SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

dekstroza cukier

  • Co to jest karagen? Czy E407 jest szkodliwy dla zdrowia?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] niż to co normalnie zjadasz/wypijasz!). Inne składniki tej diety były równie „cudowne”, np. 24.2% stanowiła skrobia kukurydziana (samo zdrowie), 20% olej kukurydziany, 7% dekstroza (cukier), syntetyczne polisacharydy, mieszanka chemicznych soli, białko sojowe itd. Aha, chciałbym zobaczyć, co by się stało z ludźmi, których by faszerowano taką [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4712 Data: 2020-06-10 07:13:04
  • Jaki jogurt pitny jest najlepszy i najzdrowszy?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] spożyć i zapewnić sobie dobrej jakości mini posiłek czy przekąskę. Müller Müllermilch Napój mleczny o smaku mango Skład: mleko częściowo odtłuszczone, maślanka, cukier, dekstroza, laktoza (z mleka), skrobia modyfikowana, zagęszczony sok o smaku mango 0,3%, barwnik: karoteny, stabilizator: karagen, aromat, witamina E, tiamina, ryboflawina, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 22542 Data: 2017-11-27 10:45:14
  • [...] a inne wolniej, z czym też wiążą się ich potencjalne zastosowania. Do najbardziej rozpoznawanych węglowodanów zalicza się m.in. dekstrozę, inaczej zwaną glukozą. Co to jest dekstroza? Dekstroza to monosacharyd (cukier prosty), który pod postacią glukozy pozyskiwany jest z produktów spożywczych wysokowęglowodanowych, zbudowanych przeważnie z [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1537 Data: 2021-10-07 09:06:36
  • Jakie parówki są najzdrowsze?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] Skład: mięso oddzielone mechanicznie z kurcząt 47%, skórki kurcząt, woda, kasza manna (gluten), skrobia ziemniaczana, białko sojowe, przyprawy naturalne i ich ekstrakty, dekstroza, aromaty naturalne, stabilizator: E621, przeciwutleniacz E316, substancja konserwująca E250 i E262. Plusy: ciężko tutaj dopatrzyć się jakiegoś plusa, jedynie niska [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 50620 Data: 2017-08-30 09:40:14
  • Jakie żelki po treningu?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Żelki, ostatnio modne wśród sportowców, choć zazwyczaj były ulubieńcem dzieci. Obecnie powstała moda na jedzenie żelków po treningu. Co kryje się w tej małej przekąsce o różnych kształtach? Czy znaleźć można takie, które można wprowadzić w dietę? Jutrzenka Akuku! Żelki serduszka 90 g Skład: syrop glukozowy cukier woda żelatyna wieprzowa [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 23269 Data: 2017-09-28 08:02:30
  • Jakie lody mają najmniej kalorii?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Lody na redukcji kojarzą się raczej z cheat'em, ale kto powiedział, że nie można zjeść lodów po treningu, jeśli mają ciekawy skład? Osobiście nie znam nikogo, kto nie przepadałby za lodami, każdy ma swój ulubiony smak. Jedni lubią, gdy lody oblane są białą czekoladą, inni zaś gorzką, a jeszcze inni wolą lody oblane czekoladą z orzechami. Swoich [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 24178 Data: 2017-10-09 09:59:42
  • Jaki budyń wybrać?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] czekoladowym Skład: cukier, skrobie modyfikowane, mleko odtłuszczone w proszku, syrop glukozowy, 4,4% czekolady w proszku (kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, cukier, dekstroza), olej roślinny (palmowy, palmowy całkowicie utwardzony), kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, mono- i [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 9416 Data: 2017-10-13 09:43:14
  • Jakie mleko roślinne ma najmniej kalorii?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] trudna dostępność, zdecydowanie skład prezentowałby się lepiej bez udziału oleju. Vitanella napój sojowy o smaku waniliowym Skład: baza sojowa 92,5% (woda, soja 7,2%) cukier dekstroza fosforan trójwapniowy stabilizator: guma gellan Karagen sól morska aromat barwnik: karoteny witamina E, B2, B12 Wartości odżywcze: 100 ml tego napoju dostarczy 59 [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 22951 Data: 2017-09-12 10:10:26
  • Ukryty cukier - gdzie producenci żywności upychają cukier?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Być może omijasz z daleka wszelkie ciasteczka i czekoladki i myślisz, że dzięki temu w Twojej diecie nie ma cukru. Oczywiście jest to dobry krok w stronę redukcji jego konsumpcji, ale prawdopodobnie nie zdajesz sobie sprawy, że znajduje się on w wielu różnych, często nieoczywistych produktach spożywczych. W rzeczywistości możesz zjadać dużo [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 908 Data: 2023-01-16 10:00:00
  • Vivera roślinny sznycel - ocena produktu

    Artykuł
    Produkty i recenzje

    [...] mąka pszenna, substancja zagęszczająca (metyloceluloza), naturalne aromaty, sól o obniżonej zawartości sodu, cebula, błonnik ziemniaczany, sól, syrop glukozowy w proszku, dekstroza, skrobia kukurydziana, ekstrakt drożdżowy, substancja konserwująca (dioctan sodu), maltodekstryna, nasiona kminku, ekstrakt przypraw, ekstrakt ziół, żelazo, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3015 Data: 2022-05-25 12:40:29
  • dekstroza (cukier gronowy)

    Temat
    Odżywki i suplementy

    co to jest? Bo czytałem że krete najlepiej z tym jesć a mianowicie z dekstrozą (cukier gronowy). CO jeść z kretą żeby osiągnąć jak najlepsze efekty i żeby się nie przepłacić?

