Nowy rok dla wielu osób to czas postanowień i zmian. Często wiele z nich dotyczy zdrowia, samopoczucia i co za tym idzie diety. Jednak wybór nowego modelu żywienia, bywa trudny, gdyż zalewają nas w radiu, telewizji, Internecie, czy nawet na mijanych przy ulicach bilbordach konkurujące informacje o dietach i cateringach dietetycznych. [...]
[...] duże rozbieżności pomiędzy nim, a dietą, to znaczy, że dieta do poprawy, bo jest zbyt "jałowa". Np.zawiera za dużo produktów przetworzonych, oczyszczonych, typu biała mąka i biały ryż, a zbyt mało ziaren, warzyw, owoców, strączków itp. Nieduże braki można nadrabiać suplementami, ale nie nadrobi się w ten sposób dużych niedoborów, byłoby to [...]
Budowanie siły i masy wymaga przede wszystkim odpowiedniego planu treningowego. I tu tkwi największa pułapka. Początkujący świetnie reagują, mogą ciągle zwiększać obciążenia, progresja wydaje się nie mieć końca. Niemniej później nie będziesz mieć punktu odniesienia, nie będziesz wiedział, dlaczego coś było skuteczne i nagle przestało działać. [...]
Produktów mięsopodobnych było już wiele, więc pora na coś à la rybnego. To niesamowite, jak producenci potrafią wszystko przekształcić na wyrób roślinny. Niekiedy wychodzi to całkiem ok, a jak jest tym razem? Szczerze mówiąc, podchodziłam do tych kotlecików z wielką dozą niepewności. Szukałam w składzie jakiś dziwnych dodatków, które miałyby dać [...]
Pszenna mąka z zawartością otrąb (graham, razowa) albo gryczana dość dobrze pasują do placków z jabłkami. Ja jeszcze dodaję trochę ugotowanej (10 minut) i zmiksowanej w małej ilości wody czerwonej soczewicy - ciasto nie jest tak suche, a w smaku praktycznie nie czuć. I można doprawić ciasto cynamonem. Zmieniony przez - M-ka w dniu 2023-01-05 [...]
Wiele szczupłych kobiet marzy o zgrabnej i ponętnej sylwetce. Zazwyczaj pierwszą myślą, jaka przychodzi do głowy, która dotyczy metamorfozy, jest dieta odchudzająca, która ma sprawić, że nogi wysmukleją, brzuch będzie bardziej płaski, a ręce nie będą miały takiej wiotkiej skóry. Jednak czy jest to poprawne myślenie? Białko w diecie na masę [...]
Sima byczki! Mam pytanko odnośnie labu od,, Androx'' (mój koleżka twierdzi za ma zawyzone stężenie) a labem od,, Novo Pharm' ' co wybrać? Z góry przepraszam jęsli był temat odnoście wyżej wymienionych! W oralach z androxa siedzi mąka, ale może soki mają dobre skoro kolega zachwala :-P
Cześć czy do domowego hamburgera mogę użyć gotowej bułki z biedronki takiej do np kanapek w stylu amerykańskim lub klasycznych do hamburgerów? Czy zdecydowanie lepiej kupić grahamke? Zależy mi jednak na otrzymaniu typowo mięciutkiej buły jak z maka
Na początku napisałeś, że węglowodany czerpiesz z otrębów. Niestety to nie jest dobre źródło węglowodanów. Można ich trochę dodawać do diety, żeby zwiększyć ilość błonnika, ale nie za dużo. Nic dziwnego, że chodzisz zapchany... Myślę, że dobrze by było gdybyś wstawił kilka przykładowych dni diety do oceny, żebyś zobaczył czy nie robisz jakichś [...]
Witam, Kilka informacji o mnie: Wzrost 176 Waga 65kg Wiek 26lat BF % około 15 Jestem po redukcji z 75kg. Wiem, że to była waga piórkowa, lecz chciałem zredukować porządnie przed zaczęciem masowania. Mimo małej wagi obwód pasa był około 90cm, i było sporo tłuszczu w okolicach brzucha. Teraz obwód pasa 80cm. Zarys "kaloryfera" więc można zaczynać [...]
[...] składniki. Kiedyś była nazywana tatarką, bo Tatarzy sprowadzili tradycję jej jadania do Europy, kiedy na nią napadali. Kasza gryczana ma dużo krzemu (dzięki czemu mąka z niej trochę skrzypi w zębach i przypomina piasek... Krzem odpowiada m.in. za skórę i mocne naczynia krwionośne, dzięki czemu rany odniesione w walce lepiej się goiły [...]
[...] (ten w okrągłej misce na fotce wyżej). Nie jest to jakiś odkrywczy przepis, ale jakby ktoś chciał to łapcie: Z twarogu: - twaróg półtłusty 250g - jaja 2 szt. - WPC 40g - mąka pszenna 40g - mąka ziemniaczana lub budyń 15g - mleko 80-100 ml, trzeba zdecydować samemu ile, żeby cała masa nie była sucha tylko troszkę płynna. - erytrytol 2-3 duże [...]
Najprościej jest wpisać nazwę z czego jest zrobiony dany produkt np. w przypadku budyniu czy kislu po prostu mąka ziemniaczana, dodać d tego ilość cukru u mamy gotowe, ewentulanie wiadomo mleko czy inne dodatki, ewentualnie te znane marki mają możliwość wyboru gramatury już na gotowo w fitatu i wtedy jest łatwiej