Witam zebrałem kilka ciekawych informacji na temat jedzenia. Nie jest to może artykuł dla osoób, obeznanych w temacie ale myśle że nada się dla osób piszących "czy dacie rade ułożyć diete " macie tu podstawowe informacje na temat tłuszczu białka i węgli. Jeżeli przeczytanie teg postu jest zbyt trudne ... no cóż przypudrujcie noski Węglowodany - [...]
Jemy dużo warzyw i owoców. Produkty te zawierają duże ilości witamin. Często nawet nie wiemy nawet jakich. Zatem poniżej prezentuję wykaz, z którego dowiecie się w jakich produktach możecie znalesc niektóre z witamin i opis ich funkcji w organizmie: CHOLINA: -Ciecierzyca -Jarmuż -Biała Kapusta -Kalafior -Kiełki pszenicy -Lecytyna sojowa -Orzechy [...]
[...] niedoborów cynku. Cynk w znaczących ilościach znajduje się w takich produktach, jak: chude, czerwone mięso, wątróbka, ryby, owoce morza (w szczególności śledzie i ostrygi), groch, orzechy, nasiona dyni, kakao, bób i fasola. Bogate w cynk są także nie łuskane ziarna zbóż, lecz jego przyswajanie jest znacznie utrudnione ze względu na obecność [...]
[...] biały ryż (z wyjątkami), potrawy mączne 5. spożywanie węglowodanów, które mają pozytywny wpływ na poziom cukru IG<50 a w szczególności makaron sojowy, soczewicę, groch, fasole, warzywa zielone itp. 6. rezygnacja ze złych tłuszczy (masło, smalec, oleje rafinowane) na korzyść dobrych (oliwa z oliwek tłuszcz z gęsi, olej [...]
Witam ponownie. Wiele było na forum postów poświęconych błonnikowi, ale nie znalazłem informacji kompleksowej, w której podanoby również szczegółowe tabele produktów zawierających błonnik. Dlatego sądzę, że tych kilka informacji o błonniku zebranych w jednym miejscu nikomu nie zaszkodzi Poniżej znajdują się niezbędne przy układaniu diety [...]
[...] jest na forum. Jeżeli tak to proszę szanownych modów o kasację. A jak nie ma, to dla ogólnego pożytku... Wapń - mleko, żółte sery, żółtko jaj, skorupiaki, czekolada, figi, groch, fasola, jogurt, brokuły, migdały, nasiona słonecznika Fosfor - nabiał, mięso zwierzęce, ryby (tuńczyk, pstrąg, sardynki, makrela), drób, orzechy, warzywa strączkowe, [...]
Jubileuszowy „X Złoty Tur Cup", a zarazem „VII Puchar Świata zawodowców - Nemiroff World Cup 2009" zbliża się wielkimi krokami. Początkiem listopada w Warszawskim Hotelu Hilton przy Casino OLYMPIC Sunrise będziemy gościć najlepszą, światową czołówkę armwrestlingową. Nie zabraknie takich gwiazd jak John Brzenk z USA, Denis Cyplenkov z Rosji, Andrey [...]
[...] dla organizmu. Dlatego nie powinno się podawać białka jaj w stanie surowym (np. pić surowych jaj). Najwięcej biotyny jest w drożdżach i wątrobie, ale zawiera ją także groch, kalafior, grzyby, mleko. Osoby odżywiające się nieprawidłowo często cierpią na niedobory witamin spowodowane również złym ich przyswajaniem na skutek niedostatecznego [...]
[...] za funkcjonowanie enzymu wpływającego na poprawę sprawności wysiłkowej w warunkach beztlenowych. Bogatymi źródłami są: chude czerwone mięso, owoce morza, ponadto groch, fasola i bób. Jest też obecny w przetworach pełnoziarnistycch ale biodostępność ograniczają frakcje błonnika. Uzupełnianie 10-15mg na dobę. Magnez- obok potasu [...]
[...] dużo cukrów i węglowodanów złożonych, a avokado i kokos zawierają tłuszcz - dlatego są one bardziej kaloryczne i należy je ograniczać w diecie. Ziemniaki i niektóre warzywa (groch, fasola, kukurydza) zawierają skrobię, a soja - tłuszcz (olej sojowy) dlatego należy je w jadłospisie stosować w ograniczonych ilościach. Stosowanie produktów zbożowych [...]
[...] żółtej, zielonej: marchew, dynia, pomidor, szpinak, groszek, koper, szczypior, morela, melon). 9. Inne warzywa i owoce 10. Suche nasiona roślin strączkowych: Są obfitym źródłem białka i składników mineralnych, wśród nich wyróżnić można: groch, fasolę, bób, soczewicę i soję. 11. Cukry i słodycze: Są to produkty zawierające wyłącznie sacharozę.
[...] tego, zamiast budować mięśnie, będziesz je spalał. Aby nie znudzić się jedzeniem na okrągło mięsa, możesz kłaść na talerz także inne produkty bogate w białko: jajka, fasolę, groch, soję i tofu. Tłuszcz: stosuj pieprz cayenne Przyspiesz proces odsłaniania tarki na brzuchu, dodając do swoich posiłków odrobinę tej pikantnej przyprawy. "Zawiera ona [...]
[...] od zwierząt: mięso, jaja, nabiał, ryby i drób. Znacznie mniejszą wartość biologiczna posiadają zawarte w produktach roślinnych takich jak pszenica, fasola, kukurydza, ryż, groch, orzechy. One powinny być mieszane z białkiem zwierzęcym w celu osiągnięcia najlepszych rezultatów. Białko zwierzęce są znacznie łatwiej od roślinnych zmieniane w [...]