[...] Jeżeli chodzi o witaminę K, to jej źródłami są między innymi zielone warzywa, takie jak: jarmuż, sałata, brukselka, brokuły, szpinak, kapusta, kapusta kiszona, awokado, sery, mleczne napoje fermentowane. Większą uwagę należy zwrócić na witaminę K2. Polecam poczytać więcej informacji na ten temat w artykule poniżej: [...]
W sportach sylwetkowych koncentrujemy się na celu. Jeśli chciałbyś odżywiać się w taki sposób aby maksymalnie korzystnie wpływać na zdrowie, to już na samym wstępie powinieneś ograniczyć kalorie i oprócz tego, skrócić tzw. okno żywieniowe do poziomu 8-10h. Jednak tego typu rozwiązanie nie będzie gwarantowało maksymalnego wzrostu muskulatury. [...]
[...] oraz wysoko przetworzoną żywność, a zwłaszcza fast foody. Postaraj się by w Twoim codziennym menu obfitowały produkty białkowe takie jak: chude mięsa, ryby, chude sery, nabiał, jaja, nasiona strączkowa oraz odżywki białkowe. Jedz dużo warzyw i 1-2 owoce dziennie. Postaraj się jeść regularnie np. 4 posiłki. Zachowaj stałe odstępy [...]
[...] pełnowartościowe produkty. Warto aby w każdym z posiłków znajdowało się pełnowartościowe białko. Najlepszymi źródłami białka są: - chude mięso, - ryby, - jaja, - chude sery, - rośliny strączkowe - odżywka białkowa Nie możesz też pomijać węglowodanów, które są głównym źródłem energii dla naszego organizmu. Najlepsze źródła ww to: - ryże, - [...]
[...] pizza to średnio 1000-1500 kcal i to jeszcze w bardzo odchudzonej wersji. Wydaje się sporo, ale zakładając już że sama mąka to conajmniej 120g daje wynik 500 kcal, a gdzie sery i inne tłuste dodatki. Niestety praca nad sylwetką to trochę matematyka, więc z nadwyżką kaloryczną coś musi się stać... Jak się domyślasz idzie ona w sadło. Jeśli [...]
[...] odpowiednio podzielone te kalorie: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami [...]
[...] zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami [...]
[...] zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami [...]
[...] kalorii na odpowiednie makroskładniki: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Pomaga w pracy układu hormonalnego jak tłuszcze, ale też przy deficycie chroni mięśnie. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. [...]
[...] zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami [...]
[...] podziel sobie kalorie na makroskładniki: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami [...]
[...] możesz podzielić kalorie na makroskładniki: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami [...]
[...] zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami [...]
[...] przejdźmy do podziału między makroskładniki: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami [...]
[...] zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami [...]
[...] i tak jak zjadłem śniadanie czy obiad z węglowodanami to mogłem za pół godziny się położyć i spać do wieczora. Ogólnie to jem bardzo dużo jedzenie bo cały czas praktycznie to tylko ryby, jaja i białe sery na białko, oliwa z oliwek i olej lniany na tłuszcz a węglowodany zapycham warzywami ( nie korzennymi nie licząc pietruszki, marchewki i selera)
Witam ! Jeśli kogoś interesuje podsyłam % zawartość białka w wybranych produktach spożywczych, które udało mi się znaleźć. Jeśli ktoś dysponuje pełniejszą listą (a najlepiej dodatkowo z zawartością tłuszczu i węglowodanów, a może nawet z kalorycznością produktów) prosiłbym o podesłanie na e-mail: [email protected] Pieczywo 6% Chleb [...]
[...] :) Licze na komentarze co do mojeje diety. Staram sie nie wydawac ogromu pieniazkow na odzywki i jem raczej same naruralne rzeczy, przykladowo ryz, mieso, makarony, sery itd., wszystko przyprawione tym czym lubie czylo jakis jogurcik, rodzynki, kukurydza, itp. Czesto do slodkich potraw dodaje mleko w proszku jako chyba najtansze zrodlo [...]
[...] powinny być one spożywane po treningu; Posiłek potreningowy (b.ważny): Po treningu należy spożyć posiłek białko+ tłuszcz; 0 węgli; II. Co jeść: Białko: mięso, ryby, jajka, sery, odżywki białkowe czyli co kto lubi i toleruje Tłuszcze (nasycone, Omega 3, jednonienasycone): oprócz pokarmów białkowych które są źródłem tłuszców nasyconych należy [...]