[...] niż to co normalnie zjadasz/wypijasz!). Inne składniki tej diety były równie „cudowne”, np. 24.2% stanowiła skrobia kukurydziana (samo zdrowie), 20% olej kukurydziany, 7% dekstroza (cukier), syntetyczne polisacharydy, mieszanka chemicznych soli, białko sojowe itd. Aha, chciałbym zobaczyć, co by się stało z ludźmi, których by faszerowano taką [...]
[...] spożyć i zapewnić sobie dobrej jakości mini posiłek czy przekąskę. Müller Müllermilch Napój mleczny o smaku mango Skład: mleko częściowo odtłuszczone, maślanka, cukier, dekstroza, laktoza (z mleka), skrobia modyfikowana, zagęszczony sok o smaku mango 0,3%, barwnik: karoteny, stabilizator: karagen, aromat, witamina E, tiamina, ryboflawina, [...]
[...] a inne wolniej, z czym też wiążą się ich potencjalne zastosowania. Do najbardziej rozpoznawanych węglowodanów zalicza się m.in. dekstrozę, inaczej zwaną glukozą. Co to jest dekstroza? Dekstroza to monosacharyd (cukier prosty), który pod postacią glukozy pozyskiwany jest z produktów spożywczych wysokowęglowodanowych, zbudowanych przeważnie z [...]
Żelki, ostatnio modne wśród sportowców, choć zazwyczaj były ulubieńcem dzieci. Obecnie powstała moda na jedzenie żelków po treningu. Co kryje się w tej małej przekąsce o różnych kształtach? Czy znaleźć można takie, które można wprowadzić w dietę? Jutrzenka Akuku! Żelki serduszka 90 g Skład: syrop glukozowy cukier woda żelatyna wieprzowa [...]
Lody na redukcji kojarzą się raczej z cheat'em, ale kto powiedział, że nie można zjeść lodów po treningu, jeśli mają ciekawy skład? Osobiście nie znam nikogo, kto nie przepadałby za lodami, każdy ma swój ulubiony smak. Jedni lubią, gdy lody oblane są białą czekoladą, inni zaś gorzką, a jeszcze inni wolą lody oblane czekoladą z orzechami. Swoich [...]
[...] trudna dostępność, zdecydowanie skład prezentowałby się lepiej bez udziału oleju. Vitanella napój sojowy o smaku waniliowym Skład: baza sojowa 92,5% (woda, soja 7,2%) cukier dekstroza fosforan trójwapniowy stabilizator: guma gellan Karagen sól morska aromat barwnik: karoteny witamina E, B2, B12 Wartości odżywcze: 100 ml tego napoju dostarczy 59 [...]
Być może omijasz z daleka wszelkie ciasteczka i czekoladki i myślisz, że dzięki temu w Twojej diecie nie ma cukru. Oczywiście jest to dobry krok w stronę redukcji jego konsumpcji, ale prawdopodobnie nie zdajesz sobie sprawy, że znajduje się on w wielu różnych, często nieoczywistych produktach spożywczych. W rzeczywistości możesz zjadać dużo [...]
co to jest? Bo czytałem że krete najlepiej z tym jesć a mianowicie z dekstrozą (cukier gronowy). CO jeść z kretą żeby osiągnąć jak najlepsze efekty i żeby się nie przepłacić?
http://www.sfd.pl/sklep/produkt_img/Jumbo_Professional_i28041_d400x400.jpg Jumbo Professional Opis - Mieszanka 6 źródeł węglowodanów. - Najlepszy gainer na rynku. - Dodatki Crea-Bomb, Bcaa Xpress, Hemo- NO i Jumbo Power. - Maksymalny wzrost masy i siły. Jumbo Professional to najnowszej generacji odżywka węglowodanowo-białkowa. Połączenie [...]
[...] Wszystkie cukry proste maja wysoki IG. Przykladem niech bedzie glukoza, IG wynosi 100. Oczywiscie sa cukry ktore maja jeszcze wyzszy indeks glikemiczny od glukozy a wiec dekstroza(cukier gronowy) i maltoza(piwko). Tych produktow rowniez powinnismy sie wystrzegac . Wracajac do warzyw , bo beda stanowic wspaniale zrodlo blonnika, witamin , [...]
sklad: maka semolina z pszenicy durum,mieso wieprzowe(10%)bulka tarta(maka pszenna,woda,sol spozywcza,drozdze)woda,cale jaja,cebula,olej slonecznikowy,,wywar z pieczeni wieprzowej,musztarda(woda,maczka z gorczycy,ocet,winny,sol spozywcza,cukier,przyprawy,aromat)jodowana sol spozywcza,czosnek,przyprawyProdukt zawiera [...]
1 Podzial cukrów ================================================================== Najprostszymi przedstawicielami polihydroksyaldehydów i polihydrosyketonów są aldehyd glicerynowy (gliceroza wg nomenklatury cukrowej), czyli 1 "2-dihydroksypropanal i dihydroksyaceton, inaczej 1,3-dihydroksypropanon. Wszystkie cukry są pochodnymi tych związków i [...]
Już po kilku dniach stosowania kreatyny, mięśnie stają się większe i bardziej "napompowane" jest to efekt zwiększenia ilości kreatyny w mięśniu o około 50%. Dochodzi wtedy do szeregu reakcji, które powodują, iż komórki mięśniowe wchłaniają więcej wody. Zwiększona objętość komórki wywołuje napięcie wewnątrzkomórkowe, a organizm odbiera to jako [...]
Kreatyna -------------------------------------------------------------------------------- Już po kilku dniach stosowania kreatyny, mięśnie stają się większe i bardziej "napompowane" jest to efekt zwiększenia ilości kreatyny w mięśniu o około 50%. Dochodzi wtedy do szeregu reakcji, które powodują, iż komórki mięśniowe wchłaniają więcej wody. [...]
Kreatyna -------------------------------------------------------------------------------- Już po kilku dniach stosowania kreatyny, mięśnie stają się większe i bardziej "napompowane" jest to efekt zwiększenia ilości kreatyny w mięśniu o około 50%. Dochodzi wtedy do szeregu reakcji, które powodują, iż komórki mięśniowe wchłaniają więcej wody. [...]
[...] wzrostu insuliny. Potem wymyślono w Japoni w 1966 r wysokofruktozowy syrop skrobiowy (High Fructose Corn Syrup czyli syrop zawierający ponad 90 dekstrozy), corn sugar (dekstroza wykrystalizowana z tego syropu) i ostatnio high fructose corn syrup -HFCS, w którym dekstroza została poddana katalizowanej izomeryzacji we fruktozę-przyp mój). [...]
ARTYKUŁ UKAZAŁ SIĘ W MAGAZYNIE FITNESS AUTHORITY - NR CZERWIEC/LIPIEC 2006 Katarzyna Matella CZĘŚĆ MĘSKA TYTUŁ: OSIĄGNĄĆ MAKSYMALNY POZIOM GLIKOGENU - VITARGO® - PRZEŁOM WĘGLOWODANOWY Regularnie dostarczasz swemu organizmowi wszystkich składników pokarmowych, w odpowiednich proporcjach, wprowadzając go w anaboliczny stan. Dobre [...]