[...] ponieważ można spowodować krwotok ! 2-gi dzień, 3- ci dzień- tak samo jak w pierwszym dniu. W trakcie kuracji najlepiej nie spożywać produktów białkowych ( mięsa, jaja, mleko, żółty ser, twaróg itp). 4. NERKI OCZYSZCZANIE NEREK Niektóre zewnętrzne objawy zanieczyszczonych nerek: 1. Pojawienie się worków pod oczami. 2. Białe kropki na [...]
Panie i Panowie pozwalam sobie umieścić na forum treść dłuższego artykułu pióra Arnolda Schwarzeneggera o bardzo intensywnym trenigu na mase i siłe. Artykuł jest w moim posiadaniu od ponad 10 lat czyli od czasu kiedy zainteresowałem się kulturystyką. Daty powstania nie potrafię podać bezpośredni. Redagując tekst do prezentacji na forum w dziale [...]
[...] trzeba poddać go obróbce termicznej niż np. biały ryż. Jest tak samo jak biały wykorzystywany do dań mięsny, deserów, dań rybnych, zup, ale też np. z niego można zrobić mleko ryżowe, czy mąkę ryżową. ryż PARABOLIED mówi się, że ryż ten jest czymś pomiędzy ryżem białym, a naturalnym. Jego mocnym plusem jest to, że nie klei się podczas [...]
[...] i wapnia z organizmu. W pewien sposób można zapobiegać temu niekorzystnemu procesowi, np. poprzez wypijanie większej ilości płynów oraz spożywanie produktów bogatych w wapń (mleko i jego przetwory). Niestety większość kulturystów ogranicza spożywanie produktów nabiałowych, a co 'mądrzejsi' eliminują je całkowicie z diety. Niekorzystny proces [...]
[...] znajdziesz na przykład tu : http://www.sfd.pl/Topic.asp?topic_id=73399 - wybieramy pełnowartościowe źródła białka - zapewniamy w diecie wystarczającą ilość błonnika - mleko i produkty mleczne uwzględniać powinniśmy w pierwszych 2 - 3 posiłkach Zasady można by mnożyć, podaliśmy jedynie najważniejsze, po szczegóły odsyłamy do działu [...]
[...] tak nisko jak tylko się da. Kalorie redukuję do 3000 dziennie i znowu jest u mnie si!!! Dzień 2 ostatniej fazy to jedzonko z niskim indexem glikemicznym jak warzywa, mleko, chude mięso, etc. Ostatnie uwagi: W skrócie jeśli żygacie, macie mdłosći odstawcie towar i nie próbujcie ponownie zaczynać przed upływem 36 godzin. Jeśli temperatura [...]
[...] Ludzie żyjący według jego wskazań starają się uzyskiwać białka z roślin, jednak do swojej diety włączają także jaja(„ovo" to po łacinie jajko- przypisek red.) oraz mleko i przetwory mleczne. Ci ludzie, podobnie jak najbardziej obsesyjni wegetarianie, wieżą, że spożywanie mięsa jest praktyką bardzo niezdrową. Jednak w związku z tym, że [...]
[...] grupy trądzik znacznie się zmniejszył, poza tym schudli i mieli niższy poziom insuliny we krwi. Chudy problem Innym podejrzanym o nasilanie trądziku jest odtłuszczone mleko. Uważa tak prof. Walter C. Willett, epidemiolog z Uniwersytetu Harvarda, współautor wydanej niedawno w Stanach książki "Dieta płodności". Winne mogą być nowoczesne [...]
Koktajle Koktajl 1 (standardowy lekki koktajl spożywany między posiłkami). - Mleko 0,5% (pół szklanki) - Mleko sojowe w proszku (2 łyżki) - Jajo kurze (białko) najbardziej wartościowe białko dla człowieka - Miód (1 łyżka) - Jogurt naturalny 3% (pół szklanki) Wszystko należy dokładnie zmiksować. Wartości odżywcze koktajlu: Białko - ok. 20 g [...]
[...] NABIAŁ: /SFD/2016/12/9/c1c7f223a8ae4de98f3d1865f0d33b91.jpg Produkty mleczne takie jak kefiry, jogurty, mleko, sery, twarogi, śmietany również dostarczają nam białka. Ilość białka w nabiale różni się mocno od siebie, w jogurtach jest ich nie wiele, sery dostarczają nam go [...]
Witam, jest to mój pierwszy post na tym forum :) Waga - 80 Wzrost - 183 Zapotrzebowanie ok 3400 - 3500 kcal w dni treningowe + 500 kcal = 4000 kcal Siłownia w tygodniu - pon,śr,pt. Poniedziałek i piątek ok 16:30 Środa ok godz. 8-10. Poniższa dieta jest na dni z treningiem popołudniowym czyli pon. i pt. Może będzie się wam wydawało że te 4000 to [...]
[...] pokryć zapotrzebowanie na niezbędne aminokwasy. Jest to bardzo ważne, ponieważ takie połączenia produktów są zalecane jako wzór w krajach rozwiniętych (np. płatki zbożowe + mleko) i w krajach rozwijających się (soja + ryż, soja + kukurydza, fasola + pszenica), gdy organizm człowieka straci więcej niż 14% całkowitej ilości białka w organizmie, [...]
[...] jak węglowodany jest magazynowany w organizmie w postaci tkanki tłuszczowej. Dobrymi, ubogimi w tłuszcz źródłami białek są, jaja, drób, ryby, przetwory sojowe, biały ser i mleko. 2. Węglowodany.Dzielimy je na trzy rodzaje: cukry, skrobię i włókno. -Cukry występujące w sposób naturalny w niektórych produktach spożywczych to na przykład fruktoza [...]