[...] chudniesz, ale też czujesz się ożywiona, zdrowsza i…młodsza! * Inne owoce Wśród owoców doskonałe są również: jabłka, gruszki, brzoskwinie, banany, jeżyny, jagody, wiśnie, mango, ananasy, śliwki, maliny, truskawki oraz arbuzy. Pamiętaj, aby jabłka i gruszki jeść ze skórką. Pektyny zawarte w tych owocach blokują dostęp tłuszczu do [...]
[...] soczewicy i brukselki. Jedz wszystko, co czerwone, niebieskie i fioletowe, np. śliwki, figi, winogrona, czereśnie, daktyle, jabłka, maliny, porzeczki, rodzynki, wiśnie i żurawiny. Unikaj mandarynek, orzechów kokosowych, pomarańczy, truskawek i rabarbaru Jaja i nabiał Powinny stanowić niewielką część jadłospisu. Możesz sięgnąć po [...]
Witam wszystkich w moim dzienniku treningowym , kilka słów o mnie : DANE PODSTAWOWE Wiek - 34l Wzrost - 173cm Staż - liczac SW + siłownia ok 15lat Przez dłuższe lata trenowałem karate potem kickboxing, siłownia była tylko dodatkiem , po skonczeniu kariery z SW mocno sie zapusciłem co widac na pierwszym zdjeciu z kosiarką %-) , postanowiłem wziąc [...]
[...] ograniczają się do dwóch. W te dni należy jeść węglowodany odznaczające się niskim wydzielaniem insuliny (np. jabłka, groch, soczewicę, śliwki, brzoskwinie, grejpfruty i wiśnie), zjadając około 4g węglowodanów na kilogram wagi ciała, rozłożone na sześć do ośmiu posiłków w ciągu dnia. Zatem osoba o wadze 60kg powinna podczas dni [...]
[...] antyoksydantów. 5. Im ciemniejszy owoc, tym lepiej dla ciebie, kontynuacja. Im owoc ma kolor ciemniejszy, tym mniejszy ładunek glikemiczny on zawiera. Porównaj jagody i wiśnie do bananów i ananasa. To oczywiście odnosi się do owoców w ich naturalnej postaci. Kiedy winogrona przeistaczają się w rodzynki, to ich indeks glikemiczny zwiększa [...]
[...] objawem jest świąd jamy ustnej i gardła. Opisywane są przypadki reakcji wstrząsowych po spożyciu orzechów arachidowych Owoce (truskawki, jabłka, gruszki, brzoskwinie, wiśnie, kiwi, cytrusy, ananas, melon, avokado) i warzywa (seler, pomidory, koper włoski, marchew, papryka): Większość tych alergenów jest termostabilna tzn. gotowanie, [...]
[...] węglowodany bogate w glukozę, żeby uzupełnić zapasy glikogenu i zachować masę mięśniową. Źródłem takich węglowodanów są m.in. płatki owsiane, banany, słodkie ziemniaki, wiśnie oraz brzoskwinie. Powodują one uwalnianie mniejszych ilości insuliny. Mniej insuliny w połączeniu ze zmniejszonym spożyciem kalorii powinno pobudzić spalanie tkanki [...]
[...] węglowodany bogate w glukozę, żeby uzupełnić zapasy glikogenu i zachować masę mięśniową. Źródłem takich węglowodanów są m.in. płatki owsiane, banany, słodkie ziemniaki, wiśnie oraz brzoskwinie. Powodują one uwalnianie mniejszych ilości insuliny. Mniej insuliny w połączeniu ze zmniejszonym spożyciem kalorii powinno pobudzić spalanie tkanki [...]
[...] węglowodany bogate w glukozę, żeby uzupełnić zapasy glikogenu i zachować masę mięśniową. Źródłem takich węglowodanów są m.in. płatki owsiane, banany, słodkie ziemniaki, wiśnie oraz brzoskwinie. Powodują one uwalnianie mniejszych ilości insuliny. Mniej insuliny w połączeniu ze zmniejszonym spożyciem kalorii powinno pobudzić spalanie tkanki [...]
[...] więc zawierają mniej antyoksydantów. 5. Im ciemniejszy owoc, tym jest dla ciebie lepszy - część druga. Im ciemniejszy owoc, tym niższy ładunek glikemiczny. Porównaj jagody i wiśnie z bananami i ananasami. Oczywiście dotyczy to owoców w ich stanie naturalnym. Kiedy winogrona stają się rodzynkami, ich indeks glikemiczny podnosi się, co jest [...]
[...] owoców (np. gorszych jabłek). Jak chcesz mieć coś w bardziej francuskim stylu możesz zastosować sztuczkę ze szczapkami dębowymi. Do produkcji zacieru najlepiej nadają się wiśnie, jabłka, morele (niestety w Polsce drogie i mało aromatyczne), gruszki Williamsy, winogrona (polskie czarne dają ciekawy aromat), maliny (absolutny hit) i podobne [...]
[...] więc zawierają mniej antyoksydantów. 5. Im ciemniejszy owoc, tym jest dla ciebie lepszy - część druga. Im ciemniejszy owoc, tym niższy ładunek glikemiczny. Porównaj jagody i wiśnie z bananami i ananasami. Oczywiście dotyczy to owoców w ich stanie naturalnym. Kiedy winogrona stają się rodzynkami, ich indeks glikemiczny podnosi się, co jest [...]
Przeglądając forum widzę, że jednym z najczęściej wałkowanych tematów jest kwestia gainerów. Nie mówię już tutaj nawet o początkujących małolatach, którzy uważają wiaderko gainera za środek gwarantujący im 50 cm w łapie, ale także o doświadczonych forumowiczach polecających na lewo i prawo tą odżywkę jako uzupełnienie diety. Osobiście zaś uważam [...]
Artykuł z KIF-u nr6{89} czerwiec 2007 Awokado zawiera 600 mg potasu w 100g, sporo lecytyny, specjalny typ cukru sprzyjający regulacji wydzielania sie insuliny, duzo witaminy E i glutationu, a więc antyutleniaczy zwalczających wolne rodniki. Banany dużo potasu oraz uspokkajającego tryptofanu, pektyny dzialającej odtruwająco, skladniki skutecznie [...]
[...] tradycyjnej) z owocami Co lubisz jeść na obiad : wołowina + warzywa Co jako przekąskę : świeży owoc/warzywo, orzechy Co jako deser : smootie (np. mleko migdałowe+mrożone wiśnie+chia+maca +surowe zmielone kakao+orzechy włoskie+szpinak+kropelka stevi) Ograniczenia żywieniowe : nie jadam pieczywa i wyrobów mącznych Stan zdrowia, czy regularnie [...]