SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Czy smażenie dodaje kalorii?

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1216

Formularz - Proszę o pomoc

Wiek

Płeć

Cel

Waga

Wzrost

Poziom bf (zdjęcie poglądowe)

Aktywność w ciągu dnia (cały tydzień): (praca/uczelnia/zajęcia domowe? O której trenuję, wstaję, kładę się spać? O której mam przerwy w pracy?)

Uprawiane sporty, częstość i intensywność treningów, staż treningowy, sprzęt którym dysponuję (wyposażenie siłowni)

Stosowane wcześniej diety, ich wpływ na sylwetkę, obecne odżywianie

Stan zdrowia (preferowane badania lekarskie)

Stosowana lub planowana suplementacja

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 71 Wiek 21 lat Na forum 3 lata Przeczytanych tematów 1372
Czy jeżeli chciałbym sobie usmażyć mięso na patelni ale bez dodawania oliwy z oliwek, oleju kokosowego itp tylko samo usmażenie tego mięsa powoduje dodatkowe kalorie? Czy działa to tylko wtedy gdy dodajemy m.i.n jakiś olej ?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 63 Napisanych postów 445 Na forum 2 lata Przeczytanych tematów 2136
Nie dodaje, bo skąd? Tzn. póki jest takie mięso gorące to ma w pewien sposób więcej kalorii ale gdy wystygnie to ma tyle samo co przed obróbką pod warunkiem, że nie wypłynął zeń tłuszcz.

"I like when skinny guys give advice how tu build muscle."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6269 Napisanych postów 76019 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754788
Nic z powietrza przecież nie powstanie samo. Gdyby tak było, to w pewnym sensie mielibyśmy jakieś rozwiązanie na biedę i głód na świecie. Patelnia i ciepło nie przekazuje energii do mięsa, ryby, czy jakichkolwiek innych produktów. Wliczać w bilans kaloryczny należy jednak tłuszcze, które używamy do smażenia. Swoją drogą polecam poczytać na temat tego w jaki sposób należy smażyć i na czym:

https://potreningu.pl/artykuly/zdrowie/najlepsze-tluszcze-do-smazenia-1927

https://potreningu.pl/artykuly/zdrowie/siedem-zasad-zdrowego-smazenia-3165

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17707 Napisanych postów 132168 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460711
tylko jak dodajesz coś ekstra, mieso jeszcze będzie mniej kaloryczne bo eytopi się tłuszcz, jesli to tłustsze mięso jest, jak dajesz pierś spokojnie sprayem mzoesz psiknąć i nie dodawać kalorii

https://sklep.sfd.pl/Szukaj.aspx?q=Cooking Spray 

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 418 Napisanych postów 461 Wiek 2 lata Na forum 2 lata Przeczytanych tematów 4565
Mięso wchłania podczas smażenia ok. 70 % tłuszczu- jeśli nic nie dodasz na patelnię, to z samego powietrza dodatkowe kalorie się nie wezmą.


Zmieniony przez - Aaaarielkaaaa w dniu 8/15/2021 5:18:53 PM

"Co za ponury absurd… Żeby o życiu decydować za młodu, kiedy jest się kretynem?". XD
Boże, spraw, żeby mi się tak chciało jak mi się nie chce...:D
Quod me nutrit me destruit ;)

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Błonnik - wysoka podaż

Następny temat

Z czym kanapki do pracy?

WHEY premium