SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

białko płynne

  • Czy warto kupować białka jaj? Płynne białko jaj

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] o niewiadomym pochodzeniu. Dzikie jaja to nic innego jak świeże białka kurzych jaj. Jedna butelka płynnego produktu to aż 32 białka kurzych jaj, czyli ok. 10 porcji. Płynne białko jaj - Podsumowanie Dzikie Jaja to duże ułatwienie dla osób, które nie wyobrażają sobie dnia bez omleta czy jajecznicy lub dla tych, które ograniczają spożycie [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 8174 Data: 2019-04-15 13:13:07
  • [...] jednak największy nacisk położono na ich rolę w budowaniu masy i siły mięśniowej, a także odchudzaniu. Zapoznając się z treścią poradnika, dowiesz się, w jaki sposób białko wspiera anabolizm organizmu, jak przyczynia się do regeneracji mięśni zmęczonych po treningu, w jakich ilości i porach powinno się je spożywać, ile ma kalorii czy ile [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 70346 Data: 2018-08-22 06:14:50
  • W pierwszej części choć powierzchownie przedstawiłem mechanizmy, które stoją za dezinformacją. Ludzie o wiele chętniej uwierzą w proste przekazy, które zawierają kłamstwa, niż w skomplikowaną prawdę. Dlatego ludzie dokonują ciągle złych wyborów żywieniowych, kierują się uprzedzeniami, mitami i propagandą. Swój udział w pogłębianiu zamieszania mają [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2326 Data: 2019-07-18 09:11:55
  • Dieta redukcyjna nigdy nie jest prostym procesem. Gdyby tak było, nie byłoby ogromnego społecznego problemu z postępującą otyłością. Oczywiście nie u każdego problem z utrzymaniem wymogów diety redukcyjnej jest identyczny. Między każdym odchudzającym się różnić się mogą nie tylko główne przyczyny, występowania problemów z utrzymaniem diety [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2751 Data: 2021-06-08 18:04:43
  • Co jeść aby mięśnie rosły?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] ten rodzaj białka jest spożycie ich tuż przed snem lub zaraz po treningu. W tym miejscu należy rozwiać wszelkie mity związane z salmonellą i surowymi jajkami. Pasteryzowane białko jaj kurzych takie jak sprzedawane w kilogramowych butelkach gotowe płynne białko jaj SFD DZIKIE JAJA, jest poddawane obróbce cieplnej, czyli pasteryzacji. Dzięki temu [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4583 Data: 2019-07-25 14:10:09
  • Produkty spożywcze zawierające białko. Białka w jedzeniu

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Powszechnie wiadomo, że białko jest niezbędnym elementem diety, a jego odpowiednia podaż jest istotna do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu. Ma szczególne znaczenie dla osób aktywnych fizycznie, odchudzających się oraz budujących masę mięśniową. Proteiny stanowią podstawowy budulec mięśni, są niezbędne do regeneracji tkanek, są [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 10070 Data: 2017-07-16 13:09:43
  • Jakie jajka najlepiej jeść?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Jajka stanowią codzienny i właściwie nieodłączny element naszej diety, z wykluczeniem tych, u których wykryto nietolerancję na ten produkt. Są symbolem życia, świeżości, te kurze kojarzą się nam z Wielkanocą, ale w Polsce i nie tylko coraz częściej kosztujemy nowości, między innymi strusich jaj, które zakupić można zazwyczaj u hodowcy. Jakie są [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 17587 Data: 2017-09-24 10:48:43
  • [...] przygotowanie, jego dieta wyglądała dość ekstremalnie. W styczniu i lutym głównymi składnikami diety była wołowina i gotowane mięso cielęce. Z kolei w marcu spożywał głównie białko, którego źródłem było 70 gotowanych białek z jaj... codziennie! Z jego wypowiedzi wynika, że zjadał 10 białek co 1,5- 2 godziny. Zhang Nu powiedział, że absorpcja i [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 20646 Data: 2018-04-18 23:09:22
  • Co z tymi jajami?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] pakowania, niestety ten rodzaj jaj bardzo rzadko można spotkać w sklepach. Klasa A to klasa spotykana zazwyczaj w sklepach, są świeże, skorupka nie powinna być popękana, a białko powinno być płynne i zbite, Klasa B to jajka tak zwanej drugiej klasy. Klasa C jajka te są przemysłowe, niesortowane, nie nadają się one do sprzedaży detalicznej. A [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3198 Data: 2017-09-16 12:06:46
  • Czy warto pić surowej jaja? Czy picie surowych jajek szkodzi?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Czas płynie, a ludzie ciągle powielają te same mity i kłamstwa. Źródła mitu o surowych jajkach są różne, niestety duży wpływ na zachowania ludzi mają filmy. Bardzo dużo zamętu wprowadziła seria filmów „Rocky”. Jest to tak samo realistyczny film, jak seria „Rambo”. Podsumowanie To, że filmy z Hollywood powielają patologiczne zachowania, wcale nie [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 25071 Data: 2019-11-07 09:47:00
  • Kolagen to białko w organizmie człowieka odpowiedzialne za strukturę skóry, kości, ścięgien i więzadeł. Można go również znaleźć w zębach, rogówkach lub naczyniach krwionośnych. Jest głównym składnikiem strukturalnym tkanki łącznej, stanowiąc około jednej trzeciej białka w ludzkim organizmie. Podsumowanie Jak widać, kolagen to istotne białko, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 5118 Data: 2021-02-26 16:03:49
  • Awidyna - powód dla którego warto gotować jaja

