Aktualizacja 11.12.2023 Chyba każdy z nas wie, że należy spożywać odpowiednią ilość białka. W przypadku przeciętnego Kowalskiego najczęściej zaleca się wielkość zbliżoną do oficjalnych zaleceń 0,8-1 g na kilogram masy ciała. Jednak zalecenia dotyczące spożycia białka dla osób aktywnych są dużo większe - średnio od 1,4 g do 2,2 g (a czasami więcej) [...]
[...] i wzmaga kurczliwość włókien mięśniowych. Dawkowanie: dzień treningowy: 3g przed treningiem, 3g po treningu dzień nietreningowy: 3g rano i 3g po południu SFD Nutrition WPC Protein Plus 750g WPC PROTEIN PLUS to najwyższej jakości białko o dużej aktywności anabolicznej oraz wysokiej wartości biologicznej. Zawiera aż 26,4g* białka w porcji, [...]
[...] proporcje, które zagwarantują nam przekroczenie progu leucynowego. Codzienne posiłki powinny zawierać jaja, nabiał i mięso. Warto, by znalazły się tam odżywki białkowe (WPC, WPH, WPI). Białka roślinne mają mniejsze ilości leucyny, dlatego też wegetarianie i weganie muszą dostarczyć więcej białka każdego dnia, aby uzyskać odpowiedni efekt [...]
Czego potrzebujemy 180 g ugotowanego batata 110 g kremu Nutwhey almond cinnamon 60 g mąki kokosowej 50 g syropu klonowego 45 g WPC Protein Plus smak toffee with cofee 40 g kakao Jak zrobić Ugotowanego batata rozgniatamy widelcem i dodajemy kolejno wszystkie składniki. Dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na około godzinę. Po tym czasie [...]
[...] of the International Society of Sports Nutrition sugerują, iż EAA podawane razem z białkiem serwatkowym są bardziej anaboliczne niż samo białko serwatkowe. Dlatego, mimo iż WPC zawiera aminokwasy niezbędne i jest niezłym anabolikiem, to można zwiększyć efekty suplementacji, dodając do mieszanki aminokwasy niezbędne. Referencje: „Recommended [...]
Niestety żyjemy w świecie dezinformacji. Wydawałoby się, iż książki powinny być renomowanym źródłem. Niekoniecznie... W publikacji Katarzyny Matella „Poradnik trenera. Body logistic system” znalazłem tyle błędów merytorycznych, iż mógłbym napisać kilkunastronicową recenzję. Nie można zresztą jej do końca obwiniać, gdyż te same mity są powielane [...]
[...] ale i hormonalnych w naszym ciele. Jednak nie oznacza to, że korzystanie z białka może wpływać negatywnie na nasze zdrowie. W badaniach naukowych nie udowodniono nigdy, że białka pochodzenia zwierzęcego, jak WPC, działają negatywnie na organizm człowieka. Nie obciążają również wątroby i nerek, stanowiąc bezpieczne źródło protein w diecie.
[...] Typu Islandzkiego Naturalny: 150 g, Granola orzechowa: 50 g Maliny mrożone: 1 × garść (70 g) Orzechy włoskie: 10 g II śniadanie: Koktajl proteinowy Odżywka białkowa SFD WPC plus protein instant: 40 g Banan: 1 × sztuka (120 g) Masło orzechowe z kawałkami orzechów: 20 g Mleko spożywcze 0,5% tłuszczu: 330 ml, Obiad: Ryż z sosem i kurczakiem [...]
Zacząć należy od tego, iż podobnie, jak w wielu innych przypadkach, istnieje stare i nowe. Pierwowzór muay thai ciężko odnieść do stylu praktykowanego obecnie w salach treningowych. Dozwolone tam były techniki zakazane na ringu (uderzenia głową, uderzenia w krocze). Muay boran było związane z używaniem broni, która nie istnieje w stylu trenowanych [...]
