[...] w Miami dzięki Jamesowi McLamore i Davidowi Edgerton. W Polsce pierwsza restauracja została otwarta w 2007 roku, aktualnie jest ich około 100. Następnym mocno kalorycznym burgerem i dobrą alternatywą dla Big Kinga XXL jest Double Whopper (836 kcal, białko 45 g, tłuszcz 50 g, węglowodany 50 g), zawiera ponad 100 kcal mniej niż Big King XXL, [...]
Jeden z najbardziej znanych dostawców jedzenia i burgerów Burger King, wreszcie przyznał się do używania mięsa końskiego w swoich kanapkach. Wcześniej zaliczył już kilka wpadek, ale za każdym razem zaprzeczał tej informacji i tuszował sprawę wywierając naciski na odpowiednie organizacje, które protestowały przeciwko używaniu końskiego mięsa w [...]
[...] Jedną z propozycji jest Vege Burger od ALLNUTRITION. Dostępne są dwa rodzaje — orkiszowy i jaglany. Na pierwszy test wybrałam orkiszowy. Zwykle kupując takiego roślinnego burgera mamy już gotowe kotlety, które wystarczy podsmażyć na patelni. W tym przypadku jest to zestaw „zrób to sam". Sypka forma burgera może nieco odstraszać, ale już po [...]
/SFD/2019/4/22/d0c4dd972d224234b6333cfc316ec07f.jpg W dniu dzisiejszym ruszamy z testami nowości od Allnutrition 10 x Vege Burger https://www.sfd.pl/sklep/produkt_img/VEGE_BURGER_JAGLANYORKISZOWY_i39882_d1200x1200.png Smaki Jaglany, orkiszowy 2 x Strawberry In Jelly https://www.sfd.pl/sklep/produkt_img/Strawberry_In_Jelly_i39544_d1200x1200.png 2 [...]
Odpowiedzi: 23 Ilość wyświetleń: 2606 Data: 4/22/2019 4:55:19 PM Liczba szacunów: 9
Przedstawiam Wam mojego burgera z bułką/chlebem z siemienia lnianego. Zgodnie z facetem swierdziliśmy, że wypada lepiej niż zwykły hamburger i jest bardziej sycący. /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD/392928f1b58a442aaa491e70d6231584.jpg Wartości odżywcze burgera z podwójną bułką: 468kcal 30g białka 36g tłuszczu 0,5g węglowodanów(net) Bułka*: 1,5 szklanki [...]
Odpowiedzi: 40 Ilość wyświetleń: 17639 Data: 7/25/2012 7:07:58 PM Liczba szacunów: 0
[...] bawarskiej sól, pieprz Przygotowanie: Cielęcinę zmielić dodać solidną ilość świeżo mielonego pieprzu, łyżeczkę mleka, 2 łyżki oleju, dokładnie wymieszać i uformować burgery. Mi z tej ilości mięsa udało zrobić się pięć, 80 g burgerów. Można zawiną je w folię i odłożyć do lodówki na pół godziny(lub od razu smażyć). Fasole ugniatam widelcem [...]
Odpowiedzi: 3 Ilość wyświetleń: 2839 Data: 11/7/2015 6:08:50 PM Liczba szacunów: 7
Siemanko :) Wrzucam przepis na mojego burgera na LOW CARBIE wchodzi jak złoto :) %-) Z zamiłowania do gotowania :Dhttp://www.editer.pl/fotka/6ae124e82ea46958d269bf9fb7428c0c_1.jpg Czego nam potrzeba? bułka żytnia x1 sałata masło 15gram ogórek pieczarki cebulka mięso mielone (ja mam z szynki wieprzowej 20bialka/5 tluszcza na 100gram) 200 gram 1x [...]
Odpowiedzi: 13 Ilość wyświetleń: 4510 Data: 1/24/2015 5:54:59 PM Liczba szacunów: 0
[...] pieprz Przygotowanie: Wołowinę zmielić, dodać do niej kilka kropel wody(lub miękkiego masła jak w moim przypadku), dokładnie wymieszać i uformować dwa równej wielkości burgery. Następnie owinąć w folie spożywczą i schłodzić w lodówce. Po schłodzeniu wyciągamy i nacieramy burgery lekko olejem aby nie przyklejały się podczas grillowani i [...]
Odpowiedzi: 9 Ilość wyświetleń: 2589 Data: 7/15/2015 9:14:03 PM Liczba szacunów: 8
Cześć , mam zamiar zrobić burgera ale nie chce zwykłej mielonej bo ma dużo tłuszczu zazwyczaj z 20 g na 100 , a mam dietę low fat , mogę zrobić z tatara ? Ma dobre makro a jest to przecież wołowinka ? Będzie to dobre ? Mięso zazwyczaj smażę z 5-8 min na stronie na ,, kapcia '' bo tak lubię :)
Odpowiedzi: 9 Ilość wyświetleń: 12816 Data: 3/31/2017 8:11:37 PM Liczba szacunów: 2
[...] jest podobny : 1. Bułka, sałata, trochę majonezu, kurczak, 2 plasterki pomidora. 2. Bułka, sałata, trochę majonezu, trochę cebuli, 2 czy 3 plasterki kiszonego ogórka, 2 burgery mielone. Pytanie jest stąd ponieważ pracuje w tym miejscu więc mam dostęp duży do ich jedzenia. Poza tym nie mieszkam w Polsce teraz, ani w anglojęzycznym kraju i [...]
