[...] od 1-10 czuję lekki dyskomfort i oceniam go na 1 (więc dzień jak co dzień). Wbrew zaleceniom lekarza piję miętę i dalej zażywam bakterie jelitowe. Może jutro odważę się na enzymy trawienne i zobaczymy co się będzie działo. Nie rozumiem tylko zupełnie dlaczego, skoro ten lekarz nie wie co mi jest, to nie wypisał mi skierowania do gastrologa A [...]
[...] tłuszcze fatalnie wyglądają. Te 2 dni były trochę szalone, jutro też w sumie zalatana będę więc ta miska pewnie też za ładna nie wyjdzie. Ale jest dobrze. Codziennie biorę enzymy raz dziennie i tabletki jelitowe i dolegliwości, poza małą zgagą i odbijaniem się właściwie mi nie dokuczają. Z warzyw w ciągu tych 2 dni to papryka, dużo pomidorów i [...]
Spotkałem się gdzieś z artykułem, biochemicznym chyba, z którego wynikało że jajka/mięso/podroby zawierają witaminy i gotowe enzymy potrzebne do ich strawienia. Czyli można by wnioskować, że w takim przypadku nie powinno dochodzić do zakwaszenia. Mógłby ktoś z większą wiedzą na temat rozjaśnić trochę? SOG dla Ciebie Studi za ciekawy art /pzdr. [...]
Enyzmy do strawienia witamin? Nie wiem za bardzo co to ma wspolnego z zakwaszeniem organizmu. Miesa ma enzymy wlasne, takie jak katepsyny czy kalpainy, ale nie ma to zbyt wiele wspolnego z rownowaga kwasowo-zasadowa.
Tydzień III –dzień 1. Dwa przedostatnie koła przed sesją za mną, raczej zaliczone, jedno w granicach 90%, drugie 50% . Jeszcze tylko matma, która powoli obczajam i z głowy, do 23 – egzamin z biologii. słaba jakoś, fotki, czarno biała lepiej wygląda DIETA: Dopadł mnie brak apetytu, rozgotowałem makaron i zasuszyłem mięso, ale [...]
To sie ciesz, szukaj mleka od krowy nie ma zdrowszej postaci mleka jak mleko surowe nie poddane obrobce (masz tam bakterie pomagajace je trawic, masz enzymy, jest pokarmem idelanym dla ludzi trwiacych laktoze a jak nie trawisz to daj tym bakteriom popracowac by przerobiły czesc laktozy - mleko zsiadle sery nie stanowia problemu), kampania przeciw [...]
a tam bez sensu, kazdy od czegos zaczyna ... co do wzdęc to widac ze kapusta ci niezle daje popalic, masz enzymy trwienne? no i druga sprawa do kapusty piaj albo herbatek z kopru albo dodawaj sporej ilosci kminku