Witam, trenuje od 4 miesiecy planem i nie wiem co jest z moja klata, wszystko ladnie mi wchodzi, oprocz klatki. Probowalem juz z klatka wszystko waskim chwytem (klatka nic nie raguje, a trik juz nie morze), szerokim barki nie wytrzymuja, takim srednim to tez trik nie wytrzymuje. Skos tak samo, przy rozpietkach tylko rozciagam polaczenie klatki z ramieniem. Macie moze jakies techniki dobre na klatke? Bo mi sie zdaje ze ja to bardziej rekami pracuje no ale robie tak jak inni na silce i wszyscy mowia ze poprawnie robie. Pomozcie pls :>
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Spróbuj sztangielkami, albo zmniejsz obciążenie i rób poprawnie technicznie.
...
Napisał(a)
sztangielkami mi rece lataja zabardzo ;p a ciezar juz zmiejszylem ze robie 20 powtorzen i i tak klatka nie pracuje ;/
...
Napisał(a)
Po pierwsze co znaczy "trenuję 4 miesiące planem" ?
1) Jakim planem ?
2) 4 miesiące tym samym planem ?
Co konkretnie znaczy dla ciebie szeroki, lub wąski chwyt ? Podaj ile masz wzrostu i mniej więcej szerokość chwytu w cm. Często ktoś mówi, że robi szerokim chwytem a jest to dla mnie ledwo średni. Natomiast wąski chwyt (czyli dłonie tuż przy sobie) to ćwiczenie na triceps i dlatego on nie wyrabia.
Ważne jest też ułożenie ciała na ławce, rozkład grup i wiele innych elementów. Opisz wszystko konkretnie to pogadamy konkretnie.
1) Jakim planem ?
2) 4 miesiące tym samym planem ?
Co konkretnie znaczy dla ciebie szeroki, lub wąski chwyt ? Podaj ile masz wzrostu i mniej więcej szerokość chwytu w cm. Często ktoś mówi, że robi szerokim chwytem a jest to dla mnie ledwo średni. Natomiast wąski chwyt (czyli dłonie tuż przy sobie) to ćwiczenie na triceps i dlatego on nie wyrabia.
Ważne jest też ułożenie ciała na ławce, rozkład grup i wiele innych elementów. Opisz wszystko konkretnie to pogadamy konkretnie.
Rekin rośnie przez całe życie...
Bądź jak rekin, k***a!!!
...
Napisał(a)
Być może większość pracy przejmują naramienne i tricepsy.
Popracuj nad uchwytami i techniką.
Masz kogoś pod kogo okiem mógłbyś skontrolować technikę?
Popracuj nad uchwytami i techniką.
Masz kogoś pod kogo okiem mógłbyś skontrolować technikę?
PORADY INDYWIDUALNE - www.dobierz-trening.pl
ZAINTERESOWANY PORADĄ - PISZ GG:7426473
...
Napisał(a)
@krzych666
1. Na klatke mam: wyciskanie na lawce plaskiej i rozpietki
2. Tak z 7 miesiecy temu zaczelem cwiczyc ale bez planu, i dopiero po 3 miechcach zaczelem planem cwiczyc a jakies 2 tygodnie temu zmienilem na nowy
Mam 175 cm wzrostu najwezszy probowalem tak 70 cm, a najszerszy 140 - 150, no i tez srednie chwyty
@Michail
Tez mi sie zdaje ze wiekszosc pracy przejmuje reka, jest kilku kolesi co mogli by mi pomoc w technice
1. Na klatke mam: wyciskanie na lawce plaskiej i rozpietki
2. Tak z 7 miesiecy temu zaczelem cwiczyc ale bez planu, i dopiero po 3 miechcach zaczelem planem cwiczyc a jakies 2 tygodnie temu zmienilem na nowy
Mam 175 cm wzrostu najwezszy probowalem tak 70 cm, a najszerszy 140 - 150, no i tez srednie chwyty
@Michail
Tez mi sie zdaje ze wiekszosc pracy przejmuje reka, jest kilku kolesi co mogli by mi pomoc w technice
...
Napisał(a)
...
Napisał(a)
wonsz
Popracuj nad tym, to ważne.
Potem problem będzie się pogłębiał.
Popracuj nad tym, to ważne.
Potem problem będzie się pogłębiał.
PORADY INDYWIDUALNE - www.dobierz-trening.pl
ZAINTERESOWANY PORADĄ - PISZ GG:7426473
...
Napisał(a)
dzisiaj znow zrobilem klate no i dozedlem do wniosku ze:
1. mam za slabego trika
2. za bardzo skupiam sie na prostowaniu rak a nie wypychaniu
w wyciskaniu prostujecie do konca rece?
1. mam za slabego trika
2. za bardzo skupiam sie na prostowaniu rak a nie wypychaniu
w wyciskaniu prostujecie do konca rece?
...
Napisał(a)
jak masz za słabego trica (jak większość) to właśnie brak mocy na całe wyprostowanie rąk podczas wyciskania jest tego przykładem.
Marek C opisał fajny sposób (i skuteczny przedewszsytkim) na wzmocnienie tricpesa. Na jakiś okres powiedzmy 2 miesięcy zamieniało się wyciskanie sztangi na wyciskanie sztangi w wąskim uchwycie
Marek C opisał fajny sposób (i skuteczny przedewszsytkim) na wzmocnienie tricpesa. Na jakiś okres powiedzmy 2 miesięcy zamieniało się wyciskanie sztangi na wyciskanie sztangi w wąskim uchwycie

Ja swoje poglądy mam, ale teraz czasy takie, że na wszelki wypadek się z nimi nie zgadzam.
...
Napisał(a)
nie prostuje się do końca rąk bo się traci napięcie w cycu (prostuje się prawie do końca) a btw tu na forum był bardzo fajny temat co do techniki przy wyciskaniu, naprawdę bardzo dużo wskazówek...poszukaj albo jak ktoś ma to niech wklei.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Poprzedni temat
jechałem splitem przez 1,5 roku - co teraz?
Następny temat