SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

ft4

  • Witam.2 miesiące temu miałem wizyte u endokrynologa i sprawa wygląda następująco,miałem robione badania i na nich wyszło: FT3 2,84 pg/ml norma 2,00-4,40 FT4 9,79 pmol/l norma 12,00-22,00 L TSH 2,800 ulU/ml norma 0,270-4,200 Stwierdzono że mam chorobe Tarczycy za mało Hormonów FT4 i też przepisano mi lek o nazwie Euthyrox N 25 który [...]

    Odpowiedzi: 6 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 6/1/2009 1:33:23 PM Liczba szacunów: 15
  • Hej. Jestem w tym momencie na propie od maja, dawka tygodniowa to 350 mg/tyg. Chcę kończyć cykl generalnie, lecz chciałbym przed końcem wskoczyć na T3, a ludzie z którymi mam doczynienia radzili mi, żebym przy T3 nie schodził z propa bo szkoda mięśni . Robiłem wczoraj badania na tarczyce - pierwszy raz w życiu ;) I niby wyniki w normie, lecz nie [...]

    Odpowiedzi: 25 Ilość wyświetleń: 5270 Data: 10/2/2014 3:31:12 PM Liczba szacunów: 0
  • ok norma dla FT4 to od 9,0-20,0 pmol/l ,ale jesli 50 latek ma np 12 to jest ok ale gdy 20 latek ma 12 to chyba za malo jak na swoj wiek? czy mam racje?jak to jest czy te normy nie powinny miec przedzialu wiekowego?

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 18665 Data: 6/28/2006 6:43:36 PM Liczba szacunów: 1
  • Witam Od lutego do teraz wcinałem novo (100+20), zaczynałem od 0,5 tab zwiększając co jakiś czas o pół tabletki, doszedłem do 2 tabletek, jestem jakiś czas już na dwóch i postanowiłem zbadać co tam w trawie piszczy i jak moje wyniki. Wyniki sprzed brania novo: FT3 pg/ml 1.849 1.21 - 4.18 FT4 pg/ml 12.13 10.1 - 16.4 TSH 3 gen. uIU/ml 1.546 [...]

    Odpowiedzi: 14 Ilość wyświetleń: 2083 Data: 5/4/2017 3:28:47 PM Liczba szacunów: 0
  • Witam. Odebrałem wyniki od lekarza.. i wygladają następoująco TSH 4,14 - NORMA 0,27 - 4,20 FT3 3,94 - NORMA 2,00 - 4,40 FT4 0,89 - NORMA 0,93 - 1,70 PROLAKTYNA 39,9 NORMA 4,00 - 15,2 Jedne lekarz powiedział, że jest lekka niedoczxynnośc, a drugi że nawet nie mam co patrzec w strone tarczycy, że jest wszystko ok.. Zglupialem :/ Problem jest ogolnie [...]

    Odpowiedzi: 3 Ilość wyświetleń: 6907 Data: 4/2/2010 1:07:50 AM Liczba szacunów: 0
  • Wysokie TSH - FT3, FT4 w normie

    Temat
    Zdrowie i Uroda

    Hej, Może mi ktoś pomóc w interpretacji moich wyników ? Od dłuższego czasu mam problem z rzuceniem wagi więc poszedłem zrobić badania na tarczycę. Po pierwszym badaniu wyszło mi wysokie TSH 7 ( nie widziałem, że należy zrobić FT3 FT4 aby mieć pełny obraz tarczycy) Po tygodniu dorobiłem FT3, FT4 okazało się, że mieszczą się w limitach. Jeśli [...]

    Odpowiedzi: 9 Ilość wyświetleń: 3338 Data: 8/17/2018 7:44:36 AM Liczba szacunów: 2
  • Witam, miesiąc temu skończyłem wyczerpująca redukcję i dzisiaj zrobiłem badania krwi.(Aktualnie jem już 2900 kcal.) Zaniepokoiły mnie wyniki ft4 i prób wątrobowych. Trener personalny powiedział mi że siada mi tarczyca i muszę pożądanie przez kilka dni jeść spore ilości węglowodanów nawet do 1000 gram dziennie żeby ją pobudzić. I właśnie teraz mam [...]

