Czy jeżeli smażę kuraka na oleju ryżowym to dodawać do posiłku jeszcze tłuszcze ? Jeżeli już chcesz smażyć to na smaluc, oleju kokosowym, rzepakowym, maśle klarowanym, PAM'ie. A najlepiej jedz pieczone/gotowane. a dlaczego nie na oleju ryżowym ?
Mam 2 pytanka: -Gdzie mozna kupic olej beztluszczowy ''PAM'' ?? -Czy mozna go stosowac codziennie ?? Zmieniony przez - regenerar w dniu 2013-07-29 10:04:29
olej kokosowy drozszy niz pam sporo drozszy, ale kurde tak do allegro nie mam cos zaufania a tym bardziej jezeli chodzi o kwestie ze bede w pewnym sensie to jadlc Zmieniony przez - regenerar w dniu 2013-07-29 15:51:33
im mniej węgli tym lepiej, z tluszczami tak samo. ja przeszedlem na smazenie na PAM-ie, tluszcz mialem jedynie z jajek i O3. a ww, no spoko pare gram z warzywek, chociaz tez nie szalec z tymi co maja spora ilosc ww bo to mija sie z celem. Zmieniony przez - GWookie w dniu 2014-03-20 20:12:22
Do dnia wczorajszego jeszcze fotki Drugi posiłek, czyli jajeczninca z 1 jajka i 5 białek (jakoś szkoda mi było w nietreningowy dawać aż 7 białek ) Do tego 50 g makaronu i surówka + 10 g oliwy + 1 kaps omega-3 Tutaj już 4 posiłek, czyli taki sam jaki robie po treningu: - 200-250 g cyca - ok 200-250 g warzyw - mrożonych - PAM Potem do tego [...]
akie pytanko co sądzicie o oleju rzepakowym kujawski rafinowany 100% na zimno do pieczenia sie nada iwem pam itp ale pytam czy sie ten olej nada czy lepiej celować w ryżowy ?? czytałem ostatnio artykuł że niby rzepakowy lepszy niż te oliwy z biedry itp xd Do smażenia najlepiej olej kokosowy, smalec, masło klarowane. Rzepakowy w ostateczności też [...]
Byłem dzisiaj w sklepie z odżywkami po PAM'a bo mi się puszka powoli kończy. I przez te moje niepowodzenia w redukcji podpytałem o jakiś mocny spalacz, gość mi pokazał coś takiego: http://worldssupplements.com/product.php?id_product=79 Ponoć kosa :)). Oczywiście pytałem tylko orientacyjnie, nie planowałem nic kupować. Co o tym sądzicie? wiesz co [...]
Pytałem się mamuśki, mówi ze się nie powinien przypalić wiec jutro spróbuje lekko popsikać pam'em i sypnąć przyprawami :) Zmieniony przez - Adamsky w dniu 2012-11-15 17:26:03
a muszą być z panierką? Jak tak to pam na patelnie i smażysz. Mozna też słonine nabić na patelnie i rozmarować lub jakimś płatkiem bawełnianym oliwe cienko rozprowadzic po patelni. Można też odsączyc tłuszcz z kotleta na ręczniku papierowym, niektórzy obierają z panierki. Zmieniony przez - anubis84 w dniu 2014-06-17 15:30:03
normalnie wliczasz jak ty smażysz że się mięso pali ? zmniejsz ogień ja na teflonie smażę max 10 minut ( bez tłuszczu albo pam ) i jest zrobione, zarumienione odpowiednio
W temacie foty mozesz zerknąć sobie na ostanie 2-3 strony, akurat mam z orkiszowych, ok 50g, 2 jaja, 100g twarogu, kukurydza i papryka czerwona, na teflonik pam, jak nie to rozsmarować tłuszczyku trochę na początek duży ogień potem zmniejszam, czekam aż się zetnie, zsuwam na talerz, na talerz nakładam patelnie, obracam i robię drugą stronę.