[...] Tutaj znajdziesz kilka ciekawych wskazówek: Wejdź 2. Technika - być może się powtarzamy, ale jest to bardzo ważny element każdego ćwiczenia. Technika i świadomość tego, jakie partie mają pracować, to przede wszystkim twoje bezpieczeństwo, a w dalszej kolejności efekty. Jeśli nie jesteś pewna, jak wykonać dane ćwiczenie, skonsultuj się z [...]
Papryka to jędrny, błyszczący i o specyficznym smaku owoc. Zaraz, zaraz… Jak to owoc? Przecież papryka to warzywo… To wcale nie błąd, ponieważ pod względem botanicznym papryka jest owocem (tak samo, jak ogórek, cukinia, awokado). Powstaje ona z kwiatu rośliny i zawiera w swoim wnętrzu nasiona. I to wystarczy, by uznać ją za owoc. Ostre odmiany [...]
Dieta to kluczowy element naszego zdrowia. Wielu z nas interpretuje to słowo jako okres, w którym zostają ograniczone kalorie i niektóre produkty. Zwykle pełen głodu, uczucia zmęczenia i niejednokrotnie frustracji. Dla sprostowania dieta to sposób naszego odżywiania. Każdy sposób, bo może być zdrowa, pożywna, ale i uboga w składniki odżywcze, [...]
[...] modyfikacje do sposobu odżywiania, aktywności, higieny snu itp. Jedną z korzystnych zmian jest dodanie do swojej diety warzyw bogatych w azotany. Co to za warzywa i jakie dają korzyści, dowiesz się z dalszej części artykułu. Przechowuj te warzywa w chłodnym, ciemnym miejscu, aby zmniejszyć utratę składników odżywczych i zużyj je w ciągu [...]
Awokado, znane również jako gruszka aligatora lub owoc maślany, jest w rzeczywistości rodzajem jagody, rosnącej w ciepłym klimacie. Skąd takie nazwy? Niektóre gatunki awokado mają kształt podobny do gruszki a skórkę pokrytą różnymi "guzkami", które nieco przypominają skórę aligatora. Ta potoczna nazwa jest bardzo adekwatna do wyglądu awokado. Owoc [...]
Jak często dodajesz fasolę lub inne rośliny strączkowe do swojego menu? I dlaczego tak rzadko? Wiele osób nie zdaje sobie sprawy z różnorodności, jakie dają nam do wyboru strączki. Rośliny strączkowe są bogate w składniki odżywcze, a jednocześnie są stosunkowo niskokaloryczne. Co zrobić, by strączki były łatwiejsze do strawienia? Pomimo [...]
[...] osobom nie udaje się osiągnąć zamierzonego celu nawet w kolejnych 10-20 latach! Dlaczego tak się dzieje? Przyczyn jest wiele. Oto przegląd najbardziej typowych pułapek, na jakie są narażone osoby chcące poprawić wygląd swojej sylwetki, a przede wszystkim zdrowie. Pułapka nr 4: Naturalne, czyli dobre dla odchudzania Nie. Posługujesz się błędnym [...]
Ogórki to popularne podłużne, chude i zielone "warzywa" ogrodowe. Technicznie rzecz biorąc, są to owoce z tej samej rodziny co arbuzy i dynie, ale większość ludzi uważa je za warzywa. Wynika to przede wszystkim z tego, że nie są słodkie i pasują bardziej do wytrawnych dań. Jak można wykorzystać ogórki w kuchni? Ogórki surowe, tak jak już zostało [...]
[...] ( za niedługo koniec szkoły wiec bedzie o stałych porach. ) 1.2 jajka 2.Płatki owsiane 60 g( robie omlet razem z jajkami albo osobno ) 3.Garść orzechów włoskich ( moga byc jakies inne ? ) lub olej lniany. 4.Jakies warzywka . ( prawdopodobnie pomidor do omletu. ) BTW posiłku B- 25 g ( nie za mało ? ) T- 28 WW- 46 [...]
Co by tu zmienić jakie dodać suplementy powiedziano mi że mam zmienić 2 śniadanie moglibyście mi zmienić to drugie sniadanie no jeśli trzeba to iwszystko inne tez śniadanie ( 7.00 ) - płatki 100g - rodzynki suszone 20g - odżywka białkowa - owoc kcal: 558 drugie śniadanie ( 10.15 ) - chleb 200g - szynka lub ser - warzywa do kanapek kcal: [...]
