kocio2009, na jakim oleju moge smażyc np. kurczaka i czym moge zastapic wędliny ? do smażenia: maslo, olej kokosowy, beztłuszczowy spray. mozesz smazyc na samym teflonie. nie bazuj jedynie na smazeniu: gotuj, paruj, piecz, grilluj. wędliny mozna zastąpić miesem (zrobisz w domu, kroisz na plastry), rybami, pastą jajeczną, etc
[...] diety/zwróć uwage czy nie masz niedoborów vit. C -takie same ilości wegli, inaczej jest przy robieniu masy -możesz zacząć od 4g węgli/kg masy i schodzić w dół stopniowo, czym wolniej będziesz to robił tym mniej stracisz masy mięśniowej Trening Split 3*tyg jest ok. Proponuje robić trening holistyczny tj. po rozgrzewce wykanaj jedną serie [...]
1. Jak odmierzyć małe ilości np. oleju? Nie chce mi się bawić w stawianie kieliszka na wagę i uzupełnianie go olejem. Później to myć, itp. Jest jakaś zasada, że np. pełna łyżka stołowa czy mała łyżeczka ma X gram? 2. Jakiego oleju używać do smażenia np. kurczaka, jajecznicy, placków owsianych? Wiem, że do smażenie nie nadaje się olej lniany i [...]
[...] Oliwki wypestkować i pokroić w paseczki. 4) Napęczniały ryż doprawić do smaku sosem sojowym, odrobiną cynamonu, wymieszać z morelami, cebulką oliwkami i orzechami, po czym rozłożyć na wcześniej wysmażonej oliwą blaszce. Ryż skropić pozostałą oliwą i zapiekać około 10 minut w temp 250 C RADA: Ryż można przygotowywać na kilka godzin przed [...]
[...] Masło też jest pyszne i lejdisowe ;-), ale do smażenia się nie nadaje, bo jest zrobione z całego kokosa, nie licząc skorupki %-), więc ma trochę węgli i białka, w związku z czym się przypala. Ono jest takie bardzo delikatnie słodkawe - przepyszne. Tak bezpośrednio ze słoiczka to tysiąc razy lepsze niż olej kokosowy ;-). O, to jest ich masło: [...]
stawiam,ze owszem,ale wiadomo,ze to zaden pewnik. powtorze po raz kolejny,to co juz pisalem i o czym juz wiele osob wspomnialo:dla mnie to nie byl przejaw braku szacunku dla rywala. to to samo pajacowanie,ktore ogladamy przed walkami ,i ktorym wielu z Was sie tak jara. te szopki,trash-talking,grozne miny i prezenie muskulow. jakos nikomu nie [...]
[...] z wagi, nie ma konieczności jedzenia 4-5. Łączenie węgli z tłuszczami też nie przeszkadza. A co do formy smażenia(to można, czy nie według Ciebie, bo mówisz - nie, po czym piszesz, że na oliwie tak) Smażyć można zarówno na oleju kokosowym, oliwie, pamie, czy maśle klarowanym. [...]
[...] smazyć w tych wszystkich potrawach na oliwie z oliwek czy jak?A co do supli odpuszcze sobie tak jak mowicie zobacze co sie bedzie działo z organizmem w czasie diety.Jedyne o czym mysle to o czyms co mi da Pompe zwiekszy wytrzymałość (trenuje tez 3 razy w tygodniu Jiu Jitsu)plus 3 razy w tygodniu siłka mam tylko 1 dzień pauzy w niedziele wiec [...]
powiedzmy że mam zamiar zrobić kurczaka z marchwią i papryką , zaczynam smażyć na oliwie kurczaka 5 minut po czym dodaje wody i dusze wszystko przez 20 minut . jest ok ?
[...] było za gęste ( powinno mieć konsystencję rzadszej śmietany ) dolewamy po trochu wodę ok 20 - 50 g zależy to wszystko od mąki, trzeba tu trochę wyczucia, ale nie ma się czym przejmować, tu sie nie ma co nie udać, jesli ciasto jest za gęste, będziemy to widziec na patelni, nie będzie chciało sie rozlewać, wtedy dolewamy wody. Ciasto wylewamy [...]
