Ciasto serowe z jabłkiem
składniki:
250 g serka ricotta
160 g jogurtu
2 jaja- białka osobo z żółtkami
60 g ksylitolu
40 g budyniu waniliowego
1 jabłko
ser, jogurt, żótka, ksylitol, budyń włożyć do miski i wymieszać rózgą do połączenia.
jabłko obrać i pokroić w półksiężyce
Białka ubić, delikatnie wymieszać z masą serową. Przełożyć do foremki wysmarowanej tłuszczem. Na wierzch wyłożyć jabłka.
Piec w 180 stopni około 30 min, do zarumienienia.


składniki:
250 g serka ricotta
160 g jogurtu
2 jaja- białka osobo z żółtkami
60 g ksylitolu
40 g budyniu waniliowego
1 jabłko
ser, jogurt, żótka, ksylitol, budyń włożyć do miski i wymieszać rózgą do połączenia.
jabłko obrać i pokroić w półksiężyce
Białka ubić, delikatnie wymieszać z masą serową. Przełożyć do foremki wysmarowanej tłuszczem. Na wierzch wyłożyć jabłka.
Piec w 180 stopni około 30 min, do zarumienienia.



1
http://www.sfd.pl/DT_cod123-t1098138.html
moje zmagania w Kuchni: http://www.sfd.pl/[BLOG]_COD_w_kuchni-t1121985.html