[...] naprawdę ciężko (-dla wegetarian), pamiętajmy że białka roślinne nie zawierają wszystkich aminokwasów niezbędnych organizmowi do prawidłowego funkcjonowania. Źródło białka jakie powinno się więc znaleźć w 1 posiłku to różnego rodzaju przetwory mleczne, mleko, jaja kurze i dobrym wyjściem była by odżywka białkowa. Nie możemy zapomnieć o zdrowych [...]
[...] się przywitać i przejść do rzeczy. Mój kolega był u dietetyczki polecaną przez wielu moich znajomych. Zmierzyła mu poziom tłuszczu, wody, mięśni, wagę i wzrost. Ogólnie jakieś 185cm wzrostu i 130kg wagi. Woda i tłuszcz, a sylwetka jak dzwon. Pod jego osobę ułożyła dietę redukcyjną na której ja sam będę się bazował po pewnych poprawkach. [...]
[...] okres mam w cały świat,nieregularny Preferowane formy aktywności fizycznej :areobowy Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty : brak Stosowane wcześniej diety : wszystkie jakie dotychczas wymyslono DIETA: Czasem myślę, że zanim się urodziłam to już się odchudzałam ;) Spożycie energetyczne ,do tej pory zwracałam głównie na kaloryczność produktu [...]
[...] I tak mam już nieco wzdęty brzuch. Gdyby waga nie szła podbiję węgle w okołotreningowych i śniadaniu. No i sprawa warzyw - jak wiadomo na równowagę kwas-zasadową. Tylko jakie wybrać tak żeby było i efektownie i ekonomicznie, bo wiadomo za warzywa tez trochę się zapłaci a nie jestem na własnym utrzymaniu. Pomidorów do wszystkiego przecież nie [...]
[...] zapotrzebowaniu na kcal wyszlo mi 1950 kalorii. Praca 8h raczej malo fizyczna. Co jem? Ciemne pieczywo(razowy, slonecznikowy), sery(duzo), szynka( malo), przetwory rybne (jakies pasty itp), warzywa do tego najrozniejsze(pomidor/salata/ogorek/papryka...), maslo roslinne(chyba stosunkowo duzo) (ma znaczenie ze prawie codzienniec cos z [...]
[...] wode polecacie do picia gdy cwicze na odchudzanie. Jakie masło jest najlepsze ? Jaki chlebek (jem czarny 7 ziaren) ? Lepiej gotowac ryz normalny czy brązowy ? Gotowane warzywa - wszystko jedno jakie ? Te rzeczy mnie interesują zanim zaczne ukladac plan. Prosze o odpowiedz, bede wdzieczny. Zmieniony przez - DzordzoAra w dniu 2008-04-08 09:41:38
[...] że to syf i wcale nie nadaje się do diety. 5) Dopiero zaczynam swoją przygodę z poważną dietą i "pakowaniem" i chciałem się dowiedzieć czy opłaca mi się od razu pić jakieś białka itd. ? Czy poczekać i jeżeli nie będę miał wystarczającej ilości w diecie to wtedy kupić i pić. Czekam na odpowiedzi i dziękuje z góry. P.S. Przepraszam że jest [...]
[...] Makaron nie tuczy, jest źródłem wartościowych składników spożywczych (m.in. skrobi i błonnika), jest niskokaloryczny i zawiera mało tłuszczu. Tuczące są za to dodatki, jakie do niego serwujemy - sosy, mięso, sery. Mrożone warzywa i owoce tracą cenne wartości odżywcze? Po części tak, ale są to straty niewielkie. Mrożonki są bardzo dobrym [...]
[...] potrzebnego mężczyznom choćby przy produkcji nasienia. Już 13-14-latki je produkują, gdy selenu nie ma, organizm pobiera go z mózgu. Stąd potem warcholstwo i rozróby, jakie wszczynają młodzi ludzie. Jeśli źle się odżywiamy, około czterdziestki zamieniamy się w staruszków. Koniec z seksem, stajemy się zgryźliwi, nieprzyjemni. Po [...]