[...] Oliwki wypestkować i pokroić w paseczki. 4) Napęczniały ryż doprawić do smaku sosem sojowym, odrobiną cynamonu, wymieszać z morelami, cebulką oliwkami i orzechami, po czym rozłożyć na wcześniej wysmażonej oliwą blaszce. Ryż skropić pozostałą oliwą i zapiekać około 10 minut w temp 250 C RADA: Ryż można przygotowywać na kilka godzin przed [...]
[...] pokroić w wiórki, paprykę w paski i wrzucić na rozgrzaną patelnię. Podsmażyć do zeszklenia cebuli i dodać indyka. Smażyć ok. 15 min. Podawać posypane kolendrą i szczypiorkiem z ryżem, tortillą ( z mąki żytniej oczywiście;-) ) lub czym kto lubi. Dobrze komponuje się z guacamolle. /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/e21045c926b44f2b80d4f78e8797568e.jpg
a czemu nie wolno smazyc na patelni?? czym to grozi albo co w tym jest niezdrowego?? i jak naprzyklad smaze raz na jeden dzien na masle bo jestem na diecie wysokotluszczowej to nie robie sobie krzywdy, czy raczej ograniczyc sie do 1 razu na 2 dni?
[...] - sok z cytryny - wędzony lub marynowany łosoś Wykonanie: - Soczewicę wypłukać, przełożyć do garnka z burakiem, marchewką, porem i czosnkiem - Zalać wodą i zagotować, po czym zmniejszyć ogień i gotować pod przykryciem przez 15-20 min. - Soczewicę i warzywa zmniksować w blenderze z jajkami, ziołami, proszkiem do pieczenia i mąką (dodać ew. [...]
[...] co ułatwia odpowiednie dobieranie ilości - Pierwszy posiłek – płatki owsiane ja robiłem zawsze tak: mieliłem w młynku do kawy owsiankę, dodawałem słodzik i cynamon po czym zalewałem wrzącą wodą z czajnika, dużo zawodników robi na pierwszy posiłek omlet z białek jaj i owsianki - Może Pan śmiało używać słodzika najlepiej bez asparatamu - w [...]
[...] kostkę, a obrane pomidorki kroimy jak chcemy, bo i tak się w gotowaniu rozlecą. Rozgrzewamy troszkę oliwy, na którą dajemy kurczaka pokrojonego w kostkę. Smażymy chwilkę, po czym dorzucamy cebulę i jeszcze chwileczkę smażymy (nie smażyć za długo, bo oliwa nie służy do długiego smażenia - ale o tym raczej wszsycy wiedzą). Przerzucamy to do garnka, [...]
[...] wykonanie: jajka,zmiksowac z twarogiem, dodac pozostale skladniki.Wymieszac. Ciasto powinno sie odstawic na 1/2h(jak ktos wytrzyma. Smażyć. (mozna na teflonie). Podajemy same albo posmarowane miodem/dzemem/jogurtem czy czym sie lubi.Mozna oczywiscie do ciasta dodac cukier/slodzik, ale jak da sie sporo bakalii powinny byc ok i beda zdrowsze.
[...] pisałem w tym artykule: http://potreningu.pl/artykuly/1645/leptyna--klucz-do-szczuplej-sylwetki o wrażliwości insulinowej tutaj: http://potreningu.pl/diety/artykuly/850/czym-jest-wrazliwosc-insulinowa-i-dlaczego-jest-wazna-dla-estetycznej-sylwetki [...]
[...] ty nie masz problemu ze zdrowiem, ale z Twojego postu ewidentnie wynika, że masz się za nic nie znaczącego małego człowieczka ( czyt. "gdybym był lepszy/ bogatszy). czym definiujesz te słowa? i od kiedy bogactwo jest wyznacznikiem czegokolwiek? ja realnie oceniam swoje możliwości i swoją sytuację życiową - wiem że sporo osób lubi się [...]
[...] treningi: http://www.sfd.pl/SPIS_TEMAT%C3%93W_TRENING-t401012.html DO tego: Jak zaczniesz układać dietę z tego co wyszło Ci ujmujesz na początek około 300-500kcal. Przy czym białka ustawiłabym na okolice 190-200g, tłuszcze około 110-120g reszta węglowodany. Układając dietę zwróć uwagę na to, by w każdym posiłku znajodowała się porcja białka, [...]