SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

sery

  • Produkty bogate w witaminę K

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] Jeżeli chodzi o witaminę K, to jej źródłami są między innymi zielone warzywa, takie jak: jarmuż, sałata, brukselka, brokuły, szpinak, kapusta, kapusta kiszona, awokado, sery, mleczne napoje fermentowane. Większą uwagę należy zwrócić na witaminę K2. Polecam poczytać więcej informacji na ten temat w artykule poniżej: [...]

    Odpowiedzi: 3 Ilość wyświetleń: 883 Data: 2020-02-06 06:49:57 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Jaki jest sens stosowania kazeiny?

    Post
    Szybkie pytania bez logowania
    PRO

    W sportach sylwetkowych koncentrujemy się na celu. Jeśli chciałbyś odżywiać się w taki sposób aby maksymalnie korzystnie wpływać na zdrowie, to już na samym wstępie powinieneś ograniczyć kalorie i oprócz tego, skrócić tzw. okno żywieniowe do poziomu 8-10h. Jednak tego typu rozwiązanie nie będzie gwarantowało maksymalnego wzrostu muskulatury. [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 659 Data: 2020-02-16 20:52:42 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Trening w domu dla poprawy sylwetki

    Post
    Szybkie pytania bez logowania
    PRO

    [...] oraz wysoko przetworzoną żywność, a zwłaszcza fast foody. Postaraj się by w Twoim codziennym menu obfitowały produkty białkowe takie jak: chude mięsa, ryby, chude sery, nabiał, jaja, nasiona strączkowa oraz odżywki białkowe. Jedz dużo warzyw i 1-2 owoce dziennie. Postaraj się jeść regularnie np. 4 posiłki. Zachowaj stałe odstępy [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 336 Data: 2020-03-17 21:23:29 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Brak energii na trening, jaki może być powód?

    Post
    Szybkie pytania bez logowania
    PRO

    [...] pełnowartościowe produkty. Warto aby w każdym z posiłków znajdowało się pełnowartościowe białko. Najlepszymi źródłami białka są: - chude mięso, - ryby, - jaja, - chude sery, - rośliny strączkowe - odżywka białkowa Nie możesz też pomijać węglowodanów, które są głównym źródłem energii dla naszego organizmu. Najlepsze źródła ww to: - ryże, - [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 485 Data: 2020-04-24 20:44:56 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Jak zmniejszyc szkodliwość cheat meal?

    Post
    Szybkie pytania bez logowania
    PRO

    [...] pizza to średnio 1000-1500 kcal i to jeszcze w bardzo odchudzonej wersji. Wydaje się sporo, ale zakładając już że sama mąka to conajmniej 120g daje wynik 500 kcal, a gdzie sery i inne tłuste dodatki. Niestety praca nad sylwetką to trochę matematyka, więc z nadwyżką kaloryczną coś musi się stać... Jak się domyślasz idzie ona w sadło. Jeśli [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 870 Data: 2020-06-25 21:03:34 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Musli

    Post
    Szybkie pytania bez logowania
    PRO

    [...] odpowiednio podzielone te kalorie: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1434 Data: 2020-10-06 06:28:05 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • nowy rok nowa ja

    Post
    Odżywki i suplementy
    PRO

    [...] zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami [...]

    Odpowiedzi: 15 Ilość wyświetleń: 1006 Data: 2020-12-31 10:16:53 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Rozbudowanie masy ciała

    Post
    Szybkie pytania bez logowania
    PRO

    [...] zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1702 Data: 2021-02-27 11:36:56 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Redukcja poza kontrolą ?

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    [...] kalorii na odpowiednie makroskładniki: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Pomaga w pracy układu hormonalnego jak tłuszcze, ale też przy deficycie chroni mięśnie. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. [...]

    Odpowiedzi: 6 Ilość wyświetleń: 795 Data: 2021-03-07 17:07:51 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Redukcja tkanki tłuszczowej

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    Cześć! Na samym początku warto zadbać o spożywanie odpowiedniej ilości kalorii. Oblicz je w poniższym kalkulatorze:

    Odpowiedzi: 11 Ilość wyświetleń: 983 Data: 2021-03-21 06:53:44 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dieta

    Post
    Szybkie pytania bez logowania
    PRO

    [...] zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami [...]

    Odpowiedzi: 4 Ilość wyświetleń: 1648 Data: 2021-03-31 09:09:26 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dieta do oceny - bilans na zero

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    [...] podziel sobie kalorie na makroskładniki: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami [...]

    Odpowiedzi: 11 Ilość wyświetleń: 850 Data: 2021-04-06 19:35:56 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dieta i ćwiczenia dla fightera

    Post
    Szybkie pytania bez logowania
    PRO

    [...] możesz podzielić kalorie na makroskładniki: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1587 Data: 2021-06-08 15:36:42 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Cel treningowy - prawidłowy wybór

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    [...] zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami [...]

    Odpowiedzi: 7 Ilość wyświetleń: 676 Data: 2021-06-20 15:20:13 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Zapotrzebowanie kaloryczne - obliczenia

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    [...] przejdźmy do podziału między makroskładniki: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami [...]

    Odpowiedzi: 6 Ilość wyświetleń: 737 Data: 2021-06-24 15:14:49 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Suplementacja - wybór

    Post
    Odżywki i suplementy
    PRO

    [...] zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami [...]

    Odpowiedzi: 23 Ilość wyświetleń: 1421 Data: 2021-08-12 09:54:09 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Żywienie i suplementacja - porady

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] i tak jak zjadłem śniadanie czy obiad z węglowodanami to mogłem za pół godziny się położyć i spać do wieczora. Ogólnie to jem bardzo dużo jedzenie bo cały czas praktycznie to tylko ryby, jaja i białe sery na białko, oliwa z oliwek i olej lniany na tłuszcz a węglowodany zapycham warzywami ( nie korzennymi nie licząc pietruszki, marchewki i selera)

    Odpowiedzi: 26 Ilość wyświetleń: 3458 Data: 2022-04-30 19:11:45 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • zawartość białka w wybranych produktach

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    Witam ! Jeśli kogoś interesuje podsyłam % zawartość białka w wybranych produktach spożywczych, które udało mi się znaleźć. Jeśli ktoś dysponuje pełniejszą listą (a najlepiej dodatkowo z zawartością tłuszczu i węglowodanów, a może nawet z kalorycznością produktów) prosiłbym o podesłanie na e-mail: [email protected] Pieczywo 6% Chleb [...]

    Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2001-11-20 13:14:15 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • czy dobrze sie odzywiam ?

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] :) Licze na komentarze co do mojeje diety. Staram sie nie wydawac ogromu pieniazkow na odzywki i jem raczej same naruralne rzeczy, przykladowo ryz, mieso, makarony, sery itd., wszystko przyprawione tym czym lubie czylo jakis jogurcik, rodzynki, kukurydza, itp. Czesto do slodkich potraw dodaje mleko w proszku jako chyba najtansze zrodlo [...]

    Odpowiedzi: 5 Ilość wyświetleń: 2768 Data: 2001-12-20 01:31:19 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • NHE

    Temat
    Trening w domu

    [...] powinny być one spożywane po treningu; Posiłek potreningowy (b.ważny): Po treningu należy spożyć posiłek białko+ tłuszcz; 0 węgli; II. Co jeść: Białko: mięso, ryby, jajka, sery, odżywki białkowe czyli co kto lubi i toleruje Tłuszcze (nasycone, Omega 3, jednonienasycone): oprócz pokarmów białkowych które są źródłem tłuszców nasyconych należy [...]

    Odpowiedzi: 101 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2002-04-18 08:47:53 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)