[...] bo szybo sie robią i łatwo zawsze wchodzą jak bym nie był przejedzony to zawsze je wcisnę jajko 2x mąka pełnoziarnista 110g odzywka białkowa 40g trochę proszu do pieczenia mleko 0,5% 100ml woda 160 ml i jako dodatki: 150g truskawek 1x jabłko pudding proteinowy wody w ciągu dnia piję około 3/4L z innych napojów wleci puszka coli zero do [...]
Witam, jako jeden z nowo zarejestrowanych przedstawie się etc. Mam na imie Darek, staż pol roku. Mam ponad 16 lat. Avatar to moje zdjecie. a teraz konkret: BMR: 1680 dziennie kalorii: 2016+500= 2600 a tak wyglada to z kalkulatora: Waga ciała : 70 Ilość białka na kg masy 2 Ilość węglowodanów na kg masy 4,3 Ilość tłuszczy na kg masy 1,8 [...]
Zaczyna sie lato wiec trzeba jakis koktajle owocowe dorzucic do dietki:) wiec tak jest kilka mozliwosci: Koktajl 1 (standardowy lekki koktajl spożywany między posiłkami). - Mleko 0,5% (pół szklanki) - Mleko sojowe w proszku (2 łyżki) - Jajo kurze (białko) najbardziej wartościowe białko dla człowieka - Miód (1 łyżka) - Jogurt naturalny 3% (pół [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] zabezpiecza tkankę mięśniową prze skutkami katabolizmu poabsorpcyjnego (nocnego). Na pewno warto, aby w naszej diecie znalazły się produkty mleczne oraz odtłuszczone mleko. Białko mleka zawiera również frakcje białka serwatkowego, chociaż nie jest to duża zawartość procentowa. Źródła białka mlecznego w diecie - odtłuszczony biały twaróg, [...]
Witam, Więc w tej chwili staram się stworzyć fundamenty diety, która w życie powinna wejść w okolicach sierpnia-września. Docelowo ma być 5 posiłków dziennie. Zapotrzebowanie wychodzi mi w granicach 2900-3200 w zależności jak liczę. Ostatnio jednak praca jest znacznie bardziej siedząca dlatego bardziej przymierzam się do tej dolnej granicy. W [...]
[...] tłuszcze i białka do tych 200 gram. Źródła: Tłuszcze- mct, olej kokosowy, masło, ryby, w małych ilościach olej lniany i sporadycznie oliwa Białko- drób, podroby, wpc, mleko, Węgle- ryż biały/paraboiled, ziemniaki, makaron żytni razowy Czitów nigdy nie ma i nie było. Rozkład posiłków: Przynajmniej 60 % kcal potreningowy, przed przejściem [...]
[...] z zasypianiem, przemęczenie, częste migreny. Migreny wyeliminowałem poprzez wizyte u okulisty, ale to już offtopic. Od kilku dni zaprzestałem jeść twaróg,jogurt oraz mleko... "zwykłe" mleko. Piję mleko bez laktozy. Czytałem jednak, że skaza białkowa może być mylona z nietolerancją laktozy, a objawy są bardzo podobne. Dowiedziałem się [...]
[...] (nigdy wszystko na raz); ziemniaki (tylko nieobrane - innych nie warto w ogole jesc) i pieczywo (tylko pelnoziarniste, ciemne) wylacznie z tluszczami i zielskiem ; >dalej - mleko nieskwaszone to zabojstwo - natomiast przetwory to podstawa - maslanka:], jogurty, - lacze zazwyczaj z ryzem i owocami - dalej: sery - lacze z zielskiem;) >i niech mi [...]
[...] czesto z nimi przesadzam Ograniczenia żywieniowe : poki co zadnych, ograniczaja mnie co najwyzej moje preferencje i zdolnosci kulinarne Nabial jadam sporadycznie, pije mleko do kawy (teraz staram sie ograniczyc kawe do 3 dziennie), jem twarog na noc Stan zdrowia: ogolnie czuje sie dobrze, niedlugo bede robic kompleks badan, wiec zobaczymy. [...]
[...] nie podawać nicków forumowiczów, gdyż nie chciałbym mieć tu wrogów ;-) Ponieważ należymy do ssaków to naszym pokarmem przez pierwsze lata po urodzeniu powinno być mleko matki. Początkowo na wyłączność, a następnie jest ono dominujące, podczas gdy w tym samym czasie otrzymujemy także ‘normalne’ pożywienie. Nie da się zaprzeczyć, że jako [...]
Na wstepie pragne nadmienic, iż jest to moja pierwsza dieta w życiu dlatego też zdecydowalem się na dietę zbilansowaną (art. Ellisa „zbilansowana diete redukcyjna - nowe spojrzenie") Waga 95 kg Wzrost 176cm Tkanka tluszczowa ok. 24% (cale zycie robie mase :D) Staż ok. 5 lat z przerwami niezaleznymi ode mnie (treningi siłowe ok. 3-4 w tygodniu) [...]
[...] (nigdy wszystko na raz); ziemniaki (tylko nieobrane - innych nie warto w ogole jesc) i pieczywo (tylko pelnoziarniste, ciemne) wylacznie z tluszczami i zielskiem ; >dalej - mleko nieskwaszone to zabojstwo - natomiast przetwory to podstawa - maslanka:], jogurty, - lacze zazwyczaj z ryzem i owocami - dalej: sery - lacze z zielskiem;) >i niech mi [...]
[...] na zróżnicowany udział składników odżywczych w soi jest ona wykorzystywana jako surowiec tłuszczowy – produkuje się z niej olej sojowy, białkowy, produkuje się z niej mleko sojowe, wykorzystywane do produkcji m. in. tofu, sufu oraz mąkę, która wykorzystywana jest jako składnik tekstotwórczy czy też np. w produkcji sosów czy makaronów. SO [...]
[...] jedną porcję produktu (153 g) dziennie w 500 ml wody. Spożywać raz dziennie, najlepiej zaraz po treningu. Informacje o alergenach: Wyprodukowano w zakładzie przetwarzającym mleko, jaja, gluten, soję, orzechy oraz składniki ryb i skorupiaków Uwaga! Beta-alanina może u niektórych osób powodować tymczasowe uczucie mrowienia na skórze. Produkt nie [...]
[...] papryka,ziola W swojej diecie ,wlasciwe w swoich posilkach jako dodatku mam zamiar uzywac : kakao ciemne,herbata(czerwona,zielona,zwykla),czarna kawa,jogurt naturalny,mleko,swieza wanilie,koncentrakt pomidorowy(jako dodatek do sosu z pomidorow),slodzik,ser mozzarela oraz sporadycznie:wiorki kokosowe,pistacje, Jak powyzej ,tutaj rowniez [...]