SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

gotowane ziemniaki

  • [...] (zapewne ok. 100; chleb biały używa się często, jako punkt odniesienia i ma wartość 100), melon miodowy (95), ciastka (92 ± 15), lody (89 ± 13), stek wołowy + gotowane ziemniaki (88), dżemy (85), 90 g pizzy (1000 kJ) + 583 g coca-coli (1000 kJ) , grejpfruty (82 ± 6), banany (81 ± 5), ryż biały (79 ± 12), frytki [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2404 Data: 2019-03-03 16:01:04
  • Znani bracia Stoltman, Luke i Tom niedawno opublikowali film na swoim kanale YouTube, w którym opowiadają jak aktualnie wygląda ich dzień pod względem odżywiania. Aktualnie przygotowują się do zawodów Arnold Strongman Classic 2023 i codziennie dostarczają łącznie ponad aż 10000 kcal! Zarówno Tom, jak i Luke Stoltman są znani w sporcie Strongman ze [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 951 Data: 2023-02-20 09:59:33
  • [...] źródło białka, błonnika, witamin, minerałów i przeciwutleniaczy. Połączenie białka oraz dużej ilości błonnika sprawia, że strączki są niezwykle sycące. Zjadając szklankę ugotowanej ciecierzycy, dostarczamy około 200 kcal, w tym prawie 11 g białka, 3,5 g tłuszczów oraz 25 g węglowodanów. Strączki stanowią substytut mięsa w diecie [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 16611 Data: 2018-01-03 10:48:29
  • Ziemniaki a odchudzanie

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Ziemniaki z maślanką, koperkiem i jajkiem sadzonym – tak zaplanowany posiłek może stanowić nie tylko przyjemne wspomnienie z dzieciństwa, ale także element diety redukcyjnej. Zaraz, zaraz – ziemniaki podczas odchudzania? Co z wysokim indeksem glikemicznym? Co z węglowodanami? Czy to, aby nie pomyłka? Okazuje się, że nie…   Podsumowanie Ziemniaki [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 13514 Data: 2017-05-27 05:33:25
  • Dieta redukcyjna nigdy nie jest prostym procesem. Gdyby tak było, nie byłoby ogromnego społecznego problemu z postępującą otyłością. Oczywiście nie u każdego problem z utrzymaniem wymogów diety redukcyjnej jest identyczny. Między każdym odchudzającym się różnić się mogą nie tylko główne przyczyny, występowania problemów z utrzymaniem diety [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2762 Data: 2021-06-08 18:04:43
  • Czas diety redukcyjnej tradycyjnie kojarzony jest nie tylko z zaciskaniem pasa, ale także zaciskaniem zębów. Nie dzieje się to bez przyczyny, gdyż w tym czasie osoba zmniejszająca ilość tkanki tłuszczowej, zmaga się z wieloma przeciwnościami.  Ashwagandha - Withania somnifera Pochodzący z Indii jeden z najbardziej sztandarowych adaptogenów. Jest [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2690 Data: 2021-06-10 14:59:04
  • Jestem przekonany, że po okresie zimowego zastoju, zdecydowana większość z nas chcąc latem na plażę prezentować wspaniałą sylwetkę, będzie zmuszona zredukować tkankę tłuszczową. Jak do tego podejść?  Jaką systematykę warto zachować i o czym pamiętać? Postaraj się utrzymać schemat 3 lub 4 posiłki i nie podjadaj pomiędzy nimi. Warto wykluczyć [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2511 Data: 2021-04-09 18:31:37
  • Czy należysz do osób, które często wyjeżdżają, częstą są w drodze i starają się dobrze jeść podczas podróży? Dziś podpowiadamy, jak trzymać się swojego planu żywienia w czasie wyjazdów. Podsumowanie Jeśli zaplanujemy odpowiednio wyjazd, możemy z powodzeniem odżywiać się na nim zdrowo i racjonalnie. Nawet długie godziny spędzone w pociągu, aucie [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2203 Data: 2019-08-26 09:52:57
  • Produkty, które dobrze sycą i nie zwiększają apetytu

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Apetyt na różne produkty w momencie, kiedy akurat chcemy zapanować nad swoją dietą i trochę schudnąć, może być sporą przeszkodą w utracie kilogramów. O ile sięgniemy po jakiś ulubiony produkt od czasu do czasu, to nic się nie stanie, jeśli jednak ciągle będziemy ulegać zachciankom, to może być nieciekawie. Jak walczyć z zachciankami? Przede [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1246 Data: 2022-08-08 16:11:56
  • Wysoki poziom cukru we krwi utrzymuje się, gdy organizm nie jest w stanie skutecznie transportować cukru do komórek. Gdy taki stan utrzymuje się, a my nic z tym nie robimy, z czasem może dojść do rozwoju cukrzycy. Dane z 2017 roku pokazują, że mamy w Polsce około 3 miliony osób chorych na cukrzycę. Z czego 9 na 10 przypadków to cukrzyca typ 2. W [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 11521 Data: 2018-05-05 09:41:25
  • Co zrobić, jeśli do wyboru mam tylko dania typu fast food?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] w nich nałożyć sobie samemu wybrane dania w odpowiedniej ilości. To idealne miejsce, gdyż możesz zdecydować o tym, co zjesz i ile zjesz, wybierając lekkie produkty, np. gotowane ziemniaki, grillowane mięso i surówkę. Na co warto uważać? Wydawałoby się, że wybór sałatki zawsze będzie świetną alternatywą. Otóż różnie to bywa. Czasami sałatka [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 939 Data: 2022-08-08 10:06:10
  • Siłownia zamknięta! Jak ćwiczyć? Jak jeść? Jak żyć? Fit Poradnik dla ćwiczących w domu! SPIS TREŚCI Trening Trening całego ciała Progresja objętości treningowej w warunkach domowych Myo-Reps jako sposób wykonywania treningów w warunkach domowych Trening dzielony w układzie Wypychania/Przyciągania/Nogi - Push/Pull/Legs Odżywianie Kalorie Białko [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 23880 Data: 2020-10-23 16:10:50
  • Mikrocykl dopingowy: dieta na masę

