[...] Ponadto w wielu przypadkach diety wysokoproteinowe są stosowane u chorobliwie otyłych osób, które i tak nie mają do stracenia zbyt dużo mięśni. Można przyjąć, iż bezpieczna dla zdrowia jest podaż nawet 2,8-3,5 g protein / kg m.c. (jednak dla ludzi zdrowych i niekoniecznie dłużej, niż kilkanaście tygodni). Podobną skuteczność posiadają [...]
[...] owsiane, wiórki kokosowe i masło orzechowe, dokładnie mieszamy, można dosłodzić ksylitolem lub erytrytolem. Z masy formujemy na blaszce, wcześniej wyłożonej papierem do pieczenia, różnych kształtów ciasteczka. Pieczemy je w piekarniku na 180 stopniach Celsjusza około 15 min. Gdy się zarumienią, wyciągamy je i czekamy, aż ostygną. Smacznego. [...]
[...] więc wódka jest nieszkodliwa”. Sterydy mogą znacząco skrócić Twoje życie, zniszczyć wątrobę, nerki, serce i inne systemy lub narządy. Potrzeba dużej wiedzy, by je w miarę bezpiecznie stosować, a i tak przynoszą określone, bolesne skutki. Podsumowanie Z szumu informacyjnego warto wyławiać potrzebne nam elementy, pamiętając, że nie wszystkie [...]
[...] połamaną na małe kawałki, dokładnie mieszamy i na patelni bez tłuszczu smażymy omleta. Białka jaj ubijamy ze szczyptą soli oraz ksylitolem. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia nakładamy dużą łyżkę „pianki” białkowej z wcześniej ubitych na sztywno białek. Zapiekamy do zarumienienia (około 10-15min) w temperaturze 180° C. Posiłek 2 200 g [...]
Święta Bożego Narodzenia to bardzo wyjątkowy okres dla chrześcijan. Jedno z najważniejszych świąt w całym roku. Są wyjątkowe nie tylko dlatego, że narodził się nasz Zbawiciel, ale także dlatego, że zasiadamy do obfitego stołu, pełnego wszelakich pyszności, w gronie rodziny. Święta to taki czas, gdzie nie może zabraknąć ryb. Poza nazwą handlową i [...]
[...] stosuje kilka gramów tygodniowo. Sterydy anaboliczno-androgenne nie są zdrowe i nie mogą być, gdy są stosowane w dawkach dopingowych. Istnieją środki względnie bezpieczne, szczególnie gdy są stosowane w małych dawkach (np. nandrolone, oxandrolone, boldenone, primobolan), ale praktycznie nikt ich nie używa w ten sposób. Referencje: [...]
Wybór suplementów jest ogromny i ciężko zdecydować, co rzeczywiście może być nam najbardziej potrzebne. Nie każdy ma ochotę zagłębiać się w tajniki różnych substancji i sprawdzać ich działanie na sobie. W dzisiejszym artykule przedstawiamy pięć podstawowych suplementów, które warto przyjmować. Dzięki nim poczujesz się lepiej, będziesz mieć więcej [...]
„Musisz jeść pięć posiłków dziennie” Jest to jeden z najczęściej powielanych mitów dotyczących diet stosowanych w czasie redukcji tkanki tłuszczowej. Owszem, istnieją argumenty, które powinny skłaniać do częstszego jedzenia, np. dotyczy to podaży odpowiedniej ilości białka. Wiemy, iż białko nie może być składowane podobnie jak tłuszcz i [...]
[...] do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Po wyrośnięciu podzielić ciasto na pięć części, uformować okrągłe bułki, położyć na silikonowej formie lub na natłuszczonym papierze do pieczenia, przykryć natłuszczoną folią spożywczą i wstawić na kolejną godzinę do ciepłego miejsca. Po wyrośnięciu ciasta posmarować wierzch bułeczek jajkiem rozbełtanym z [...]
Wysoko przetworzona żywność może być od razu gotowa do spożycia lub prawie gotowa do spożycia. Jest produkowana w temperaturach znacznie wyższych niż tych panujących na patelni lub w piekarniku. Często zawierają mało błonnika i dużo soli oraz są pełne węglowodanów o szybkiej kinetyce (powodujących huśtawkę glikemiczną) i „złych” tłuszczów (np. [...]
Zdrowe odżywianie jest istotne nie tylko dla utrzymania zgrabnej sylwetki, ale także (a raczej przede wszystkim) dla naszego zdrowia. Jak to się mówi — jesteś tym, co jesz. Ważne jest zatem, by żywność, którą zjadamy, pochodziła ze sprawdzonego źródła, była jak najmniej przetworzona i pełna witamin, minerałów i innych składników odżywczych. [...]
[...] pomóc Ci szybko zrzucić nadprogramowe kilogramy. Jednak niektórzy eksperci nieufnie podchodzą do tego, czy przestrzeganie tego typu diety na dłuższą metę jest w pełni bezpieczne. Jeśli zdecydujesz się pozostać w ketozie przez długi czas, możesz doprowadzić do niedoborów ważnych składników odżywczych, które oferują niektóre pokarmy o wyższej [...]
Negatywne skutki spożycia cukru przestają kogokolwiek dziwić. Świadomość żywieniowa rośnie. Zdajemy sobie sprawę z tego, że nadmiar cukru w diecie przekłada się na wzrost masy ciała, wzrost ciśnienia krwi i poziomu cholesterolu, wysoki poziom trójglicerydów we krwi, większe ryzyko cukrzycy, chorób serca i układu krwionośnego, większe ryzyko raka [...]
Stewia zdobywa coraz większe uznanie konsumentów. To wyjątkowy i naturalny słodzik, który nie tylko ogranicza zagrożenia zdrowotne związane ze spożyciem cukru, ale jeszcze sam z siebie wykazuje cenne właściwości prozdrowotne. Słodkie androgeny Wyjaśnienia dla anabolicznej aktywności stewizydu możemy się doszukać w nieco wcześniejszym badaniu… [...]
[...] wanilię oraz sól i dokładnie wszystko wymieszać mikserem. W osobnej misce zmiksować jogurt, jajko i twaróg na gładką masę - pod koniec dodać budyń i słodzik. Formę do pieczenia posmarować tłuszczem. Wyłożyć na formę połowę ciasta czekoladowego, łyżką ułożyć kleksy z masy serowej, nożem zrobić zygzaki. Wyłożyć na formę pozostałą część [...]
[...] obieramy i ścieramy na grubych oczkach. Wszystkie składniki poza żurawiną i goi łączymy. Najlepiej wsypać je do miski i dokładnie wymieszać ręką. Blaszkę na której będziemy piec wyłożyć papierem do pieczenia i równomiernie wysypać masę. Pieczemy w temperaturze około 170 stopni przez 40 minut. Jeśli tak jak ja lubicie bardziej chrupką granolę, na [...]
[...] 5. Stosuj odtłuszczone lub chude mleko zamiast pełnotłustego. 6. Potrawy doprawiaj ziołami i przyprawami, aby zrekompensować smak. 7. Jeśli jest to możliwe gotuj na parze, piecz na ruszcie lub w piekarniku, ale nie smaż. 8. Nie przegotowywuj jedzenia - proces ten niszczy witaminy i proteiny zawarte w produktach. 9. Zamiast tłuszczu wkładaj do [...]