SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

mąka

  • Ile kalorii ma pizza?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] wykorzystując mąkę pełnoziarnistą lub przykładowo gryczaną i ryżową. Użycie wymienionych mąk gwarantuje, że posiłek będzie miał więcej wartości odżywczych (dzięki temu, że mąka jest nieoczyszczona). Co więcej, będzie bardziej bogaty w błonnik, dzięki czemu po jego zjedzeniu dłużej będziemy odczuwać sytość. Niżej znajdziesz link do łatwego i [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 173512 Data: 2017-07-29 12:38:43
  • Sklepowe sushi - które wybrać?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] – przygotowany ryż 73% (gotowany ryż, woda, ocet ryżowy, cukier, sól), ogórek 24%, pasta wasabi, algi czerwone (Porphyra yezoensis), (sos sojowy 3%) - soja 40%, woda, mąka pszenna, sól, cukier, (imbir marynowany 3%) - imbir 88%, cukier, sól, woda, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, (pasta wasabi 2%) - [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 24769 Data: 2017-10-30 10:06:31
  • [...] cukru pudru, syropu klonowego oraz masła. Do wykonania ciasta na naleśniki amerykańskie wystarczą cztery produkty, czyli: mleko (najlepiej, żeby było letnie), jajka, mąka, środek spulchniający. To ciasto jest nieco „cięższe” niż do naszych naleśników, placki te są znacznie grubsze. Smaży się je z obu stron na złoty kolor, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 10615 Data: 2017-12-31 08:51:30
  • Urozmaicona i dobrze zbilansowana dieta jest kluczowym elementem dobrego zdrowia. Zdrowy styl życia wspiera zarówno umysł, jak i ciało. Ważnym elementem diety są rośliny. Rośliny nie tylko odżywiają nasz organizm, ale mają również właściwości lecznicze. Najczęściej wybierane adaptogeny Jeśli masz do czynienia z przewlekłym stresem   Ashwagandha [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 6951 Data: 2020-05-21 10:59:16
  • [...] 0,004 mg/kg) mięso, ryby i drób – średnio 0,015 PPM (np. wieprzowina 0,05 mg/kg, wołowina 0,07 mg/kg, karp hodowlany 0,20 mg/kg) ziarna i produkty zbożowe 0,012 PPM (np. mąka pszenna 500 – 0,09 mg/kg, chleb pszenny 0,09 mg/kg) warzywa liściaste (np. sałata, brokuł, cykoria sałatowa, rukola, szpinak) - 0,054 PPM warzywa strączkowe (np. bób, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3377 Data: 2019-07-23 08:37:56
  • Dieta ketogeniczna dla wegetarian i wegan?

    Artykuł
    Diety i odżywianie

    Dieta ketogeniczna to dość restrykcyjny sposób odżywiania, który w dużym skrócie zakłada ograniczenie węglowodanów do minimum i spożywanie dużej ilości tłuszczu, jako głównego źródła energii. Stosowana jest głównie w celach zdrowotnych oraz redukcyjnych. Dieta ketogeniczna kojarzy się z produktami zwierzęcymi, ale stosuje ją także sporo wegetarian [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 973 Data: 2022-01-06 17:11:35
  • Na temat dietetyki i szeroko rozumianego stylu życia krąży wiele nieprawdziwych informacji. Często spotyka się negowanie określonego wzorca (np. ograniczenie lub rezygnacji z alkoholu i wyrobów tytoniowych) poprzez pokazywanie przykładów jednostkowych. Na zakończenie Prawdopodobnie identyczne skutki dotyczą sięgania po wysokoprzetworzone produkty [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2540 Data: 2021-02-26 09:12:15
  • Rogale Świętomarcińskie

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] Drożdże dodać do letniego mleka i odstawić na około 10 min. Jeśli będą używane suche drożdże należy wymieszać je z mąką. Dodać jajko i dokładnie mieszać. Suche składniki (mąka, cukier i sól) przesiać przez sitko i dokładnie wymieszać. Połączyć razem z połączonymi drożdżami i mlekiem, dokładnie wymieszać, do ujednolicenia się masy. Ciasto [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4744 Data: 2017-11-10 10:08:58
  • VEGEROSE ALLDEYNN - ocena produktu

    Artykuł
    Produkty i recenzje

    [...] odżywki, wówczas polecam dodać więcej wody. Skład Kompleks białek roślinnych (izolat białka grochu, koncentrat białek ryżowych, żurawinowych, migdałowych, konopnych), mąka ryżowa, błonnik akacjowy, olej MCT (4,4%), mąka kokosowa, mąka migdałowa, mąka z batata, aromaty, maltodekstryna, substancja zagęszczająca: guma celulozowa, siemię [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1115 Data: 2022-01-16 06:39:28
  • Pyszne gotowe posiłki o wysokiej zawartości białka

