[...] oleju. Wiem i tak i tak możną ale który będzie lepszym rozwiązaniem gotawny czy smazony ? Rób tak jak masz ochotę. Przecież nie będziesz jadł codziennie gotowanego na parze, tylko dlatego że taki wydaje się najzdrowszy. Urozmaicaj, piecz, gotuj, duś, smaż. Jeżeli już smażysz to na odpowiednim tłuszczu: pam, smalec, olej kokosowy, klarowane masło.
[...] to chleba wiecej daj Na noc 21:00 Twaróg półtłusty z szczypiorkiem 100g Łyżka stołowa oliwy z oliwek Ogórek kiszony ok Staraj sie stawiac na kasze/ryż/makaron zamiast chleba,warzywa jadaj swieże póki jest sezon,posiłki jadaj co 2,5-3,5godz,pam,ietaj o rozkładzie kw.tłusczowych by był 1/1/1 lub 1/2/1 nasycone/jednonienasycone/wielonienasycone
ja smaze - ale nie zawsze z reguły wykorzystuje do smazenia/grillowania PAM jednak w tym przypadku oliwa dodaje troche aromatu do sosu , jak i nie wiem czy na Pamie sos by wyszedł taki sam, skorzystałem wiec z rady doswiadczonej osoby, ktora mi zasugerowała by uzyc tutaj oliwy z oliwek
1.owsianka +rodzynki ,jakie chcesz bakalie.Po to owsianka na start bo zawierają dużo błonnika,przez co dlużej utrzymujesz uczucie sytości. 2.dużo osoób robi w ten sposób,płatki owsiane+bakalie -->ja osobiscie robie sobie shake'a pomiedzy posiłkami jajka+banan 3.bardzo źle-ww proste o wysokim IG ,szybko wchlaniają sie przez co jestes za chwile [...]
Ee to spoko jak 20zł za 0,5litra ;] myślałem że to większe burżujstwo xD zwłaszcza że 0,5litra to będzie mi starczyło na spokojnie miesiąc :D Jak masz teflon, to PAM wystarczy, ja mam np. taką patelnie że ten teflon jest chyba z rynku od ruskich sprzed II wojny światowej i się przypala xD Zmieniony przez - MuckyMuck w dniu 2012-08-30 16:31:11
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Popuri, PAM jest drogi? Bo częściej bym sobie naleśniki robił, ale dzisiaj 65g oleju poszło na to, a to za dużo, bo wolę z czego innego sobie tłuszcze zjeść, a tak to nie mogę.
a muszą być z panierką? Jak tak to pam na patelnie i smażysz. Mozna też słonine nabić na patelnie i rozmarować lub jakimś płatkiem bawełnianym oliwe cienko rozprowadzic po patelni. Można też odsączyc tłuszcz z kotleta na ręczniku papierowym, niektórzy obierają z panierki. Zmieniony przez - anubis84 w dniu 2014-06-17 15:30:03
normalnie wliczasz jak ty smażysz że się mięso pali ? zmniejsz ogień ja na teflonie smażę max 10 minut ( bez tłuszczu albo pam ) i jest zrobione, zarumienione odpowiednio
W temacie foty mozesz zerknąć sobie na ostanie 2-3 strony, akurat mam z orkiszowych, ok 50g, 2 jaja, 100g twarogu, kukurydza i papryka czerwona, na teflonik pam, jak nie to rozsmarować tłuszczyku trochę na początek duży ogień potem zmniejszam, czekam aż się zetnie, zsuwam na talerz, na talerz nakładam patelnie, obracam i robię drugą stronę.
Pytałem się mamuśki, mówi ze się nie powinien przypalić wiec jutro spróbuje lekko popsikać pam'em i sypnąć przyprawami :) Zmieniony przez - Adamsky w dniu 2012-11-15 17:26:03
Byłem dzisiaj w sklepie z odżywkami po PAM'a bo mi się puszka powoli kończy. I przez te moje niepowodzenia w redukcji podpytałem o jakiś mocny spalacz, gość mi pokazał coś takiego: http://worldssupplements.com/product.php?id_product=79 Ponoć kosa :)). Oczywiście pytałem tylko orientacyjnie, nie planowałem nic kupować. Co o tym sądzicie? wiesz co [...]
akie pytanko co sądzicie o oleju rzepakowym kujawski rafinowany 100% na zimno do pieczenia sie nada iwem pam itp ale pytam czy sie ten olej nada czy lepiej celować w ryżowy ?? czytałem ostatnio artykuł że niby rzepakowy lepszy niż te oliwy z biedry itp xd Do smażenia najlepiej olej kokosowy, smalec, masło klarowane. Rzepakowy w ostateczności też [...]