    Odpowiedzi: 33 Ilość wyświetleń: 7195 Data: 2004-11-02 17:46:34 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Scitec nutrition - Jumbo Professional

    Temat
    Scitec nutrition

    http://www.sfd.pl/sklep/produkt_img/Jumbo_Professional_i28041_d400x400.jpg Jumbo Professional Opis - Mieszanka 6 źródeł węglowodanów. - Najlepszy gainer na rynku. - Dodatki Crea-Bomb, Bcaa Xpress, Hemo- NO i Jumbo Power. - Maksymalny wzrost masy i siły. Jumbo Professional to najnowszej generacji odżywka węglowodanowo-białkowa. Połączenie [...]

    Odpowiedzi: 7 Ilość wyświetleń: 16690 Data: 2012-11-28 18:55:29 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • DIETA PRZY REDUKCJI-podstawy

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] Wszystkie cukry proste maja wysoki IG. Przykladem niech bedzie glukoza, IG wynosi 100. Oczywiscie sa cukry ktore maja jeszcze wyzszy indeks glikemiczny od glukozy a wiec dekstroza(cukier gronowy) i maltoza(piwko). Tych produktow rowniez powinnismy sie wystrzegac . Wracajac do warzyw , bo beda stanowic wspaniale zrodlo blonnika, witamin , [...]

    Odpowiedzi: 135 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2007-01-21 22:54:34 Szacuny postu: 3 (cały temat: 0)
  • tortelloni z miesem z pastani

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    sklad: maka semolina z pszenicy durum,mieso wieprzowe(10%)bulka tarta(maka pszenna,woda,sol spozywcza,drozdze)woda,cale jaja,cebula,olej slonecznikowy,,wywar z pieczeni wieprzowej,musztarda(woda,maczka z gorczycy,ocet,winny,sol spozywcza,cukier,przyprawy,aromat)jodowana sol spozywcza,czosnek,przyprawyProdukt zawiera [...]

    Odpowiedzi: 5 Ilość wyświetleń: 1540 Data: 2010-06-07 23:07:01 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • 1 Podzial cukrów ================================================================== Najprostszymi przedstawicielami polihydroksyaldehydów i polihydrosyketonów są aldehyd glicerynowy (gliceroza wg nomenklatury cukrowej), czyli 1 "2-dihydroksypropanal i dihydroksyaceton, inaczej 1,3-dihydroksypropanon. Wszystkie cukry są pochodnymi tych związków i [...]

    Odpowiedzi: 7 Ilość wyświetleń: 15495 Data: 2008-09-20 10:57:16 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Kreatyna - Problem ?! Pytaj !!

    Temat
    Odżywki i suplementy

    Już po kilku dniach stosowania kreatyny, mięśnie stają się większe i bardziej "napompowane" jest to efekt zwiększenia ilości kreatyny w mięśniu o około 50%. Dochodzi wtedy do szeregu reakcji, które powodują, iż komórki mięśniowe wchłaniają więcej wody. Zwiększona objętość komórki wywołuje napięcie wewnątrzkomórkowe, a organizm odbiera to jako [...]

    Odpowiedzi: 1700 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2003-09-12 13:24:54 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • KrEaTyNa !!!!!!!!!!!!!!!

    Temat
    Odżywki i suplementy

    Kreatyna -------------------------------------------------------------------------------- Już po kilku dniach stosowania kreatyny, mięśnie stają się większe i bardziej "napompowane" jest to efekt zwiększenia ilości kreatyny w mięśniu o około 50%. Dochodzi wtedy do szeregu reakcji, które powodują, iż komórki mięśniowe wchłaniają więcej wody. [...]

    Odpowiedzi: 26 Ilość wyświetleń: 7481 Data: 2005-09-22 14:17:47 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • KreatyNa

    Temat
    Odżywki i suplementy

    Kreatyna -------------------------------------------------------------------------------- Już po kilku dniach stosowania kreatyny, mięśnie stają się większe i bardziej "napompowane" jest to efekt zwiększenia ilości kreatyny w mięśniu o około 50%. Dochodzi wtedy do szeregu reakcji, które powodują, iż komórki mięśniowe wchłaniają więcej wody. [...]

    Odpowiedzi: 13 Ilość wyświetleń: 4339 Data: 2005-09-22 14:35:25 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] wzrostu insuliny. Potem wymyślono w Japoni w 1966 r wysokofruktozowy syrop skrobiowy (High Fructose Corn Syrup czyli syrop zawierający ponad 90 dekstrozy), corn sugar (dekstroza wykrystalizowana z tego syropu) i ostatnio high fructose corn syrup -HFCS, w którym dekstroza została poddana katalizowanej izomeryzacji we fruktozę-przyp mój). [...]

    Odpowiedzi: 5 Ilość wyświetleń: 12066 Data: 2009-02-09 20:02:31 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • ARTYKUŁ UKAZAŁ SIĘ W MAGAZYNIE FITNESS AUTHORITY - NR CZERWIEC/LIPIEC 2006 Katarzyna Matella CZĘŚĆ MĘSKA TYTUŁ: OSIĄGNĄĆ MAKSYMALNY POZIOM GLIKOGENU - VITARGO® - PRZEŁOM WĘGLOWODANOWY Regularnie dostarczasz swemu organizmowi wszystkich składników pokarmowych, w odpowiednich proporcjach, wprowadzając go w anaboliczny stan. Dobre [...]

    Odpowiedzi: 46 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2007-01-31 22:06:01 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)