    Odpowiedzi: 41 Ilość wyświetleń: 2165 Data: 6/13/2019 5:21:07 PM Liczba szacunów: 0
  • Witam robiłem wczoraj badanie tych hormonów: TSH i ft4 i ft3 w normie Mam za to wyski Kortyzol i testosteron Kortyzol 24,94 ug/dl Testosteron 9,2 Jak już pisałem w innym temacie jadlem 1700 kcal przy 5 razy w tygoniu zasuwaniu rowerkiem do roboty po 10 km w obie strony (robilem tak z 1,5 roku) Czy mam teraz wskoczyc na kaloryke np 2000 kcal i [...]

    Odpowiedzi: 42 Ilość wyświetleń: 3187 Data: 1/12/2017 9:46:28 AM Liczba szacunów: 2
  • 1. WIEK: 26 2. WAGA: 76 3. WZROST: 180 4. WYMIARY: -biceps: 42 -klatka: -udo: 61 -talia: 85 5. STAŻ NA SIŁOWNI: 3 lata z dietą (wcześniej było też ale bardziej amatorsko tak aby poćwiczyć i bez diety) 6. DIETA: masowa -białko: 2,5:1 -węglowodany: 5:1 -tłuszcz: 1:1 7. ILE I JAKIE PRZEBYTE CYKLE STERYDOWE: 8. TRENING: 4x w tygodniu 9. CEL CYKLU: [...]

    Odpowiedzi: 3 Ilość wyświetleń: 160 Data: 5/16/2021 2:57:55 PM Liczba szacunów: 0
  • Witam, mam zapytanie co moze mi dolegac, jezeli mam obnizony poziom ft4 i jednoczesnie obnizony poziom tsh (troche mniej ale jednak obnizony)? ogolnie zaobserwowalam, ze szybko sie mecze, duzo sie poce nawet przy niewielkim wysilku, kiedy juz jestem pod ogromnym wysilkiem i probuje cos wypic to czuje, jakby cos tkwilo mi w gardle, czesto czuje sie [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2074 Data: 10/21/2011 9:44:51 PM Liczba szacunów: 0
  • Witam otóż pisze z takim problemem ponieważ byłem u endokrynologa ale jak zwykle oni nie widzą problemu ;/ zgłosilem się ponieważ mam bardzo obtłuszczoną sylwekę zwłaszcza na brzuchu oraz klatce w wynikach wyszło że podwyższone LH i FT4 ale pani doktor wypisała mi tylko skierowanie na kariotyp i potym jak wyszedł dobrze powiedziała że nie ma czym [...]

    Odpowiedzi: 7 Ilość wyświetleń: 1783 Data: 6/15/2017 9:12:43 PM Liczba szacunów: 0
  • Witam. Zalaczam zdjecie po wykonanych badaniach tarczycy. Zrobione zostaly pod katem duzego problemu w budowaniu masy. Mimo duzej nadwyzki kalorycznej problem z budwaniem masy jest wyjatkowo duzy. Utrata jej przychodzi natomiast bardzo latwo bez zadnej dodatkowej aktywnosci fizycznej. Wyniki wskazuja TSH i FT4 w normie, oraz dlikatnie podniesione [...]

    Odpowiedzi: 3 Ilość wyświetleń: 1356 Data: 2/1/2019 11:15:47 AM Liczba szacunów: 2
  • [...] temu bralem t3 w dawce do 75 mcq i niestety zle sie to dla mnie skonczylo bo teraz jestem w niedoczynnosci i musze lykac tablety do konca zycia. Wciaz daleko mi do dobrego samopoczuczia dlatego pytam was jaki jest wasz poziom tsh ludzi zdrowych oraz wartosci hormonow ft3 i ft4 nie chodzi mi o normy laboratoryjne tylko jak to wyglada w praktyce

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1010 Data: 11/20/2011 8:47:50 AM Liczba szacunów: 0
  • ft4

