SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

---TANIE KUPOWANIE---

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 1526020

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1342 Napisanych postów 3490 Wiek 41 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 54777
Arikes
Weźmy makrele wedzona 8zl to 300g makreli czyli mamy 100g=20g biała za niecałe 3zl.
Albo dajmy na to cwiartka kurczaka 1kg kosztuje z 15zl i mamy miecha 30% taniej niż piersi. Wiadomo smak inny ale białko się zgadza.


Jakbym oglądał wiadomości w TVP...

Zapomniałeś dodać, że to cena za całość danego produktu, czyli skóra, kości(ości). Kup makrele, wybierz samo mięso podziel cenę przez wage samego mięsa i dopiero się madruj ;)

Poza tym. Wiesz niektórzy liczą tu makroskładniki i porównywanie makreli do piersi z kury jest nieadekwatne, ze względu na drastyczna różnice w zawartości tłuszczu


Zmieniony przez - Michalek83 w dniu 2022-09-04 13:30:21
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 243 Napisanych postów 572 Wiek 27 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 7616
Michalek83
prz1993
Ktoś mi wytłumaczy czym się różni białko z łososia od białka z kury?


Pytaj kolegi Arikes. To znawca ile razy jakie białko jest lepsze od białka kury. ;)

Łosoś bogaty jest w zdrowe tłuszcze i smaczniejszy gotowy do spożycia że sklepu. Kurczaka trzeba poddać obróbce termicznej. Nie chodziło o to że białko lepsze od białka źle się wyraziłem chodziło o przygotowanie do spożycia i sam smak. To że jest lepsze przytoczę badania z neta
“Białko ryb jest jednak bardziej lekkostrawne i zawiera więcej, ważnych dla zdrowia aminokwasów. Poza tym jego przyswajalność przez organizm człowieka jest znacznie lepsza niż białka zwierzęcego"
Nic więcej nie mam do dodania to już kwestia indywidualna kto co wybierze także dla mnie lepsze jest to dla Ciebie tamto i ja to szanuje.

Monotonia jest kluczem do sukcesu.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 243 Napisanych postów 572 Wiek 27 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 7616
Michalek83
Arikes
Weźmy makrele wedzona 8zl to 300g makreli czyli mamy 100g=20g biała za niecałe 3zl.
Albo dajmy na to cwiartka kurczaka 1kg kosztuje z 15zl i mamy miecha 30% taniej niż piersi. Wiadomo smak inny ale białko się zgadza.


Jakbym oglądał wiadomości w TVP...

Zapomniałeś dodać, że to cena za całość danego produktu, czyli skóra, kości(ości). Kup makrele, wybierz samo mięso podziel cenę przez wage samego mięsa i dopiero się madruj ;)

Poza tym. Wiesz niektórzy liczą tu makroskładniki i porównywanie makreli do piersi z kury jest nieadekwatne, ze względu na drastyczna różnice w zawartości tłuszczu



Zmieniony przez - Michalek83 w dniu 2022-09-04 13:30:21

Już to odliczylem i zostaje 300g za 8zl
:)

Monotonia jest kluczem do sukcesu.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 243 Napisanych postów 572 Wiek 27 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 7616
prz1993
Ktoś mi wytłumaczy czym się różni białko z łososia od białka z kury?


Wystarczy zajrzec do neta
"Białko ryb jest jednak bardziej lekkostrawne i zawiera więcej, ważnych dla zdrowia aminokwasów. Poza tym jego przyswajalność przez organizm człowieka jest znacznie lepsza niż białka zwierzęcego"
Nie ma za co.

Monotonia jest kluczem do sukcesu.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 243 Napisanych postów 572 Wiek 27 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 7616
Luk122
Arikes
Odp michalek83
Wolę kupić 100g łososia który ma 26g białka za 11zl niż kurczaka za 32-35zł/kg i też nie wiadomo czy świeży kurak.

Michalek83:
No to ekonomicznie... Bardzo ;) za 1g białka z łososia płacisz 42gr, za 1g z piersi (nawet licząc po Twojej kosmicznej cenie 35zl 16gr.






