Spać chodzę koło 23. Mam jeszcze parę pytań. 1. Na czym mam smażyć ryby, mięso. 2. do tego ryżu przydał by się jakiś sos bo strasznie suche to.. może być taki z torebki? 3. Duża łyżka ile to mniej więcej ml/gram oliwy? /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/ba2105d32eab47db83d8a756e5db2b86.png Zmieniony przez - Sp3ciaL w dniu 2013-06-28 14:23:00
WIdzialem w topicu "co teraz wcinacie", ze duzo osob pokazuje, ze ja cos pieczone, a myslalem, ze niezbyt mozna tak robic. Czyli moge np zjesc schabowego z zieminiakami p otreningu? Pasuje? I na czym to upiec lub smazyc?
[...] Mam już chyba ostatnie pytania dot. diety. 1. Jak mogę przyrządzić kurczaka bez tłuszczu? 2. Jaką stosować "olej"? (nie wiem, oliwa z oliwek, z pierwszego tłoczenia, lniany) 3. Czy mogę smażyć? Jeśli tak to na czym (żeby było zdrowo). Akurat odp na te pytania na tym forum są rozbieżne. Zmieniony przez - tive21 w dniu 2013-12-12 15:58:27
BF Duuuuuuży koło 25-30:D Smalec wywalić to na czym on ma smażyć te cycki;p? Ja myślałem to WPC do śniadania wrzucić, ale to już wyjdzie z 1000cal/śniadanie. Ja tak sam kiedyś piłem z rana to było miło;p
Nie musisz rezygnowac ze smażenia - ważne na czym. Do smażenia nadają się smalec, masło klarowane, olej kokosowy, oliwa jest dyskusyjna. Chodzi o to, żeby smażyć bez panierki, która chłonie tłuszcz jak gąbka. Jak chcesz jeść kanapki, to upiecz sobie kawałek mięsa i po pokrojeniu na zimno traktuj jak wędlinę. Kiełbasa to najczęściej coś o nieznanym [...]
[...] owoców (które z reguły są dosładzane z dodatkiem oleju ) na rzecz świeżych. Dlaczego uparłeś się na płatki owsiane? ostatni posiłek może wyglądać coś na wzór 5. Nie samą kurą człowiek żyje. Można smażyć, ale trzeba wiedzieć na czym i w jaki sposób. Olej kokosowy/masło klarowane/oliwa z oliwek nawet smalec. Rekomenduje osobiście kokosowy.
[...] że trzeba to robić na głebokim tłuszczu. Produkt będzie gorzej trawiony. Od czasu do czasu wiadomo - nie zaszkodzi, ale jak wszystko z umiarem :) Dodatkowa kwestia to na czym smażymy, co jest niezwykle istotne! Tłuszcze na których możemy smażyć: najlepiej: olej kokosowy lub masło klarowane (nie zwykłe!, zwykłe masło można podgrzewać do temp. [...]
S.m.p.a kolejne pytanie dotyczace piersi z kurczka na czym mam ja smazyc bo gotowane mi sie przejadlo i myslalem zeby w jajku i bulce tartej.Tylko na patelnie to oliwe z oliwek ??? czy wode?? I czy jakies wartosci nie beda uciekac w razie czego Zmieniony przez - Beksakus w dniu 2011-06-18 11:59:43
[...] innego np. jakieś surówki z pomidorów i ogurków itp. rodzaj ćwiczeń zmienie na mieszane siłowe z aerobami olej lniany jako dodatek a nie do smażenia, ewentualnie poradźcie na czym lepiej smażyć tego kurczaka czy taki zmiany były by ok ? Zmieniony przez - gruby872 w dniu 2016-10-01 10:02:15 Zmieniony przez - gruby872 w dniu 2016-10-01 10:03:16
jak jestesmy juz w tych tematach to sprawdzcie to co tu napisalem, czy dobrze mysle? do salatek oliwa z oliwek olej lniany do pieczenia olej kokosowy do smazenia maslo smalec na czym mozna jeszcze smazyc? na jakim tluszczu? Zmieniony przez - rysiek13 w dniu 2004-11-14 20:31:50
[...] (2h wcześniej, czyli około 3 od snu). Twaróg mam, ale jakoś niechęć do niego ostrą także, myślałem żeby jeść go z chlebem, ponieważ jak jem go z makaronem nie wchodzi mi. Oliwę mam, staram się dorzucać do wszyskiego z czym nie brzmi obrzydliwie (np. jajka, chyba że jajecznicę można na oliwie smażyć). Jestem ekto, podwyższyłem sobie kcal o 900.
[...] czy jakichkolwiek innych produktów. Wliczać w bilans kaloryczny należy jednak tłuszcze, które używamy do smażenia. Swoją drogą polecam poczytać na temat tego w jaki sposób należy smażyć i na czym: https://potreningu.pl/artykuly/zdrowie/najlepsze-tluszcze-do-smazenia-1927 https://potreningu.pl/artykuly/zdrowie/siedem-zasad-zdrowego-smazenia-3165