Lody na redukcji kojarzą się raczej z cheat'em, ale kto powiedział, że nie można zjeść lodów po treningu, jeśli mają ciekawy skład? Osobiście nie znam nikogo, kto nie przepadałby za lodami, każdy ma swój ulubiony smak. Jedni lubią, gdy lody oblane są białą czekoladą, inni zaś gorzką, a jeszcze inni wolą lody oblane czekoladą z orzechami. Swoich [...]
Wiele osób uważa, że to za sprawą białka serwatkowego kulturyści mają ogromne mięśnie. Białko serwatkowe słynie z zapewniania przyrostu siły i rozmiaru mięśni. Do tego stopnia, że często kobiety wręcz obawiają się jego spożycia w obawie przed zyskaniem zbyt muskularnej sylwetki. Poprawia profil lipidowy Włączenie białek serwatkowych do diety może [...]
[...] w dziale kuchnia SFD http://www.sfd.pl/Kuchnia_SFD-f356.html Przewidziana jest nagroda niespodzianka. Zgłoszenia proszę kierować w temacie http://www.sfd.pl/Zg%C5%82oszenia_do_testu_bia%C5%82ka_SFD_WPC_Plus-t1161485.html W tym temacie jedynie opinie, wszelkie pytania kierować w w/w temacie. Zmieniony przez - anubis84 w dniu 2018-02-06 09:00:25
Link do regulaminu oraz testu http://www.sfd.pl/Wielki_Test_bia%C5%82a_SFD_WPC_Protein_Plus-t1161486.html Na zgłoszenia czekamy do 9.02.2018. Wyniki ogłosimy 11-12.02.2018 W tym temacie proszę się zgłaszać i zadawać wszelkie pytania. /SFD/2018/2/5/1c18c6a6df0b4a38ad86503f66842bd5.jpg Zmieniony przez - anubis84 w dniu 2018-02-06 09:00:59
Witam, od jakiegoś czasu używam białka zakupionego w sklepie sfd wpc protein plus. Dzisiaj przeglądając internet natrafiłem na opinie z przeprowadzonego kiedyś badania tegoż białka. Okazało się że jest bardzo zakłamany skład 50% zamiast 80% jak było opisane na opakowaniu. To spora różnica. Moje pytanie brzmi jak się to ma do dzisiejszego produktu, [...]
Witam! Jak w temacie , mam już jedną paczkę SFD WPC Protein ECONO v2 smak truskawka . Jestem zadowolony z produktu , jednym minusem jest tylko piana , ale to mi nie przeszkadza . Kolega też zamierza sobie kupić , i przy okazji też zamówię 2 paczkę , w końcu jedną przesyłką będzie taniej ;) . Teraz pytanie które z tych białek jest lepsze ? Różnica [...]
Witam, zastanawiam się nad kupnem bialka SFD i tu jest zagadka, a mianowicie zauwazylem ze teoretycznie slabsze, tansze bialko econo zawierajace gorszy surowiec posiada lepszy profil aminokwasowy od teoretycznie lepszego SFD protein plus. Econo zawiera np 7 g leucyny w 100 g bialka a protein plus tylko niecale 3g w 100g bialka. Zastanawiam sie czy [...]
[...] Nam Ostrowię well SFD. Wcześniej było Trec well SFD ale coś się pochrzaniło -cena poszła do góry. I patrząc na ceny Treca jeszcze pójdzie. Vitafit wpc protein plus 80% WPC Protein Plus 80% to najwyższej jakości czysty koncentrat białek serwatkowych o dużej aktywności anabolicznej, Zawierający wyłącznie białka pochodzenia zwierzęcego, [...]
Cześć, Czy to białko nadaje się jako dodatek do jedzenia? Tzn. czy mogę np zrobić sobie batoniki białkowe z tym białkiem? Kiedyś coś czytałem, że jakieś odżywki białkowe, nie nadają się do obróbki termicznej.