A ja rybę posypuję przyprawą do ryb z Lidla. Następnie smażę na oleju PAM. Po usmażeniu polewam dość dużą ilością soku z cytryny i jest ok i nawet smaczna.
Odnosnie lapaczy-masz na mysli osoby latwo lapiace tluszcz?? tak Co do tej kreatyny to xpand +mono to troszke za duzy wydatek w tej chwili dla mnie (alimenty itp. ,ale mono moge zakupic kupic wiec?? jasne ew mozesz spojrzec laskawym okiem na CP ale jak malo to mono jest doskonale Z tymi tluszczami to czy moglbys podac w jakich proporcjach [...]
PAM to "bezkaloryczny" olej do smażenia - w sprayu: http://www.sfd.pl/sklep/Z_pozostalych_firm..._Bezkaloryczny_olej_do_sma%C5%BCenia-opis914.html Ja natomiast polecam do smażenia, duszenia w piekarniku olej ryżowy. Wysoki punkt dymienia - 230 st. C - dobra zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych. Piękna sprawa.
Irex, bez sprzesady, mozesz smazyc najlepiej na beztluszczowym smazyku PAM, w ostatecznosci na oliwie z oliwek, ale sek w tym by nie panierowac piersi bo to same ww i tluszcz po smazeniu. Jesli robisz bez panierki to ok, ale rzeczywiscie lepiej gotowac. Pozdrawiam, NoRtOn
Jak smazysz cala piers to jak juz wspomial Norton uzywaj Pam lub troszke oliwy z oliwek.Aby nie byla w srodku surowa wstaw do piec na kolejne 10-15 minut.Smakuje lepiej no i nie musisz sie martwic ze mieso jeszcze bedzie zywe;) Magdalena Lipinska
Nogi to połowa ciała. Polecam znaleźć czas na ich ćwiczenie. FBW są różne rodzaje. Tobie wystarczą podstawy+ 1 max 2 ćwiczenia dodatkowe na biceps i triceps. Zrób sobie 2 zestawy i ćwicz systemem tygodniowym A-B-A B-A-B. MC i Przysiad rozłóż tak, aby były na oddzielnych treningach nie razem. Biceps i triceps także. Rozstępy Ci się porobiły [...]
jak,slusznie zauwazyl 'slapi' w procesie smazenia kazdy olej traci "zdrowe tluszcze" i zostaja tylo te, ktore juz w watrobie sa przyswajane i odkladaja sie jako tkanka tluszczowa. polecam uzywanie tzw. PAM'u (olej ros. wielokrotnie rafinowany w sprayu 1 porcja dost.<1g tluszczu!!!
Gotuj/paruj/griluj/piecz a na koncu smaz Unikaj smazenia badz rob to rzadziej Dobrze przyprawione/przygotowane mieso czy inne, zrobione np.pieczone czy parowane sa naprawde smaczne i sporo zdrowsze. JAk chcesz smazyc to beztluszcowo na teflonie/patelni grilowej/oleju PAm, albo smalcy czy oleju kokosowym albo palmitynowym. Ale sproboj przywyknac do [...]
sam stosuje Pam uwazam ze to super sprawa ale czesto trzeba czasem na miesko tez popryskac np. zeby nie bylo takie suche:) <<<Champions are Made Not Born>>>
Jak juz chcesz smazyc to na smalcu, pam lub olejek kokosowy na oliwie tez mozna ale jest to malo ekonomiczne. Najlepiej tak jak napisal Zakrzes, na teflonie lub jakis grill elektryczny, piekarnik, kombiwar.
Rob tak jak ci mowilem ;p Wychodza najlepsze, probowalem wszystkiego. Pieczone tez sa dobre. Gotowane sa paskudne w smaku, nawet zawodowcy tak nie jedza ;p Smaz na pam / piecz / opcja mikrofala > all.
co do drugiego pytania wartość odżywcza ryby (białko) zostanie na takim samym poziomie, ale smaż na lepszych tłuszczach np. olej PAM, kokosowy albo na teflonie