Odpowiedzi: 6 Ilość wyświetleń: 3022 Data: 8/11/2011 7:26:17 PM Liczba szacunów: 0
[...] na to, że często zdarza mi się jeść suchą pierś z kurczaka z ryżem - co jak wiemy jest ochydne - pomyślałem, że podczas ataku lenistwa mógłbym sobie sporządzić na szybko burgery. W środku standard: ogórek, pomidor, sałata, jakiś majonez. Kurczaka chce zrobić w grillu, posiadam taki mały domowy grill, który bardzo fajnie się sprawdza, [...]
Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1164 Data: 11/29/2013 9:53:00 PM Liczba szacunów: 0
Witam. Mam pytanie. Jestem na redukcji. Czy jedzenie raz - dwa razy w tygodniu burgera wołowego z restauracji (bułka pszenna,200g mięsa wołowego, bekon,cebula,pomidor,ser cheddar) może skutecznie utrudnić redukcje tkanki tłuszczowej czy jak wlicze go w dzienny bilans kaloryczny (wydaje mi się że będzie to jakieś 800kcal) nic się nie stanie? Jak [...]
Odpowiedzi: 17 Ilość wyświetleń: 3258 Data: 6/12/2019 6:09:51 PM Liczba szacunów: 11
Zachęcam do zainteresowania się niecodziennym wyzwaniem podjętym przez Bogumiła Jankiewicza, który chce udowodnić, że jedzenie posiłków w burgerowniach wcale nie musi negatywnie wpływać na sylwetkę. Od połowy kwietnia jego dieta składa się wyłącznie z dań z oferty Bobby Burger. Celem eksperymentu jest zmniejszenie wagi o 20 kg w 2 miesiące bez [...]
Odpowiedzi: 10 Ilość wyświetleń: 1205 Data: 6/3/2016 1:05:32 PM Liczba szacunów: 0
Witam W tym temacie proszę umieszczać zgłoszenia do testu https://www.sfd.pl/Test_Allnutrition_Vege_Burger%2C_Strawberry_Cherry_In_Jellly%2C_Protein_Chocolate-t1188725.html Oraz wszelkie pytania dotyczące go.
Odpowiedzi: 79 Ilość wyświetleń: 3866 Data: 4/22/2019 4:56:36 PM Liczba szacunów: 13
siema w Lidlu, ale w Niemczech mam mozliwosc kupienia burgera wołowego o takim makro bialko 18.0g, tluszcz 18,0g (nasycone 8,4g) i wegle 0g. Co myslicie o wlaczeniu go do redukcji jakos zastapic piers?? /SFD/2017/2/10/6614fd4ac90549419aa557fe59cf812a.jpg /SFD/2017/2/10/b9db6f12d9f34bcd866d608751386e87.jpg
Odpowiedzi: 11 Ilość wyświetleń: 2402 Data: 2/10/2017 10:52:04 PM Liczba szacunów: 0
Jaki smak burgera waszym zdaniem jest najlepszy? Chodzi o burger: https://www.sfd.pl/sklep/ALLNUTRITION_VEGE_BURGER_JAGLANYORKISZOWY-opis39882.html Jaki smak sosu waszym zdaniem jest najlepszy? Chodzi o sos: https://www.sfd.pl/sklep/ALLNUTRITION_Classic_Sauce_-opis39413.html#opinie Jaki smak sosu słodkiego waszym zdaniem jest najlepszy? Chodzi o [...]
Odpowiedzi: 4 Ilość wyświetleń: 406 Data: 7/27/2019 5:47:29 PM Liczba szacunów: 2
Witam czy ma ktoś pojecie ile mniej wiecej tłuszczu maja te "burgery wołowe" z auchana sa one produkowane u nich i niestety nigdzie nie mogę znaleźć informacji na ten temat :/
Odpowiedzi: 7 Ilość wyświetleń: 3058 Data: 2/13/2014 12:41:49 PM Liczba szacunów: 0
Czesc , mam zamiar zrobic burgera ale nie chce zwyklej mielonej bo ma duzo tluszczu zazwyczaj z 20g na 100 , a mam diete low fat , moge zrobic z tatara ? Ma dobre makro a jest to przecież wołowinka ? Bedzie to dobre ? Mieso zazwyczaj smaze z 5-8 min na stronie na ,, kapcia '' bo tak lubie :)
Odpowiedzi: 8 Ilość wyświetleń: 1488 Data: 3/31/2017 8:01:12 PM Liczba szacunów: 1
Witam ! Zakładam ten temat w tym dziale ponieważ uważam, ten dział za luźniejszy. Nie w odżywianiu. Znacie jakieś fajne przepisy na burgera proteinowego ? Szukałem w Kuchnia SFD i znalazłem tylko kilka. Może macie jakieś ciekawe sugestie. :-)
Odpowiedzi: 4 Ilość wyświetleń: 1137 Data: 3/24/2013 10:10:41 AM Liczba szacunów: 0