    Temat
    Szybkie pytania bez logowania

    co oznacza i jakie sa objawy wskaźnika ft 4 mam niski poziom tsh a nie wiem co jeszcze oznacza ft4 czy powonnam zrobic usg tarczycy, i jakie podjąć dzialania, żeby sprawdzic co się dzieje ogólnie jestem apatyczna, ciągle zmęczona ale cukier mam dobry, wiec myslę że to moze byc tarczyca, oprócz tego mam dosyc sucha skore szczegolnie na lokciach i [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 862 Data: 1/27/2011 11:14:42 AM Liczba szacunów: 0
  • Wyniki badań TSH/FT3/FT4

    Temat
    Zdrowie i Uroda

    http://s5.ifotos.pl/img/tshjpg_wpnssaa.jpg Pomoże ktoś zinterpretować? Niby wszystko w normie ale troche wysoko FT3 a nisko FT4

    Odpowiedzi: 4 Ilość wyświetleń: 3051 Data: 10/31/2014 6:12:01 PM Liczba szacunów: 1
  • TSH, FT4, anty-TPO

    Temat
    Szybkie pytania bez logowania

    Jestem kobietą, lat.17 Ostatnio zrobiłam sobie badania na TSG,FT4 oraz anty-TPO wyniki są następujące -TSH 5,440 (norma 0,510-4,300) -FT4 1,30 (norma0,98-1,63) -anty-TPO 11 (norma 0-34) Co mam myśleć o tych wynikach? Na co dzień,czuję się zmęczona, ospała, bolą mnie mięśnie, jestem bardzo blada, słaba.

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1161 Data: 5/8/2015 12:02:57 AM Liczba szacunów: 0
  • Siema robiłem badania dzisiaj badałem ft3 ft4 shbg wyniki są takie: FT3 wynik 6,30 norma do 6,6 FT4 wynik 15 norma do 14.41 (lekko ponad) SHBG wynik 5 norma 10-51 czyli poniżej Czy jest powód do przejmowania się takim wynikiem?

    Odpowiedzi: 19 Ilość wyświetleń: 1876 Data: 12/6/2018 4:33:27 PM Liczba szacunów: 0
  • norma tsh ft3 ft4

    Temat
    Szybkie pytania bez logowania

    badaanie krwi wykazało: TSH 3-cia generacja 0,559 czy to jest prawidłowy wynik dla mężczyzny 73 lata ?, stwierdzam trudności w oddychaniu, szybką pracę serca i bolesne sutki w piersi, tętno ponad 90 uderzeń na minutę, ciśnienie 90 / 140

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1707 Data: 12/1/2010 12:26:01 PM Liczba szacunów: 0
  • Pytanie o Tsh ft3 i ft4

    Temat
    Zdrowie i Uroda

    Koledzy robiłem sobie TSH bo lekarz podejrzewał objawy. wyszło mi 1.83 wiec chyba ok. ale moje pytanie. Czy jeżeli chodzi o tarczyce to trzeba robić badanie FT, czy jak TSH jest ok to już lekarze nie kierują na ft3 i4??? tzn ze jak tsh jest normie to na ft nie ma potrzeby, jest ok czy moze byc ze tsh ok a ft 3 i 4 bedą złe???

    Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 801 Data: 6/2/2013 4:19:41 PM Liczba szacunów: 0
  • WYNIK FT4

    Temat
    Szybkie pytania bez logowania

    WITAM, PYTANIE PEWNIE NIEPOWAZNE A JEDNAK:) CZY WYNIK TSH 3,35; FT3 3,66; FT4 1,29 SĄ W PORZĄDKU? CZY WYNIK FT4 MOŻE BYĆ SYGNAŁEM CIĄZY? BARDZO USILNIE SIĘ O TO STARAMY Z MĘŻEM. DODATKOWO POZOSTAŁE BADANIA SA CHYBA W PORZĄDKU NO MOŻE OPRÓCZ CHOLESTEROLU. POZDRAWIAM M

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1328 Data: 3/18/2011 6:53:27 PM Liczba szacunów: 0