Półmaraton w 1:57:11! :)
...
Napisał(a)
yyyyyyyyyyy....tera ja bede mówic, właścicielka bloga (amatorka)
moje trzecie sniadanie kupiłam wczoraj oliwe z orzechów włoskich bardzo ciekawy smak, spróbowane dzisiaj z brukselką (która zawsze mi śmierdziała, a teraz ja uwielbiam i mam nadzieje że mi tak zostanie juz na zawsze
Zmieniony przez - barbella w dniu 2009-03-13 13:15:22
Zmieniony przez - barbella w dniu 2009-03-13 13:16:35
moje trzecie sniadanie kupiłam wczoraj oliwe z orzechów włoskich bardzo ciekawy smak, spróbowane dzisiaj z brukselką (która zawsze mi śmierdziała, a teraz ja uwielbiam i mam nadzieje że mi tak zostanie juz na zawsze
Zmieniony przez - barbella w dniu 2009-03-13 13:15:22
Zmieniony przez - barbella w dniu 2009-03-13 13:16:35
...
Napisał(a)
Ten olej to pewnie fajny, ale kosztuje fortunę . Do czego go używasz?
Półmaraton w 1:57:11! :)
...
Napisał(a)
Tą oliwę proponuję dodawać do sałaty, gotowanych warzyw (zwłaszcza na parze). Pasuje też do makaronu, albo ryżu. W sumie do kaszy też Moja siostra używa go do ziemniaków Właściwie to do wszystkiego można zwłaszcza jeśli to ma niezbyt intensywny smak
Barbella mi pasuje brukselka posypana pokruszonymi orzechami Kalafior zresztą też :) Dobra to ja też idę jeść trzecie śniadanie
Barbella mi pasuje brukselka posypana pokruszonymi orzechami Kalafior zresztą też :) Dobra to ja też idę jeść trzecie śniadanie
...
Napisał(a)
ja wcinam prosto z wody, nie chce mi sie nic dawac. Ale przyznaja, oliwy z orzechow, sezamu, argan sa super
...
Napisał(a)
Radek, cenowo nie jest tak źle za 750 ml zapłaciłam cos koło 24 zł, oliwa z oliwek 500 ml jakas taka w miare wiarygodna kosztuje u mnie 19 zł i w góre.
A używam tak jak Mara do warzyw poprostu, do ww złożonych juz nie za bardzo , przynajmiej narazie
Faktycznie jest tego zatrzęsienie, smakowe, stałam wczoraj przed regałami i oglądałam z pół godziny, studiując nalepki, bo można sie tez naciąć na np. oleje z wytłoczyn, gapiłam sie jakbym miała batonika wybrać
wczoraj skończył mi sie olej lniany, jakby mi ktos pół roku temu powiedział że wypije całą butelke łyżką na noc, najpierw bym go opluła a potem wyśmiała
A używam tak jak Mara do warzyw poprostu, do ww złożonych juz nie za bardzo , przynajmiej narazie
Faktycznie jest tego zatrzęsienie, smakowe, stałam wczoraj przed regałami i oglądałam z pół godziny, studiując nalepki, bo można sie tez naciąć na np. oleje z wytłoczyn, gapiłam sie jakbym miała batonika wybrać
wczoraj skończył mi sie olej lniany, jakby mi ktos pół roku temu powiedział że wypije całą butelke łyżką na noc, najpierw bym go opluła a potem wyśmiała
...
Napisał(a)
Jakość oliwy uzależniona jest także od innych czynników, takich jak np. gleba i warunki klimatyczne, rodzaj używanych nawozów (sztuczne czy naturalne), sposób zbierania oliwek, stopień dojrzałości oliwek, sposób tłoczenia oliwy.
Należy być ostrożnym decydując się na zakup 'anonimowej' oliwy, tzn. oliwy nielicencjonowanej, która nie posiada etykiety informującej o jej pochodzeniu i zawartości. Takiej oliwy powinno się raczej unikać, ponieważ nie wiadomo czy spełnia ona warunki jakości. Często jest to oliwa niezdatna do spożycia lub w bardzo złym gatunku. Kupując oliwę należy zapoznać się z treścią etykiety w celu upewnienia się, że produkt jest zdatny do spożycia i że spełnia niezbędne warunki jakościowe.
...
Napisał(a)
Z tymi oliwami to jest ubaw, ostatnio oglądam taką z oliwek, cena coś podejrzanie niska. Dopiero małym druczkiem się doczytałam że to jest z dodatkiem oliwy extra vergine. Cwaniaczki
...
Napisał(a)
powszechna praktyka i traktowanie klienta jak idioty, chyba właściwie nigdy nie mamy gwarancji że dostajemy to co byśmy chcieli i to za co zapłaciliśmy , często niemało
Poprzedni temat
Przerobiony ACT do oceny :)
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- ...
- 42
Następny temat
podciaganie na drazku
Polecane artykuły