[...] /SFD/Images/2015/10/15/531d0b8a9d3343deb2896aa83754c233.jpg /SFD/Images/2015/10/15/9babc24dd9de4d21ba0e51270870d4fd.jpg Miały być steki i chciałem mięso na nie, ale dali mi w sklepie na 99% udziec , który średnio nadaje się na steki. Wpadł pomysł by je upichcić ,dodaliśmy brokuła, trochę wina, przypraw, [...]
Jadłem właśnie steki wołowe z udźca posypane przyprawą jak na obrazku i muszę przyznać, że zayebisty smak mięsu nadaje ta przyprawa, odpowiednio pikantka, przypomina trochę w smaku kebaba. A steki w Biedronce kupione, cieniutko krojony udziec (nazywa się to "steki z udźca minutowe") w porcjach po 300g, z Sokołowa. :-)) [...]
[...] Mięsko nacieramy oliwą i posypujemy ziołami tak by lekko pokryły mięsko, opruszamy pieprzem. NIE SOLIMY. Odstawiamy na min. 12h. Przed obróbka termiczną nasze ok. 2 cm steki lekko obijamy tłuczkiem. Leciutko, żeby się rozpłaszczyły ale nie rozbiły jak schab. Praktycznie to ma być takie poklepanie. Dobra ---> rozgrzewamy piekarnik do 200 [...]
[...] wieprzowa: https://lh3.googleusercontent.com/-SoW302BOQDc/U3nMZS2o6uI/AAAAAAAAFFw/YluTyruivak/s720/20140516_181343.jpg udka wędzone mięso wieprzowe mielone parówki steki z karkówki steki z woła kiełbacha do tego jeszcze jakieś podudzia/pierś 1x/tydzień i to jem w ciągu tygodnia . Do tego oczywiście nabiał . I to jest całe moje białko. [...]
[...] jak lubie. Powaznie. Tylko jest jedno ALE. Tak Polskich stekow nie zrobisz (no chyba ze poledwice). W USA masz inne mieso wolowe, krowy sa specjalnie hodowane pod steki. Chociaz tez nie wszytskie sie nadaja, te drozsze tylko, ale jest i tak lepiej, ze nie tylko poledwica jak w PL :-P Marian - Co ty, grilla mam pod domem. A w knajpie to [...]
Siema lex ! Z polskiego woła wychodzą mi tylko wedle jednej opracowanej zasady. Najlepiej zamarynować na noc steki. Do marynaty absolutnie nie można dodawać soli ! Pasuje pieprz, rozmaryn, estragon, chili, itd.. Mozna też śiweże potraktować tylko pieprzem i też się nadają do przyrządzenia. Musisz przygotować sobie w rzeczy: Patelnie maksymal nie [...]
[...] Tzn nie śmierdzi jak kurczak czasami... Może głupio to zabrzmi a może i nie, jem kurczaka codziennie bo wychodzi mi najbardziej ekonomicznie, jednak indyk kosztuje więcej, steki to już w ogóle... ryż też cały czas biały bo najtańszy i tyle :) A mi smakuje to nie kombinuje. Wiem że dobrą opcją jest zmieniać zródła, aminogram się dopełnia do [...]
[...] – dolna cześć nazywa się podgardłem. Do gotowania wywarów, a w małych kawałkach nadaje się do gulaszu i potrawek. 3. Łopatka – świetna na zrazy, steki. Można z niej również przyrządzać potrawy mielone. 4. Szponder – zawiera dużo tłuszczu i włókien. Polecamy przede wszystkim do gotowania rososłu i wywarów. [...]
Ja smażę steki na patelni. Tak na 80%.Takie medium - rare. Do lodówki za.jak mam ochotę to na 2minuty do tefala. Burgerow nie robiłem ale podejrzewam że nie wyjdą. Są pewne rzeczy które trzeba smażyć na tłuszczu aby smakowały dobrze. Tam mogą wyjść za suche, jeśli się wcześniej nie rozwala. Dla mnie actifry jest zayebisty do ogrzania czegoś. Choć [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Siema Ja bym grillowane warzywa zjadła, steki miałam ostatnio. :-D Dzisiaj wleci makaron z mięsem w sosie na ostro, bo łazi za mną. Sporo osób wraca, widać, że wakacje coraz bliżej %-)
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
podsumowując: steki na zamówienie, czekanie na tratwę i lody z kalafiora Dzięki za podsumowanie 13 stron spamu które właśnie przed chwilą przeglądłem. Siema nygusy! Jak obrona Iness? Ozzy dziku nie bij, joł madafaka joł
Jak mieszkałem w Polsce to często kupowałem w Makro całą polędwicę wołową. Z takiej możesz sobie kroić steki dowolnej grubości. Teraz mieszkam w Hiszpanii i tu wołowina jest naprawdę lux. A jeśli chodzi o Danię to mam tam dwóch braci i powiem jedno to nie kraj dla mnie. Zmieniony przez - Harold w dniu 2019-12-28 21:44:12 Ty jak zwykle na [...]
[...] Kiedy mi się poprawiło, to przy okazji chadzało się do różnych miejsc. I zdecydowanie bardziej wolę zjeść fileta z indyka, a na dobre żarcie iść na jakiś ramen czy sushi, a steki po stówie za porcję niczym mnie nie zachwycają, dobra karkówka z wieprza mi smakuje podobnie jak luksusowy stek t-bone, mignon może jest delikatniejszy i faktycznie [...]
Panowie, wyniki zelaza mam wywalone na 263, przy zakresie referencyjnym 65-175, zadnej suplementacji zelaza nie mam, dopisek z labu jest zeby skontrolowac zelazo po odstawieniu suplementacji. Podrobow nie jem, glownie filet kury, troche lososia i czasami steki wola. Jedynie w tym tyg przejadlem 2kg stekow, czy to mialoby taki wplyw na zelazo?