Może być zakwaszenie. Kiedyś internista zasugerował również, że przyczyną mogą być duże wahania hormonów tarczycowych. i jeszcze to:) http://potreningu.pl/diety/artykuly/2082/nietolerancja-histaminy-bole-glowy-swedzenie-skory-problemy-trawienne Zmieniony przez - Zielin w dniu 2013-08-31 12:03:16
[...] jedynym warunkiem jest spożywanie odpowiedniej ilości naljepiej _zielonych warzyw_, w moim przypadku jest to ok. kilogram zieleniny dziennie. Brak warzyw = brak teścia, zakwaszenie organizmu. Te maksymalne 2-2,5g białka to mit który krzewi w polskim internecie od lat. Aha, i dobra sportowa dieta kosztuje. Waże 92kg, mieszkam z dziewczyną [...]
I jak zrobiłeś test?? Zrobiłem test możliwe że mam słabe zakwaszenie żoładka 2-3 razy dzennie pije ocet jabłkowy jak myślis kiedy nastąpi poprawa po tygodniu moza sie juz spodziewac ? Zmieniony przez - pekulski104 w dniu 2016-09-19 19:28:18
Zakwaszenie tym bardziej jeśli jest długotrwałe może objawiać dolegliwościami bólowymi i większym ryzykiem urazu, zdziwiony osoboście jestem brakiem obejrzenia wyniku rezonansu nawet w kontekście wykluczenie poważniejszych patologii , co do wspomnianego zakwaszenia możesz wykonać test żeby je sprawdzić.
Dziękuję za odpowiedzi. :) Warzywka oczywiście jem, bo zdaję sobie sprawę, że zakwaszenie organizmu to nieprzyjemna sprawa. :) Ewentualnie nieco zmniejsze węgle w kolacji i może troszeczkę podbiję tłuszczami. Pozdrawiam
TomQ ty mówisz o kwasicy a kolega o "zakwaszeniu organizmu". Kwasica to choroba wywołana zupełnie innymi czynnikami a rzekome "zakwaszenie" to jakiś stan organizmu, o którym piszą tylko na stronach poświęconych holistyce. Oddech nie tyle śmierdzi tylko ma zapach acetonu. Zmieniony przez - mdma85 w dniu 2013-11-29 09:58:28 no wlasnie z moich [...]
[...] przez całe życie i nasze przyzwyczajenia dietetyczne mają ogromny wpływ na zdrowie i samopoczucie. Poprzez niewłaściwe dobieranie pożywienia powstaje niedobór mikroelementów, można też zakwasić sobie organizm. Jeżeli zakwaszenie występuje przez długi okres powstają niebezpieczne choroby, bóle w stawach itd. Zdrowia życzę hamburgerożercom !.!
[...] Napisz ile masz w i t na kg masy zamiast w procentach bo nikomu nie chce się bawić w matematyka no i w ogóle dietę najlepiej, a tu masz artykuł przeczytaj go i wyciągnij wnioski czy Ci grozi te zakwaszenie http://www.sfd.pl/Zakwaszenie_organizmu_ciche_niebezpiecze%C5%84stwo...-t285480.html Zmieniony przez - fiodorek w dniu 2012-11-21 18:10:01
[...] to, że na pokarmie krowim człowiek spożywa, co najmniej 4 razy za dużo białka. Kolki, wzdęcia, zaparcia, powiększona wątroba (nadmiar tłuszczu i białka), ujemny metabolizm, zakwaszenie organizmu, wzrost stężenia amoniaku we krwi (uszkodzenia mózgu), naruszenie równowagi elektrolitycznej, itp. Nie bez kozery, dr Sharma nazwał mleko ,,cichym [...]
[...] typowa dieta na masę: dużo węglowodanów, wysoki ładunek glikemiczny, indeks glikemiczny, duże ilości nabiału, przy tym zła proporcja omega-3/omega-6, przewlekłe łagodne zakwaszenie organizmu wynikające z niedoborów produktów bogatych w składniki zasadotwórcze... to wszystko pogarsza sprawę jeśli ktoś ma predyspozycje, stresujące życie... [...]
[...] 2 POSIŁEK (490kcal) 200 g. chleb żytni razowy + polędwica . 100 ml. Mleko . W tym posiłku brakuje przede wszystkim warzyw które mają właściwości alkalizujące (zmniejszają zakwaszenie organizmu) jak również dostarczają organizmowi niezbędnych witamin i minerałów. Nie rozumiem tylko jednej rzeczy po co w każdym posiłku mleko? 3 POSIŁEK [...]
Z tego co jeszcze pamiętam to zakwaszenie organizmu z tym związane może prowadzić do zapalenia nadnerczy i śledziony.Wiesz są napewno zdrowsze sposoby na pozbycie się tłuszczu. <--Idź wyprostowany wśród tych co na kolanach--> <-- Wyrazy uznania dla wszystkich którzy osiągnęli zamierzony cel i dla tych wszystkich którym się nie udało... [...]
Żeby żołądek dobrze radził sobie z trawieniem białek musi mieć odpowiednio niskie ph, sprawdzałeś zakwaszenie? Inna sprawa - flora bakteryjna w jelitach, naturalne probiotyki i prebiotyki, pomocna może być także suplementacja witaminami w grupy b (zmetylowana).
[...] we frazesy "naturalności", ale jednak. Poza tym jak widzę w środowisku naturopatów operowanie na absurdalnych terminologiach takich jak "sztuczny/naturalny" cukier, "zakwaszenie" i innych "niedefiniowalnych" terminach to mam spore obawy co do kompetencji tego typu osób, gdyż głoszone przez nich teorie nie mają choćby delikatnego [...]
[...] bardzo kwasne wiec jesli w czasie treningu wypije duzo wody a po treningu zjem posilek to teoretycznie bialko w nim zawarte nie strawi sie? Ile potrzeba czasu na ponowne zakwaszenie zoladka? Czy jest to kwestia ktora trzeba zawracac sobie glowe? Wynikaloby z tego wlasnie, ze po treningu najlepiej wegle a po nim do godziny normalny posilek. [...]
dzieki za tego linka duzo tam pisze Sprinterek byłem dziej u lekarza sportowego i na dziendobry powiedział mi ze zle trafilem ale spoko 30 zł poszlo:D powiedział mi ze to jest zakwaszenie a ja mysle ze nmie ma racji p[rzepisał mi masc arcelan i tabletki ibuprofen powiedział ze jak nie ptrzejdzie to isac do ortopedy
Z ciekawszych rzeczy na Masie polecam , Cytrulline przed tren(pompa, , przy okazji zmniejszczenie bolesności mięsni aka zakwasów) , Beta-alanine (również zmniejsza zakwaszenie) - z tym że tutaj ludzie chwalą bo ja zwolennikiem nie jestem.
coś chyba nie doczytałeś... chodzi o to aby W dostarczyć odrazu potreningowo w posiłku, następnie należy je rozłożyć po równo w kolejnych posiłkach. Same białko = zakwaszenie organizmu. Trzymaj się diety i nie kombinuj, jeżeli widzisz zmiany na lepsze, oczywiście.