[...] niż potrzebuje ustrój. A czy będzie to energia pochodząca z węglowodanów (ryżu, kaszy, makaronu, pieczywa, płatków owsianych. napojów i soków) czy z tłuszczów (awokado, olej rzepakowy, olej lniany, oliwa z oliwek, tłuste ryby i sery, śmietana, smalec itd.) ma drugorzędne znaczenie. Stosując węglowodany, stąpasz po lepiej sobie znanym [...]
Życie nastolatki w obecnych czasach nie jest proste, otaczające ją w mediach i na portalach społecznościowych obrazy młodych, zgrabnych i wysportowanych kobiet oraz presja społeczna idealnej sylwetki sprawiają, że wiele dziewcząt zaczyna swoją przygodę z dietą oraz aktywnością fizyczną. Na zakończenie Bardzo ważnym elementem redukcji młodych [...]
[...] kcal), czyli tyle mniej musimy początkowo zjeść. Oczywiście jest to model, gdyż zwykle węglowodany pochodzą przynajmniej z 3-4 źródeł. Po ok. 2-3 tygodniach możemy rozważyć kolejne „cięcia”, chyba że ciągle odnotowujemy spadek masy ciała i/lub ilości tkanki tłuszczowej (te procesy wcale nie są tożsame!). Czyli wyjściowo zostawiamy: 200 g protein, [...]
Droga do poprawy sylwetki jest trudna. Przeciw redukcji buntuje się fizjologia (dziedziczone mechanizmy ewolucyjny), psychologia („przecież to jedno ciasteczko mnie nie zabije”) oraz stają na przeszkodzie zakorzenione nawyki (np. słodzenie kawy, herbaty, picie soków owocowych, popijanie drinków). Łatwość publikowania sprawia, iż w Internecie są [...]
[...] według tego samego klucza. Wybieraj produkty naturalne i te które zawierają dobre tłuszcze, a mam tu na myśli: oliwę z oliwek, orzechy, nasiona, awokado, ewentualnie olej rzepakowy, olej lniany. Rzadziej sięgaj po produkty zwierzęce o wysokim udziale tłuszczu. Niżej podrzucam Ci artykuły, które uważam że powinieneś przeczytać. Polecam! [...]
W pierwszej części przeglądu omówiłem diety hipokaloryczne, niskotłuszczowe, niskowęglowodanowe (wysokotłuszczowe) oraz model intermittent fasting. Oto kolejne diety, które mogą się sprawdzić w trakcie odchudzania. Wysokobiałkowa dieta o umiarkowanym deficycie kalorycznym Zwykle są to diety bazujące na węglowodanach, o średniej lub wysokiej podaży [...]
[...] nie musisz wykonywać interwałów ani aerobów. Chudnięcie zależy od deficytu, jaki stworzysz w kuchni, po prostu jedząc mniej niż potrzebujesz. Aeroby i interwały są tylko kolejnym narzędziem służącym do wytwarzania deficytu energetycznego. Ponadto są przydatne dla poprawy zdrowia, wydolności oraz sprawności. Wniosek jest taki: im cięższa praca, [...]
Dieta ketogeniczna to jedna z najpopularniejszych strategi żywieniowych w świecie fitness. Ludzie na całym świecie zabierają się za nią, żeby schudnąć i kontrolować poziom tkanki tłuszczowej. Czym jest dieta ketogeniczna? Jakie są jej rodzaje? Czy jest odpowiednia dla ciebie? To i jeszcze więcej w przewodniku poniżej. Suplementacja Wielu [...]
[...] każdym ćwiczeniu jest ona najważniejsza. Film instruktażowy https://www.youtube.com/watch?v=artFx1gn52s Poczytaj więcej na temat przysiadów i ich techniki: Tutaj Wykroki To kolejne ćwiczenie, które poprawi wygląd twoich pośladków, ud, a przy okazji korpusu, gdyż przyda się tutaj umiejętność utrzymania równowagi. Możesz je robić w formie [...]
