 mg/kg) ziarna i produkty zbożowe 0,012 PPM (np. mąka pszenna 500 [...]
[...] pośladki? => zgłaszaj treści pornograficzne! „denerwuje Cię jej forma sportowa?” => zgłaszaj treści przedstawiające przemoc lub budzące odrazę! „denerwuje Cię, że je mięso” lub „nie lubisz, że nie atakuje mężczyzn” => zgłaszaj treści obraźliwe lub szerzące nienawiść! „napisała, że je spalacze” => zgłaszaj działania szkodliwe i [...]
[...] i ryzyka sercowo-naczyniowego. Przy tym należy dodać, iż w Japonii podaż cholesterolu średnio wynosiła 324 mg dziennie, a z tego 50% zapewniały jajka, 20% owoce morza, 18% mięso, 4,3% mleko, 3,8% wyroby cukiernicze, a 3,2% inne źródła. Dlatego, jeśli jedzenie jajek miałoby aż takie wielkie znaczenie, bez wątpienia odbiłoby się silnie na [...]
[...] od tego, jaki postawi sobie cel. Jeśli chce schudnąć, zwykle spożywa więcej posiłków, ale każdy z nich ma mniej kalorii. Spożywa dużo wysokiej jakości białka- chude czerwone mięso, pierś kurczaka, białka jaj i ryby. W przypadku węglowodanów zwykle spożywa brązowy ryż lub makaron pełnoziarnisty. Źródła tłuszczu pochodzą z orzechów, awokado, [...]
Tkanka tłuszczowa spala się wtedy, kiedy nasz organizm zużywa więcej energii niż pobiera z pożywienia. Utrzymanie deficytu kalorycznego może być dla niektórych dość trudne, czasochłonne, a wiele osób ma trudności z organizacją czasu i przeznaczeniem jego części na regularne ćwiczenia i przygotowanie zdrowych posiłków. Podsumowanie Spalanie tkanki [...]
[...] podanym wyżej jest to, aby zadbać o odpowiednią kompozycję ostatniego posiłku dnia poprzedniego. Niech to będzie posiłek o dużej ilości białka wolno uwalnianego (na przykład mięso, jaja czy ser) oraz odpowiedniej ilości węglowodanów tak, aby zasoby glikogenu były w organizmie uzupełnione przed treningiem. Po samym treningu oczywiście zadbaj o [...]
W ostatniej dekadzie wielokrotnie zdarzało mi się słyszeć nieprawdopodobne teorie wygłaszane przez osoby, które posiadają imponującą masę ciała. Nie tak dawno wybitny polski zawodnik sugerował, iż dieta wysokotłuszczowa, niskowęglowodanowa chroni przed nabieraniem zbędnej tkanki tłuszczowej! Tak, stwierdził, że przy stosowaniu tego modelu [...]
[...] osobowość mediów społecznościowych Brian Johnson znany lepiej jako Liver King zyskał popularność dzięki promowaniu sposobu życia według naszych przodków. Je surowe mięso, trenuje na świeżym powietrzu przy minimalnej liczbie sprzętu i stara się prowadzić „dziki” tryb życia. Nie trzeba dodawać, że Liver King z powodzeniem sprzedał ten [...]
[...] dostępne na wyciągnięcie ręki, najważniejsze było wybieranie tego, co da najwięcej kalorii. Trzeba było przeżyć. Instynkt przetrwał, ale z racji tego, że tłuste, upolowane mięso zostało zastąpione chipsami i orzeszkami z solą, to dużo łatwiej o otyłość. Oczywiście nie róbmy tragedii ze sporadycznych słonych przekąsek. Wszystko jest dla ludzi i [...]
[...] jak tylko się da. Kalorie redukuję do 3000 dziennie i znowu jest u mnie si!!! Dzień 2 ostatniej fazy to jedzonko z niskim indexem glikemicznym jak warzywa, mleko, chude mięso, etc. Ostatnie uwagi: W skrócie jeśli żygacie, macie mdłosći odstawcie towar i nie próbujcie ponownie zaczynać przed upływem 36 godzin. Jeśli temperatura skacze w górę [...]
Czesc, To moj pierwszy post. Jak pewnie wielenowicjuszy zaczynam z problemem i prosba o pomoc: otoz przed 4 laty schudlam poteznie (20kg), poprzez "chude" i bezslodyczowe jedzenie (jakies 1200kcal na dzien) i codzienny rowerek. Dostalam przy tym glupiego nawyku: jedzenia codziennie niemalze tego samego na sniadanie i kolacje: jogurt + mala [...]
[...] dziwnie. Ogólnie dietę, myślę, mam dosyć dobrą. Nie patrzę tylko na makro, ale również na skład produktów, które jem. Głównym źródłem białka w mojej diecie są mięso z kurczaka/indyka, jajka, skyr naturalny oraz ser żółty. Na dobę dostarczam ok. 2.2-3g białka na kg masy ciała. Ćwiczę 5 razy w tygodniu, jednak rozłożyłem sobie plan w [...]