[...] 13.00 - mięso (ok 150g: pulpety z szynki wieprzowej, lub udko pieczone bez skóry, lub cielęcina lub inne chude bez skóry - gotowane lub pieczone) albo filet z ryby, do tego ziemniaki (150g) lub ryż brązowy lub makaron Fit (ok 70-80g suchych) i warzywa podwieczorek - 15.00-16.00 serek homogenizowany owocowy lub kisiel lub galaretka lub lody (np. [...]
Witam. Mam pewne pytanie do Was. Czy moglibyście zerknąć na moją dieta i powiedzieć czy byście coś zmienili czy dodali bo nie ukrywam, że bardzo się nie znam bo jestem nowy w tych rzeczach. A więc powiem jeszcze ze chodzę na siłownię 3 razy w tygodniu. Lat 20. Mój wzrost to 180cm i waga 60kg. Tak wiem jestem ektomorfikiem. I z tego co mi wiadomo [...]
[...] -platki owsiane + rozne owoce - co znajde + slonecznik/orzechy jako zrodlo tluszczu + czasem jajka -twarog/tunczyk + salata + chleb pelnoziarnisty -ryz/kasza/makaron/ziemniaki + mieso/ryba, ale czasem po prostu pierogi czy inne takie -kolacja to jak cos zostanie z obiadu to jem, ew.szukam w lodowce jakiegos zrodla bialka +odzywka [...]
[...] jajka, makrela wędzona, śledź, mintaj, olej lniany, kokosowy, oliwa z oliwek, masło klarowane, orzechy włoskie, pestki dyni, ser twarogowy, jogurt naturalny, mleko, kasza gryczana, makaron durum, ryż brązowy, biały, ziemniaki, warzywa ok. 800g dziennie przeważnie z tych bardziej alkalizujących. Zmieniony przez - p0mp@ w dniu 2017-12-14 17:30:22
[...] wygląda, chociaż w ogóle nie chce tluszczu. Starałem się mniej jeść, ale masa mięśniową idzie mi tylko po tych 3000 kcal. Moja dieta to twaróg, sery, chleb, ryż, makaron, ziemniaki, kurczak, czasem schabowy i kotleciki. Staram się zjeść raz dziennie owoc i jakieś buraczki czy surówkę. Wpycham tego wszystkiego w opór, wręcz wyjadam lodówkę. Jak [...]
[...] nic dobrego, najlepiej więc unikać go lub ograniczać do minimum. -Skrobia jest białą substancją pozbawioną smaku, występującą w wielu surowcach roślinnych, jak zboża, ziemniaki, fasola, groch i w przetworach, takich jak makaron, chleb i wszelkiego rodzaju ciasta. Spożycie skrobi wywołuje uczucie sytości, gdyż pozostaje ona dłużej w [...]
[...] z kurcząt i indyków, gotowane, pieczone w folii, chude ryby (dorsz, sandacz, karmazyn, szczupak, karp), gotowane, faszerowane, w galarecie, niewielkie ilości chudych wędlin, ziemniaki gotowane lub puree, sosy łagodne na wywarze z jarzyn lub chudego mięsa, podprawione zawiesiną z mleka lub jogurtu z mąką, jarzyny gotowane (bez kapusty) - marchew, [...]
[...] cukier, białe pieczywo czy biszkopty, dużo szybciej wchłaniają się do krwi niż węglowodany złożone, o niskim wskaźniku glikemicznym. Berning tłumaczy, że te ostatnie - jak ziemniaki, płatki owsiane, brzoskwinie, ciecierzyca i jogurt - są świetne dla osób liczących kalorie. Maja dłuższe uczucie sytości i ma się po nich mniejszy apetyt". [...]
[...] Źródła białka: piersi z kurczaka, wołowina, ryby (makrela, filety mintaja, morszczuka, tuńczyk), jaja, twaróg chudy Źródła węglowodanów: ryż, płatki owsiane, makaron, ziemniaki, kasza gryczana, chleb pełnoziarnisty Źródła tłuszczy: tłuste ryby, olej lniany, oliwa z oliwek, oliwa z pestek winogron Nasza dieta powinna się składać głównie z [...]
[...] (posiłków innych niż w diecie np. posiłki na mieście) najlepiej żeby nie łączył Pan w jednym posiłku węglowodanów (makaron, ryż, kasza, kluski śląskie, pieczywo, kopytka, ziemniaki) z białkiem (mięso/ryba/owoce morza) tzn. najlepiej jest zjeść jakieś mięso/rybę/owoce morza z warzywami - surówka, sałatka, warzywa gotowane/grillowane lub [...]
[...] wielocząsteczkowe (cukry złożone): — skrobia; jedna cząsteczka skrobi zawiera setki cząsteczek glukozy. Możemy ją znaleźć w zbożach (pszenica, kukurydza, ryż), bulwach (ziemniaki), korzeniach (brukiew), ziarnach lub roślinach strączkowych (fasolka, soczewica, groszek, groch, bób, soja, komosa ryżowa). STARY PODZIAŁ CUKRÓW! Przez długi czas [...]
[...] meczem diety bogatej w węglowodany moźe niemal podwoić pojemność zasobów energetycznych. Przynajmniej 55% pożywienia powinny stanowić węglowodany takie, jak chleb, makaron, ziemniaki, ryż, fasola i owoce. 2. Dbaj o niski poziom tłuszczów w swojej diecie. Tłuszcze powinny stanowić nie więcej niż 30% całkowitego dziennego zapotrzebowania [...]