Przeglądając forum widzę, że jednym z najczęściej wałkowanych tematów jest kwestia gainerów. Nie mówię już tutaj nawet o początkujących małolatach, którzy uważają wiaderko gainera za środek gwarantujący im 50 cm w łapie, ale także o doświadczonych forumowiczach polecających na lewo i prawo tą odżywkę jako uzupełnienie diety. Osobiście zaś uważam [...]
Witam. Zaczne od tego ze wkoncu jestem zmotywowany do systematycznych treningow, przestrzegania dietey, nawet fajek juz nie pale miesiac koniec z niezdrowym trybem zycia, koniec! Od miesiaca chodze na silownie pierwszys tydzien taki na rozruch bez konkretnego planu, kolejne 3 taki plan jaki przedstawie ponizej. 3 tygodnie takze jem mnie wiecej [...]
UWAGA !! prosze nie wpisywać sie dopóki nie doczytasz do końca postu!! Ostatnio zauważyłem że wiele osób pyta ile waży np. średnie jajko, banan, łyżka czegoś tam. Idea tego postu jest taka, żeby każdy wpisywał tutaj gramatury różnych produktów produktów. Uwaga!! I teraz prośba. Prosze wszystkich żeby nie wpisywali tutaj tekstów w stylu "świetny [...]
[...] marchew, dynia, sałata, buraki, pietruszka, seler, brokuły, kalafior. Mogą być one gotowane lub podawane w postaci surówek lub sałatek. Nie jemy warzyw strączkowych (groch, bób, fasola), kapusty, rzodkiewki, ogórków. Dobrze tolerowane są niewielkie ilości fasolki szparagowej, groszku zielonego, kapusty kiszonej i kapusty włoskiej. Jako [...]
[...] (kwas foliowy) Źródła: drożdże, wątroba, kiełki pszeniczne, kurczak, otręby pszenne, pełnoziarniste pieczywo, szpinak, żółtko jaja, szpinak, natka pietruszki, fasola biała, groch. Działanie: Uczestniczy w tworzeniu kwasów nukleinowych DNA i RNA, syntezie aminokwasów, puryn, pirymidyn, bierze udział w procesie podziału komórek. Współuczestniczy z [...]
[...] gwałtownie, zeby skóra miała czas przyzwyczaić się do nowych warunków = JEDZ pożywienie z dużą ilością krzemu i witaminy E => chleb razowy, płatki owsiane, otręby, fasola, groch i warzywa korzeniowe + białko = tabletki antyandrogenne ( Diane ) a potem normalna antykoncepcja hormonalna => NIE RADZĘ :) = wkładki silikonowe => a fuuuuj, feeee :( [...]
Lista niektórych produktów, ich przybliżonych miar i ilości w gramach. 1 płaska łyżeczka = 5 ml; 1 płaska łyżka = 10 - 15 ml Nazwa produktu Miara Masa w g. Mleko i przetwory mleczne Mleko 1 szklanka (1/4 l) 200-250 Mleko w proszku 1 płaska łyżka 12--15 Śmietana 1 łyżka [...]
[...] kawa i herbata. Pieczywo:Wszelkie pieczywo swieze i wszelkie pieczywo razowe. Produkty zbozowe i przetwory maczne i straczkowe:Kasze grube, nie przetarte, kluski kladzione, groch, fasola, soja,bob,grube makarony. Mleko i jego plynne przetwory:Maslanka, serwatka, kefir, jogurt. Sery:Sery twarde, fermentowane. Jaja:Gotowane na twardo, jajecznica, [...]
[...] owoców ( 1-3 % ). Białka niepełnowartościowe mają mniejszą wartość biologiczną. do nich należą białka roślinne zawarte głównie w suchych nasionach roślin strączkowych, jak: groch, fasola, bóg, soczewica, (około 20 %) , w produktach zbożowyc jak: pieczowy zwłaszcza razowe, mąka i makarony, kasze ( 8- 13 % ). Oto przykłądy łączenia białka [...]
[...] a jego skład aminokwasowy jest najbardziej spośród produktów roślinnych zbliżony do białka mięsa. Pod względem zawartości białka soja przewyższa swoich bliskich krewniaków - groch i fasolę. Suche ziarna soi są nieco bardziej kaloryczne od ziaren grochu czy fasoli: 100 g suchych ziaren soi dostarcza 385 kcal, a grochu i fasoli - 290 kcal. Jej dość [...]
[...] kukurydzy są stosowane w wielu środkach spożywczych(przetworach mięsnych, galaretkach, maśle orzechowym, serach, ciastkach) Ryż rzadko uczula. Rośliny strączkowe(soja, groch, fasola, soczewica): Wśród tej grupy soja jest najsilniejszym alergenem. Produkty sojowe coraz częściej są stosowane w pokarmach( hamburgery, wyroby garmażeryjne) [...]
[...] witaminy E i witamin z grupy B. Ze względu na kaloryczność (100 g to 600-650 kcal) nie powinniśmy jednak zjadać więcej niż 8-10 sztuk dziennie. Soja, soczewica, fasola, groch, bób, ciecierzyca są ważnym źródłem białek i skrobi. Dostarczają dobrych tłuszczów i witaminy E, zawierają też witaminy z grupy B (przeciwdziałają miażdżycy), potas [...]
[...] poty nudności duszność Źródła witaminy B1 Źródłem Witaminy B1 są produkty zbożowe grubego przemiału, mięso, wędliny (szczególnie wieprzowina), rośliny strączkowe - groch, fasola oraz , drożdże, orzechy, nasiona strączkowe, ryby, owoce i warzywa. ,Tiamina jest zgromadzona głównie w warstwie zewnętrznej ziaren zbóż dlatego też procesy [...]
[...] żelaza są naturalne, mało przetworzone produkty spożywcze jak, podroby, chude czerwone mięso, ryby, zielone warzywa (chlorofil ma podobną budowę chemiczną do hemoglobiny), groch, owoce, ostrygi, zioła. Istotny wpływ na zawartość żelaza w pokarmach ma sposób ich przyrządzania. Podczas długotrwałego gotowania żelazo przedostaje się do wylewanej [...]
oto moje rady: DIETA 1000 kcal: zaleca zjadanie 5 niewielkich posiłków dziennie. Muszą być możliwie równo rozłożone w czasie(przerwy między nimi nie powinny być krótsze niż 3 godziny). Nie wolno nic podjadać między posiłkami, ale można pić niegazowaną wodę mineralną (1,5-2 litry dziennie). Najważniejsze w tej diecie jest to, że wszystko co zje się [...]