[...] np. w książkach o mojej grupie krwi 0 , że lepiej nie i są inne źródło wapnia i wit. D i lepsze to co ma mniej ale lepiej się przyswaja .Ale tak ciekawostka dlaczego teraz ludzie są wyżsi niż kiedyś bo jedzą żywność jest na sterydach kurczaki , świnie , krowy dostają sterydy aby były większe wiec mleko powinno zwiększać hormon wzrostu ?tak ?
[...] utrwalania żywności są niezmiernie przydatnymi metodami, dzięki którym jesteśmy w stanie nie tylko przyrządzić mięso, rybę, jaja, ziemniaki, czy ryż, ale również utrwalić żywność, przedłużając jej możliwość do spożycia i przechować przez wiele miesięcy. Jedną z metod utrwalania żywności, jest zamrażanie. Zamrażanie jest bardzo korzystną [...]
Witam Odżywka białkowa to dobry sposób, by szybko i smacznie uzupełnić swoją dietę. Na rynku mamy szeroką gamę produktów, dlatego osoby, które nie są obeznane w tym temacie, mogą mieć problem z wyborem odpowiedniego produktu. Jak wiadomo, białko jest budulcem masy mięsniowej i bez niego nie jesteśmy w stanie poprawiać szeroko rozumianej formy [...]
[...] będzie skutkował zwiększaniem tkanki tłuszczowej, to przyzwolenie na produkty gorszej jakości będzie pogłębiało to zjawisko, a jak wiemy kalorie to nie wszystko. Zdrowa żywność o jak najniższym stopniu przetworzenia jest bardziej wymagająca dla organizmu oraz potrzebuje więcej kalorii na przetworzenie niż żywność wysoko przetworzona i nisko [...]
[...] i odżywkach nie ma nic złego i mitem jest że syntetyczne witaminy są znacznie gorsze od tych naturalnych, jednak trzeba mieć świadomość w jakich żyjemy. Niestety nasza żywność nie jest już tą co kiedyś. To że w marketach żywność, warzywa i owoce, a nawet mięso wygląda bardziej imponująco niż kiedykolwiek, to niestety ten wygląd nie idzie w [...]
[...] odżywiania, ale jednak w zbyt dużej ilości kalorii, czy być może częściej niż sporadycznie w Twojej diecie pojawiały się słodycze, słodzone napoje, wysoko przetworzona żywność i fast foody i ogólnie żywność, którą uznajemy za tuczącą. W Twoim wieku nie jest trudno manipulować wagą i zmieniać ją w każdą stronę i z pewnością gdy obniżysz [...]
[...] produktów, można sobie dać pewien zakres tolerancji. Na przykład zasada 80/20 czyli 80% naszej diety składa się ze zdrowych pełnowartościowych produktów, a 20% może stanowić żywność bardziej przetworzona. Oczywiście te 20% nie musi pochodzić z fast fooda ale może to być żywność bardziej przetworzona lub słodycze. Zmieniony przez - rion10 w dniu [...]
[...] alkoholu i niezdrowej diety, mogą być też związane ze spożywaniem ogólnie dużej ilości kalorii, a dotyczy to wielu osób uprawiających sporty sylwetkowe. Nawet najzdrowsza żywność spożywana w większych ilościach obciąża wątrobę. Dla wielu osób jest też zaskakujące, ale np. dość intensywny trening wykonywany w dzień poprzedzający badanie krwi [...]
[...] kroków zmieniać codzienne nawyki żywieniowe. Żeby zacząć lepiej się odżywiać trzeba powoli eliminować produkty, które naszej sylwetce szkodzą. Słodzone napoje, przetworzona żywność, fast foody, słone przekąski. Możesz je stopniowo eliminować i zastępować lepszą jakościowo żywnością jak warzywa, owoce, mniej przetworzona żywność. Kolejna rzecz to [...]
[...] jest zbliżona do hormonalnych środków antyandrogennych typu Diane 35 czy Cilest, a przy tym jest on nieszkodliwy dla zdrowia ponieważ oparty jest o naturalne suplementy i żywność. Program CR2 działa na kilka sposobów: działanie antyandrogenne: -podwyższenie poziomu SHBG (ograniczenie poziomu wolnego testosteronu). -częściowa blokada 5-alfa [...]
[...] nie musisz liczyć tak skrupulatnie kalorii. Jedz tyle ile potrzebuje Twój organizm, ale nie objadaj się. Proponuję jeść zdrowe, zbilansowane produkty, nisko przetworzoną żywność, warzywa oraz owoce. Staraj się wyeliminować ze swojej diety, wysoko przetworzoną żywność, słodzone napoje, słodkie i słone przekąski oraz fast foody. Kilka [...]
[...] oddzielone. Trzeba przeczytać instrukcję, by wiedzieć, na której półce przechowywać ryby i mięso (temperatura musi być najniższa) czy ser (umiarkowana). Ale nawet w lodówce żywność nie jest całkowicie bezpieczna. Choć bakterie najszybciej mnożą się w temperaturze od 7 do 60 st. C, to np. występująca powszechnie na owocach i warzywach Yersinia [...]
Budyń dla urozmaicenia tylko. A gainer jako uzupełnienie diety, nie zaś jako substytut jej. Gainera pij między posiłkami. A w szkole/pracy możesz brać pojemnik na żywność, ew. kanapki razowe z masłem i mięsem.
[...] kształcie gruszki. Zarówno liście jak i korzeń stanowią źródło wartościowego pożywienia miejscowej ludności (2-12). Mieszkańcy Peru traktują „macę” jak żywność. Spożywają ją zatem w postaci świeżego surowca, wytwarzają mączkę z wysuszonego korzenia, stosując ją do przygotowywania codziennych potraw i wypieków. Dla Indian [...]
[...] oslon watraby czy dbania o flore bakteryjna jelit itd i człowiek pochłanial kg zarcia i nigdy nie mial bloku apetytu, a te dzisiejsze orale to 2 tygodnie na wiekszosci labów z oralami blok apetytu mimo pelnej profilaktyki? Duzy wplyw na to ma żywność a raczej to co serwuje nam sie od dluzszego czasu, a jak to wplywa na nasz uklad pokarmowy.
WIEK:21 CZAS REDUKCJI(do tej pory i planowany termin zakończenia): zaczelo sie z rok temu, terminu koncowego nie ma (wciaz tne smalec mlodosci, nie jest tak latwo jak po masie go wyciac niestety, ale fajnie by bylo do wakacji juz miec to z glowy) SZACOWANY POZIOM TŁUSZCZU(fotka sylwetki): ~20% POZIOM TŁUSZCZU W JAKI CELUJEMY: ~12-13% ZARYS DIETY [...]
[...] siłowego, o tyle z dietą już mamy więcej rzeczy do ogarnięcia bo musi być pod nas ułożona. Oczywiście zaczynami od ogarnięcia podstaw diety czyli eliminujemy przetworzoną żywność, napoje słodzone, a wprowadzamy więcej warzyw i owoców, mniej przetworzoną żywność to takie podstawy, a z czasem liczymy swoje zapotrzebowanie kaloryczne i układamy [...]