"Chyba jesteś pierwszą osobą na forum próbującą tak dokładnie wyliczyć proporcje kwasów tłuszczowych"
he he, nie ma jak być pionierem
ale w końcu przecież po coś podałeś mi te proporcje, a na oko to podobno można pi obliczyć, czy jakoś tak.
Pomiary z dziś (chyba założę tu sobie jakiś blog, albo dziennik
) :
lecimy... mr.celcjusz wykazał 37,1 z samego rana
mrs. waga łazienkowa - bf: 29%
bf- 48,7 weight-60,5 czyli praktycznie bez zmian
aha ketoza ++
Moja nowa "kostka rubika" -
układanie diety z tyloma parametrami nieco mi to przypomina...hmmm
Próbowałam uwzględnić wszelkie uwagi, wersja ujednolicona -wkrótce- jak już rozpracuję podanego linka- thx
Zamiast oleju słonecznikowego daje smalec- podobno najlepiej na nim smażyć, jeśli już w ogóle to robić- tak, znam kolejność- gotowanie,pieczenie,smażenie, ale z drugiej strony o-6 no i walory smakowe.
Węgli przy otrębach się nie zlicza -błonnik, tak?
Na marginesie, które lepsze- żytnie czy pszenne i czy dopuszczalne są ( niekoniecznie przy tej diecie, ale powiedzmy bardziej zbilansowanej - otręby ze śliwką, czy granulowane np."Sante" z jabłkiem?
Następnie- płatki migdałowe... wprowadziłabym nieco finezji w kuchni
Producent podaje takie same wartości dla nich jak i zwykłych orzechów -migdałów. Nie wiem, jaka jest technologia wyrobu tych drugich, ale zaliczyć je do syfu czy urozmaicić nimi niektóre potrawy?
Po trzecie - ważenie, pewnie już było nie raz, ale tak sobie myślę -kupuje mrożone filety - 200g, przychodzę do domu rozmrażam- 100, włoże do piekarnika i zostaje mi 50g..hmmm
Przyjmuję, że ryba ma 100, słusznie?
I najważniejsze -
"nabiał 2-3 porcję dziennie i jeśli nie masz problemów z zaśnieciem to jako ostatni posiłek"
Czy dobrze rozumiem, mam codziennie wcinać ser biały na kolację? ile ma porcja nabiału? czy chodziło Ci o to żeby je rozłożyć na 2-3 posiłki?
pozdrawiam i wklejam dietkę:
I.
1- jajka140 +gouda30 +oliwa10 +pomidor150 +szczypiorek20
B/T/W - 28/32/8 kcal=424
2-sałatka :papryka czerwona150 +sałata zielona150+pomidor100 +pierś gotowana z indyka60 +ser gouda50 +oliwa z oliwek15 posypane wszystko otrębami-jakieś20g
30/28/18 kcal-423
3-mintaj100 z foli +polany oliwa15 +kwaszona kapusta100
18/16/5 - mało węgli, ale jednorazowo nie jestem w stanie zjeść więcej kapusty kcal-218
4- ser twarogowy chudy100 z jogurtem naturalnym30 i oliwą20
21/21/5 kcal-297
bilans -97/97/34 j/n/w -42/22/7
II.
1-jaja140g, papryka czerowna200 +gouda20+ oliwka5
25/25/15 kcal-377
2-pierś z indyka gotowana100+ sałata200+pomidor100+oliwka25+ser żółty40 - mamy sałatkę - polecam
34/35/10 kcal-477 hm, nie za dużo na raz?
3-polędwica wołowa100+oliwa20+sałata150+otręby pszenne 20g do posypania+ smalec10(stek) jakoś ten smalec mnie kole po oczach- mogę? Czy czeka mnie gotowanie?
25/34/9 438kcal
4-mintaj z foli (może sugerujesz inną rybę?) +oliwa10
16/10/0 162kcal
bilans
101/106/32 - mało węgli? Czy stała wartośc każdego dnia jest tu konieczna czy mogę przyjąć przedział 30-50? nie zawsze mi wystarczająco dużo wyjdzie,a sama mam wrażenie że jest tego dużo.
kcal-1455 j/n/w - 62/30/10
i jak to wygląda w oczach speca?