Szacuny
0
Napisanych postów
2
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
6
mam pytanie prawie w kazdej diecie np na mase pierwszy posilek zaczyna sie od czegos takiego:
Mleko 2% tłuszczu 250g b/t/w 7,5/5/10,75
Musli 50g b/t/w 4,5/1,5/57
Chleb Graham 100g b/t/w 7/1/44
2 białka kurze b/t/w 13/0/1
Margaryna Rama 5g b/t/w 0/3/0
Orzechy włoskie 50g b/t/w 7,6/32,6/1,3
B/T/W 40/43/114
czy nie ma zadnych przeciwskazan co dziennie jesc jajek? i czy mozna jesc cale jajko(bialko i zółtko). jak nalezy przygotowac je? ugotowac na twardo czy poprostu wypijac surowe bialko??
Szacuny
5
Napisanych postów
481
Wiek
39 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
9932
aree1987 na twrado tez sa ok, aczkolwiek jesli pojawia sie w jajku taka (teraz nie pamietam dokladnie;P ) zielonkawa (??) powloka to znaczy ze bylo ono za dlugo gotowane
jaoptymalnie gotuje ok 5min na twardo:)
Szacuny
0
Napisanych postów
13
Wiek
38 lat
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
102
Jajka codziennie oczywiście,że można jeżeli nie ma przeciw skazań lekarskich,lecz tylko białka w dużych ilościach żółtka w ilościach znikomych,bądź wcale najlepiej gotowane,surowe temat już był nie polecam.Pozdro
Szacuny
77
Napisanych postów
2284
Wiek
3 lata
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
62206
Gotując jajka na twardo tracą one najwięcej ze swych wartości odżywczych.Żółtka są bombą witaminowo-mineralną.Nie jedzenie ich jest po prostu głupotą.Pozdrawiam.
Szacuny
18
Napisanych postów
2032
Wiek
33 lat
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
15756
On raczej żyje w micie, że żółtka podbijają poziom cholesterolu, jednak jest odwrotnie. Jeśli ktoś je powiedzmy 5-6 jaj wtedy może się zastanawiać nad wywalaniem żółtek, w mniejszych ilościach jak kolega wyżej napisał nie jedząc ich tylko tracimy.