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Czasem spotykamy kulturystów "starszej daty", za których czasów jadło się mieszanki surowego jaja, jako formę szybkostrawnego białka w okresie okołotreningowym, ale i nie tylko. Traktowali oni tego typu szejk jako znakomite źródło białka, które w jaju jest wzorcowe pod kątem profilu aminokwasów. Czasem mity przenoszące się choćby z filmów akcji [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 10860 Data: 2017-05-05 10:02:00
  • Paweł Jabłoński - ocena sylwetki

    Artykuł
    Sylwetki i porównania

    Powrót utytułowanych zawodników po kilku latach wzbudza zawsze duże emocje. Wracają z reguły dużo lepsi sportowo, bardzo dobrze przygotowani. Świadoma praca treningowa wykonywana przez wiele lat przynosi efekty wizualne, z reguły bardzo dobrze wpływa na gęstość, kształt i rozmiar mięśni. Scena ma swoją moc, kto raz się tam znajdzie zawsze chce tam [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 5775 Data: 2018-02-10 08:41:06
  • Jajka - gotowane czy surowe? Czy warto pić surowe jajka?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Jajka są dobrym źródłem białka oraz zdrowych tłuszczów, pod warunkiem iż nie pochodzą z hodowli przemysłowej. Naukowcy oceniali, w jakim stopniu jajka są przyswajane do ustroju człowieka. Podawano 25 g gotowanego lub surowego jajka znakowanego izotopami. Wniosek Obróbka cieplna znacząco poprawia przyswajalność jajek. Prawdopodobnie różnica w [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 5982 Data: 2020-05-22 11:47:08
  • Białko(płynne)

    Temat
    Odżywki i suplementy

    Jestem nowym uzytkownikiem. mam na imie łukasz.173wzrostu 63 kg.niedługo będe brał białko w płynie i chciałbym zapytac czy jesli bym pil 0,5 litra dziennie to czy by mi nie zaszkodziło Mam jeszcze problem jak zrobić dobrze brzoch?? Prosze o porade

    Odpowiedzi: 5 Ilość wyświetleń: 2893 Data: 2006-01-15 18:42:00 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • białko płynne pasteryzowane opinie

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    znalazłem takie coś w necie 1kg takiej masy to ok 34 jajka? ktoś stosował? jakies opinie? Potrzebuje takie cos do placków owsianych bo codzienne papranie sie w jajkach to jakas masakra.

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 702 Data: 2013-10-09 20:12:51 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • http://www.sfd.pl/sklep/produkt_img/Farma_Bialka_-_100_Plynne_Bialko_Jaj_i36082_d400x400.jpg OPIS Płynne białko zawiera w 100% białko jaj. Nic więcej! ​ 32 białka jaj kurzych w jednej butelce Bez dodatków i konserwantów Pyszne i bardzo łatwe w przygotowaniu jajecznicy czy omletu, pieczenia, gotowania Dzięki pasteryzacji, idealne do spożycia na [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2017-03-15 10:59:59 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Zdarzyło mi się dziaranie, więc chwilowo siłka odchodzi na dalszy tor. Mam do popylenia 12 litrowych kartonów białka jaj pasteryzowanego - ~9g białka/100ml. Idealne, tanie, szybkie i beztłuszczowe źródło białka np. po treningu - ja jako źródło białka waliłem w posiłku potreningowym jajeczniczkę z 500ml (pół kartonu). SPRZEDAJĘ PO KOSZTACH bo [...]

    Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 6768 Data: 2014-03-05 21:10:54 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • płynne białko jaj

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    mam pytanie odnośnie płynnego białka jaj. czy ktoś może wie ile to kosztuje bo za chiny nie mogę namierzyć ceny w necie. piękne oferty a najważniejszego nie ma. orientuję się ktoś? bo po co wyrzucać żółtka? no chodzi mi np. o koszt 1kg takie płynnej masy:)

    Odpowiedzi: 11 Ilość wyświetleń: 3183 Data: 2010-04-13 16:13:41 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Płynne białko jaj kurzych

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    Witam! Chciałem się dowiedzieć czy ktoś próbował i ma w swojej diecie takie białko ? Czy można śmiało kupować? eifix plynne bialko jaj kurzych 1kg Zmieniony przez - domer w dniu 2015-05-26 12:53:31

    Odpowiedzi: 6 Ilość wyświetleń: 2728 Data: 2015-05-22 06:08:58 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)