Może ale białko z łososia według mnie jest 100x lepsze niż kurczak i zdrowsze.
Jakby mówić tylko o ekonomi a nie o jakości to najtańsze są parówki wieprzowe ale każdy wie że to syf
Weźmy makrele wedzona 8zl to 300g makreli czyli mamy 100g=20g biała za niecałe 3zl.
Albo dajmy na to cwiartka kurczaka 1kg kosztuje z 15zl i mamy miecha 30% taniej niż piersi. Wiadomo smak inny ale białko się zgadza.


Spoko. To odbierz te ćwiartkę kurczaka i daj znać ile tam było mięsa ;) próbowałem tak jeść i cenowo wychodziło to samo.

No i podbijamy pytanie czym różni się gram białka z ryby od grama białka z kurczaka.

Białko białku nie równe więc jest różnica jakby to powiedzieć jakby nie było w niczym różnicy to ludzie całowali by się po dupie :)
"Białko ryb jest jednak bardziej lekkostrawne i zawiera więcej, ważnych dla zdrowia aminokwasów. Poza tym jego przyswajalność przez organizm człowieka jest znacznie lepsza niż białka zwierzęcego" - wystaczy Google przeszukać.

Monotonia jest kluczem do sukcesu.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1342 Napisanych postów 3490 Wiek 41 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 54777
Arikes
Michalek83
Arikes
Weźmy makrele wedzona 8zl to 300g makreli czyli mamy 100g=20g biała za niecałe 3zl.
Albo dajmy na to cwiartka kurczaka 1kg kosztuje z 15zl i mamy miecha 30% taniej niż piersi. Wiadomo smak inny ale białko się zgadza.


Jakbym oglądał wiadomości w TVP...

Zapomniałeś dodać, że to cena za całość danego produktu, czyli skóra, kości(ości). Kup makrele, wybierz samo mięso podziel cenę przez wage samego mięsa i dopiero się madruj ;)

Poza tym. Wiesz niektórzy liczą tu makroskładniki i porównywanie makreli do piersi z kury jest nieadekwatne, ze względu na drastyczna różnice w zawartości tłuszczu






Zmieniony przez - Michalek83 w dniu 2022-09-04 13:30:21

Już to odliczylem i zostaje 300g za 8zl
:)


A możesz podzielić się konkretnymi cyframi? Jutro zrobię to samo i porównamy nie wierzę w to co piszesz.

Białko ryb jest lekkostrawne. Ale ta wlasciwosc jest użyteczna tylko w przypadku ryb chudych. Te tłuste trawia się dużo dłużej że względu właśnie na tłuszcz. Żeby nie było, że jestem przeciwnikiem ryb... Bo to świetne źródło białka i dobrych tluszczy. Nie dam sobie jednak wmówić że makrela jest lepszym źródłem białka w diecie niż pierś...

Pomijam już, że opieranie się w diecie na WĘDZONYCH produktach, szczególnie rybach, delikatnie mówiąc nie jest zbyt rozsądnym wyjściem.

Zmieniony przez - Michalek83 w dniu 2022-09-04 20:05:14

Zmieniony przez - Michalek83 w dniu 2022-09-04 20:05:43
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
prz1993 Zawodnik IFBB
Ekspert
Szacuny 21555 Napisanych postów 30787 Wiek 30 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 870510
To chyba info z jakiejś strony pani domu. Ryby nie mają więcej aminokwasów. Owszem są bardziej lekkostrawne, ale w kwestii białka nie ma to znaczenia.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 94879 Napisanych postów 364877 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1670328
panowie prosze wrocic do tematu przewodniego
a rozkminki które białko lepsze % wrzucic w dział odżywanie

treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 91 Napisanych postów 4613 Wiek 39 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 19327
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1342 Napisanych postów 3490 Wiek 41 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 54777
Jeszcze dziś i jutro. Między 12:00-15:00. Bez limitów, bez aplikacji.

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Ryz z mintajem by Malinowa

Następny temat

Tatar z łososia by Malinowa

WHEY premium