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    W pierwszej części tekstu „Mikrocykl dopingowy, maksymalna masa?” scharakteryzowałem środki (sterydy anaboliczno-androgenne, hormony tarczycy, hormony peptydowe) stosowane w trakcie dopingowego cyklu przez pewnego zawodnika. Po czwarte: istnieją nikłe przesłanki by dostarczać w diecie aż tyle protein, szczególnie iż w momencie zjadania białka [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2705 Data: 2019-04-10 11:41:52
  • Budowa masy mięśniowej wymaga dostarczenia odpowiedniego paliwa w postaci pokarmów, które powinny stanowić grupę wysokoodżywczą. Oznacza to, że nie powinny być to typowe fast foody, a żywność reprezentująca bardziej jakościowe kategorie naszego menu. Prezentujemy Wam listę 35 wskazówek, które rzucą nieco światła na to, jakimi kategoriami [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 18446 Data: 2018-04-21 13:24:36
  • Ile kalorii ma ziemniak? Wartość odżywcza ziemniaka

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Ziemniaki to podstawa naszej polskiej kuchni. Dodajemy je do zup, gulaszów, do wszelkich rodzajów mięs, do sałatek. Jemy ziemniaki gotowane, smażone, pieczone, a także w formie placków czy frytek. Właściwie to ciężko znaleźć człowieka, który nie lubi ziemniaków. W czym tkwi ich sukces?  Kalorii dodają natomiast wszystkie dodatki, czyli sos, olej [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 910 Data: 2023-04-25 08:19:33
  • Jaka dieta przy hipoglikemii? Czy mogę mieć hipoglikemie?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] parmezanem. Sałatka z wędzonym łososiem Rukola: 30 g Pomidory cherry: 100 g Oliwa z oliwek: 5 g Ocet balsamiczny: 5 g Łosoś (wędzony): 30 g Orzechy włoskie: 10 g Buraki gotowane całe: 50 g Umieść rukolę w misce. Dodaj pomidory cherry i pokrojonego gotowanego buraka. Skrop oliwą z oliwek i octem balsamicznym. Pokrój wędzonego łososia w [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 409 Data: 2024-04-08 11:43:43
  • Suplementy na masę mięsniową

    Artykuł
    Suplementy

    [...] Celowo nie komplikuję powyższych wyliczeń, gdyż należałoby tu uwzględnić również inne źródła protein np. twaróg (17-18 g protein w 100 g), ryby, wołowinę, jajka (1 jajko gotowane 50 g ma ~ 6.3 g białka), wieprzowinę; a także proteiny niepełnowartościowe, czyli białka pochodzenia roślinnego. Podsumowując Jeśli nie jesteś w stanie codziennie [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 6197 Data: 2018-09-17 09:20:22
  • Pięć warzyw, które po ugotowaniu są zdrowsze

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] witaminy C, jaka znajduje się w warzywach. Stratom podlegają również niektóre witaminy z grupy B. Co zrobić, by uzyskać jak najwięcej korzyści zdrowotnych, spożywając gotowane warzywa? 1. Gotuj warzywa na parze, możliwie krótko, aby uniknąć utraty witamin i składników odżywczych.  2. Dobrym rozwiązaniem jest również szybkowar, ponieważ [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2414 Data: 2019-11-24 14:26:43
  • [...] pochodzących z ryżu czy kaszy gryczanej. Jak zepsuć zdrowy pokarm? Tak, człowiek jest w stanie wszystko zepsuć. Wystarczy, że niskokaloryczny, zdrowy posiłek (np. warzywa ugotowane na parze podawane z chudą rybą, do tego mała porcja ryżu brązowego) obficie polejesz tłustym sosem. Ziemniaki wcale nie tuczą, ale ... możesz je zalać gęstą [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 19698 Data: 2018-08-21 15:30:40
  • Warzywa i owoce, które nie tuczą!

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] marchwi lub szpinaku dla utrzymania odpowiedniego stężenia witaminy A w ustroju. Okazało się, że podaż 3350 mikrogramów karotenów pochodzących z 78 ml soku marchwiowego (przygotowanego ze 185 g marchwi) i 4750 mikrogramów karotenów pochodzących z 91 g startej marchwi, były wystarczające do utrzymania stężenia retinolu  we krwi na stałym poziomie. [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1374 Data: 2021-08-19 09:22:06