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] w bilans energetyczny, który nie zostanie nadszarpnięty. Skład: podgotowany ryż 42%, podgotowane mięso z kurczaka 24% (filet z kurczaka, sól), woda, sos sojowy (woda, soja, mąka pszenna, sól), ananas 2,5%, sok z ananasa 2,5%, papryka czerwona 2%, naturalny koncentrat soku jabłkowego, seler, marchew 1,5%, niemodyfikowana skrobia kukurydziana, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 12782 Data: 2018-05-08 08:59:42
  • Jaka dieta przy hipoglikemii? Czy mogę mieć hipoglikemie?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Hipoglikemia, czyli spadek poziomu cukru we krwi poniżej normy, jest coraz częściej diagnozowanym problemem, dotykającym zarówno osoby z cukrzycą, jak i zdrowe. Dolegliwości hipoglikemii mogą być nieprzyjemne, a nawet niebezpieczne, dlatego istotne jest posiadanie wiedzy na temat sposobów radzenia sobie z nimi. Co jeszcze ma znaczenie? Warto [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 388 Data: 2024-04-08 11:43:43
  • Najlepsza dieta na 2023 rok

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Nowy rok dla wielu osób to czas postanowień i zmian. Często wiele z nich dotyczy zdrowia, samopoczucia i co za tym idzie diety. Jednak wybór nowego modelu żywienia, bywa trudny, gdyż zalewają nas w radiu, telewizji, Internecie, czy nawet na mijanych przy ulicach bilbordach konkurujące informacje o dietach i cateringach dietetycznych.  [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1533 Data: 2022-12-13 20:07:03
  • Na czym polega dieta wolumetryczna - objętościowa?

    Artykuł
    Zawody - wyniki i relacje

    W dzisiejszym świecie, w którym coraz więcej osób zmaga się z nadwagą i otyłością poszukuje się skutecznych metod utraty wagi, a dieta wolumetryczna staje się coraz bardziej popularnym podejściem. Opiera się ona na prostym założeniu - spożywania pokarmów o niskiej gęstości kalorycznej, ale wysokiej objętości, co może skutecznie zaspokoić apetyt, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 288 Data: 2024-02-06 09:14:08
  • [...] zjada w tłusty czwartek 3 pączki, dostarczając tym samym około 800-1200 kcal. Czy tyle wystarczy, aby przytyć? Pączki twarogowe Na 6 porcji: ser twarogowy półtłusty – 250 g mąka owsiana/ mąka orkiszowa – 100 g dżem owocowy – 60 g jajko kurze  syrop klonowy – 50 g proszek do pieczenia – 3 g czas przygotowania: 30 minut. Przepis: Blendujemy [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 8986 Data: 2020-02-20 07:27:19
  • Budowanie siły i masy wymaga przede wszystkim odpowiedniego planu treningowego. I tu tkwi największa pułapka. Początkujący świetnie reagują, mogą ciągle zwiększać obciążenia, progresja wydaje się nie mieć końca. Niemniej później nie będziesz mieć punktu odniesienia, nie będziesz wiedział, dlaczego coś było skuteczne i nagle przestało działać. [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1211 Data: 2023-01-02 07:03:55
  • Dieta bezglutenowa - przykładowy jadłospis modnego żywienia

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Diety bezglutenowe ostatnio dość mocno zawojowały światem, chociażby z tego powodu, że część ludzi ma problemy z układem trawiennym. Często wszystkie bolączki przypisuje się właśnie glutenowi, który znajduje się w pszenicy, życie, owsie oraz jęczmieniu. Oczywiście eliminacja dla niektórych jest modą, nowym trendem, a dla niektórych koniecznością. [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3644 Data: 2018-02-16 10:29:26
  • Błonnik - dlaczego warto go jeść?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Błonnik, inaczej włókno pokarmowe, należy do grupy węglowodanów o złożonej budowie. Są to substancje pochodzenia roślinnego, które są nieprzyswajalne przez organizm człowieka, a prościej mówiąc, nie są one ani trawione, ani wchłaniane. Jednak w wyniku konsensusu dietetyków światowej klasy przyjęto, że 1 g błonnika jest w stanie dostarczyć 2,5 kcal [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4407 Data: 2017-06-30 23:43:28
  • Homocysteina jest aminokwasem pośrednim powstającym podczas metabolizmu metioniny. Według obecnej wiedzy naukowej jest niezależnym czynnikiem ryzyka choroby niedokrwiennej serca, choroby naczyń mózgowych (np. niedokrwienny udar mózgu), tętnic obwodowych i zakrzepicy żylnej. Owszem, przypadek kliniczny opisany w badaniu: “Hyperhomocysteinemia [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 10046 Data: 2017-09-05 10:21:13
  • [...] dołączysz do niej odpowiednią dietę oraz trening. Dziwaczne preparaty nieznanego pochodzenia omijaj dalekim łukiem. Zwykle głównym składnikiem odżywczym jest tam glukoza lub mąka. Na pewno w sklepie spożywczym kupisz kilkadziesiąt gramów mąki taniej, niż za 169 zł. Nie ma dróg na skróty i cudownych pigułek budujących mięśnie. Na [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 40404 Data: 2020-08-23 08:10:18
  • Jakie lody mają najmniej kalorii?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Lody na redukcji kojarzą się raczej z cheat'em, ale kto powiedział, że nie można zjeść lodów po treningu, jeśli mają ciekawy skład? Osobiście nie znam nikogo, kto nie przepadałby za lodami, każdy ma swój ulubiony smak. Jedni lubią, gdy lody oblane są białą czekoladą, inni zaś gorzką, a jeszcze inni wolą lody oblane czekoladą z orzechami. Swoich [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 24221 Data: 2017-10-09 09:59:42