[...] o3 ALA, które mają korzystny wpływ na takie parametry metaboliczne jak wrażliwość insulinowa, właśnie wcześniej wspomniane nasiona chia, orzechy włoskie, siemie lniane, olej lniany wysokolinolenowy .. to tylko przykłady. Warto tutaj nadmienić, iż konwersja ALA do długołańcuchowych pochodnych jest niewielka. Notaben zapewnienie optymalnej [...]
[...] omega-3 (DHA I EPA) wprowadź tłuste, najlepiej świeże ryby 2-3 razy w tyg. Możesz wzbogacić dietę również o roślinne o3 (ALA) czyt. orzechy włoskie, dobrej jakości rzepakowy olej, olej lniany który notabene masz w diecie bowiem wybieraj jedynie wysokolinolenowy tak zwany budgwinowy w ciemniej, szklanej butelce. [...]
Olej rzepakowy chyba ma jednak więcej omega3, jest zaraz za lnianym w tej kwestii. Oliwa ma więcej o6. Rzepakowy ma proporcje o6 do o3 w skali 2:1. Oliwa 9:1 a lniany 1:3. Większość produktów ma nadmiar o6 i o9 w stosunku do niskiej wartości o3. Tutaj pojawia się problem No nie do konca sie z Toba zgodze, bo kallorie, a nawet makro to nie [...]
[...] http://potreningu.pl/articles/2071/piec-powodow-dla-ktorych-warto-jesc-awokado orzechy http://www.sfd.pl/Orzechy_i_ich_cenne_w%C5%82a%C5%9Bciwo%C5%9Bci_-t1130750.html olej kokosowy /SFD/2016/12/12/a5f4bbe1c4ae458ba28f25e07205a0ed.jpg Olej kokosowy dzielimy na dwa rodzaje rafinowany i nierafinowany. Rafinowany pozbawiony jest nieco cennych [...]
[...] się dolegliwości trawiennych. Dużo, ale w granicach rozsądku. To naturalne "spalacze" tłuszczu. Brakuje mi źródeł omega3 - one powinny być stałym elementem diety. Może być olej lniany budwigowy, orzechy włoskie, zimnotłoczony olej rzepakowy, no i tłuste ryby ze 2-3 razy w tygodniu - makrela, śledź, szprotki, łosoś... O tym sobie doczytaj, bo to [...]
[...] nic. 1,5 cm różnicy w talii wynika najprawdopodobniej z faktu, że 79 cm to pomiar z wieczora (kiedy to spontanicznie postanowiłam się zmierzyć i założyć tu dziennik), a kolejnych pomiarów dokonywałam jak fitnesowa bozia przykazała - z rana. Aż z ciekawości pobiegłam się zmierzyć w talii: 78,5 cm, jak w mordę strzelił :-( Za to w miejscach, na [...]
[...] dziennie Owoce: grejpfruty, cytryny, pomarancze, limonki i, jak zawsze, jablka. Mozna tez liste te wzbogacic o sliwki, brzoskwinie, morele i rozne jagody. Ttluszcze: olej lniany, orzechy (nie prazone, bez dodatków najlepiej), oleje tloczone na zimno wszelkie CZY PRZY OBECNEJ DIECIE CHUDNIESZ/UTRZYMUJESZ WAGĘ/TYJESZ? spada niezwykle powoli [...]
[...] białka do śniadania to może wtedy będziesz dłużej nasycony, jak czujesz się głodny to możesz coś lekkiego wrzucić wcześniej albo przegryzać np. orzechy. 2. Oliwa z oliwek, olej lniany, orzechy, awokado, poszukaj w dziale Odżywianie i Odchudzanie w postach podwieszonych, masz tam spis produktów. 3. Możesz jeśli czujesz taką potrzebę i bilans ci [...]
[...] co możesz jeść. Jedz przykładowo (B:pierś z kurczaka, ryby chude, jajka z ograniczoną ilością żółtek W: ryż w każdej postaci, kasze gryczaną i jęczmienną, owsiankę, T: olej lniany, oliwa z oliwek itd. itd.). Pamiętaj o witaminach i mikroelementach, rozłóż je w odpowiedni sposób na każdy posiłek by organizm je przyswoił w jak największym %. [...]